maanantai 8. helmikuuta 2016

Kisakausi avattu miniponin kanssa

Sunnuntaina kiiltävä, klipattu pikkuponi sai harjaansa sykeröt ja häntäänsä palmikon. Otsatukka sidottiin sykerölle ja satulan alle vaihdettiin valkoinen huopa. Oli aika käydä näyttämässä, mitä kuuden viikon työllä on saatu aikaiseksi.

Naapuritallissa järjestettiin 1-tason koulukilpailut, joihin Miniwinnien kanssa osallistuttiin helppo C luokkaan. Tarkoituksena oli käydä kokeilemassa, kuinka poni jaksaa suorittaa kisoissa ja millaisella fiiliksellä tamma ylipäätään on kisapaikalla. Sijoituksia tai edes hyvää tulosta ei lähdetty hakemaan, vaan kokemusta. Kokemusta, jonka myötä lähdetään jatkamaan treenejä oikeaan suuntaan niin, että seuraavissa kilpailuissa voidaan asettaa tavoitteita jo korkeammalle.Ponihan tottakai käyttäytyi kilpailutilanteessa kuin ihmisen mieli. Pomminvarma ja helppo suorittaja, joka ei hälinästä hätkähtänyt. Verryttelyaikakin riitti, vaikka kuvittelin sen loppuvan kesken. Kentän jäisyyden vuoksi verryttely tapahtui verryttelyryhmissä maneesissa ja aikaa ravailulle ja laukkailulle oli vain 15 minuuttia. Sain kuitenkin tehtyä ennen maneesiin siirtymistä kivasti taivutuksia ja jumppaa käynnissä ja joitakin siirtymisiä.

Radalla tuo pikkuinen suoritti mallikkaasti. Ainoa virhe tapahtui peruutuksessa, joka lähti aivan vinoon. En ollut sisäpohkeellani riittävän nopea korjaamaan takaosaa, joten vinoon mentiin. Poni liikkui radan läpi melko kivasti pyöreänä, taipui ja asettui ja liikkui aika kivasti eteen. Suorituksessa kuitenkin näkyi ponin huono lihaskunto; Winnie ei jaksa kantaa itseään kovin ryhdikkäänä, vaan pyöristyessään niskasta valahtaa helposti etupainoiseksi ja kuolaimen päälle. Se ei jaksa kantaa itseään siirtymisten läpi, eikä lähde askeleenpidennyksiin niin reippaasti kuin toivoisin. Pieni kisajännitys näkyi ponissa rauhattomuutena suussa; poni leikki kuolaimella ja aukoi suutaan jonkin verran, mitä ei treeneissä ole esiintynyt useampaan viikkoon.

Tulokseksi pikkuponi sai 61%, johon koko ponin tiimi oli oikein tyytyväinen. Tuomari kehui ponia laadukkaaksi ja toivotteli tsemppiä jatkoon. Nyt jatketaan treeniä kuten tähänkin saakka; kerätään kestävyyskuntoa ja rakennetaan peppulihaksia, jotta saadaan poni kulkemaan paremmin ylämäkeen ja kantamaan itsensä myös siirtymisten läpi.

Kuvista iso kiitos Annille!


4 kommenttia

 1. Onnea hyvin menneistä kisoista, pääsette vielä todella pitkälle!

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Onko sulla ollenkaan videota? Söpö poni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain radan kyllä videolle, saa nähdä pidänkö omana oppimismateriaalina vai jaanko tänne blogiin kun saan ladattua ensin koneelle... :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat