maanantai 29. helmikuuta 2016

Miniponi kilpailemassa kapuloiden ylityksessä

Monitoimiponi Miniwinnien kanssa osallistuttiin viikonloppuna Turun Ratsastajien 1-tason estekilpailuihin, jotka järjestettiin aivan meidän kotitallin naapurissa, samassa pihapiirissä. Tammikuussa ajatuksena oli hypätä jokin pikkuluokka, ehkä 50 cm, mutta päädyttiin lopulta hyppäämään 60 ja 70 cm. Olen päässyt treenaamaan ponin kanssa hyppyjä lähes viikoittain ja tamman kunnon noustessa on esteiden ylittäminen käynyt ponille helpommaksi ja helpommaksi. Hyvin sujuneiden treenien perusteella uskallettiin lähteä hyppäämään kahta vähän "isompaa" luokkaa.Näin jälkikäteen päätös tuntuu edelleen oikealta; kunto ei todellakaan loppunut kesken ja poni suoritti molemmat radat hyvällä fiiliksellä. 60 cm radalla Miniwinnie suoritti hirmu tasaisesti ja siististi; laukat vaihtuivat, hypyt osuivat ihan hyviin paikkoihin ja ylipäätään koko rata oli sujuva. Poni suoritti radan puhtaasti ja ansaitsi A0.0 arvostelulla itselleen ruusukkeen.

Poni oli paahtanut pienemmän luokan verryttelyssä ja radalla sen verran reippaasti, että hieman epäröin mahtaako W jaksaa tsempata enää toisella radalla. Huoli osoittautui kuitenkin turhaksi, kun sama viipottaminen jatkui seuraavassakin verryttelyssä. Otin vain muutaman onnistuneen hypyn ja säästelin ponia radalle, jolla ei lopulta kyllä vauhtia puuttunut.

Poni pinkoi menemään sellaista vauhtia, että sain tosissani keskittyä pidättämiseen, ettei Miniwinnie lähtisi hyppyihin aivan liian aikaisin. Kakkosesteeltä tultiin alas väärässä laukassa ja laukan vaihtaminen vei niin paljon aikaa, etten saanut tammaa enää kiinni ennen seuraavaa estettä. Tultiin liian lujaa ja rysäytettiin puomi alas, mutta jatkettiin matkaa hieman rauhallisemmin. Loppurata sujuikin siistimmin ja ilman virhepisteitä. Estekorkeuskaan ei tuntunut yhtään suurelta, vaikka alla olikin näin paljon totuttua pienemmän kokoinen poni. Ilmavia ja helppoja hyppyjä, joilla poni suorittaisi varmasti paljon isompiakin esteitä. Itse saisin vain antaa ponin laukata rohkeammin. Jäin varmistelemaan ja pidättämään ponia liikaa, kun olisin voinut antaa sen vain edetä reippaammassa temmossa ja tehdä sujuvampia, vaikkakin laakeampia hyppyjä.
On tuo kyllä mainio ja hieno poni! Tamma kehittyy hirmuista vauhita eteenpäin ja palkitsee onnistumisista. Tämän ponin kanssa on ilo tehdä töitä! :)

5 kommenttia

 1. On kyllä hieno poni, ja nopeasti olet sen saanut hyvään kuntoon!

  VastaaPoista
 2. Hyppääpäs se selättömästi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mitäpä voi odottaa ponilta, jolle on tehty lihaksia vasta kaksi kuukautta? Poni on tammikuussa hypännyt ensimmäisen kerran vuoteen, joten minä ainakin olen kovin tyytyväinen ponin hyppäämiseen nyt.

   Poista
 3. Söpö poni =) Miksi sen omistaja ei ratsasta/kilpaile sillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omistaja on ponille pitkä ja hänellä on itsellään hevonen, jolla kilpailee. :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat