keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Vihdoin viimein treenikunnossa

Harri ehti parannella kinttuaan sädemädän vuoksi varmaan kolmisen viikkoa. Päivittäisen putsaamisen, desinfioimisen ja jodihauteiden vaihtamisen jälkeen ollaan vihdoin saatu säde paranemaan. Nyt kun säde on muodostanut arpikudosta mätätaskun paikalle, olen päässyt kuivattamaan kaviota kalkkitahnalla. Kengittäjän vinkkaama kalkkitahna on ollut kyllä sädemädän hoidossa aivan taivaan lahja! Kaikki sädemädän hoitoon tarkoitetut suihkeet ja lääkeaineet maksavat vähintään parikymmentä euroa per purkki, mutta 15 eurolla sain rautakaupasta 30 kilon säkin kalkkia. Kalkista ja pienestä määrästä vettä saa tehtyä tahnan, jonka voi helposti levittää koko kavion pohjaan. Seos kuivuu nopeasti ja kovettuu suojaamaan ja samalla kuivattamaan säteitä.


Reilun viikon kalkkimössörumban jälkeen Harrin kaikki kaviot ovat kuin uudet! Suosittelen ehdottomasti tätä hoitokeinoa, nopeaa, halpaa ja tehokasta. Kalkkia olen hyödyntänyt myös Harrin karsinassa levittämällä kalkkijauhekerroksen turpeen päälle, jolloin kalkki neutraloi pohjaa, jolla hevonen seisoo monta tuntia vuorokaudessa.Koska Harri oli karsinalevossa lähes viikon ja takajalan säde oli vielä arka, aloitin liikutuksen hyvin kevyesti ja varovasti. Tämän vuoksi päädyttiin jättämään viikonlopun koulukilpailut kokonaan väliin. Harmitti kyllä kovasti, kun kisat olisivat olleet naapuritallissa ja vihdoin oltaisiin päästy ratsastamaan taas helppoa A:ta, mutta näinpä nyt vain meni tällä kertaa. Mielummin skipataan yhdet kisat kuin kiirehditään liikaa ja pahimmassa tapauksessa sairastelun vuoksi joudutaankin jättämään monet seuraavat kilpailut väliin.

Tämän viikon alusta Harri on saanut palata jo melko normaaliin liikutukseen. Olikohan maanantaina kun Maiju räpsi meistä ohimennen muutaman kuvankin; omasta varustuksesta kyllä näkee, etten ollut varautunut kuvatuksi tulemiseen! Tänään päästiin osallistumaan taas Ville Vaurion valmennukseen, mutta otettiin tällä kertaa vain puolikas tunti. Valmennukset kun on kuitenkin aina raskaampia kuin normaalit itsenäiset treenit, enkä halua rasittaa Harria liikaa pitkän kevyen jakson jälkeen.Mikäli kaikki menee suunnitellusti eikä Harrin kavioiden kunnossa tapahdu takapakkia, päästään vihdoin lauantaina lähtemään kilpailuihin. Tällä kertaa suuntana on Korpimäen pikkujoulukilpailut, joissa ratsastan K.N. Specialin sekä elämäni ensimmäisen Kürin! Innolla olen suunnitellut omaa kür ohjelmaa, huisin jännää! :)

3 kommenttia

 1. Sädemädän olisi myös voinut hoitaa vieläkin nopeammin, nimittäin yhdessä ainoassa päivässä! Jos et usko, lueppa vaikka Kootussa ravissa -blogista. ;-) Tosin sitä "ihmeainetta" ei saa Suomesta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä tuo paljon lohduta jos ei Suomesta saa. :) Enkä välttämättä lähtisi kokeilemaan onneani, saako sitä tavaraa tilattua Suomeen. Pääasia että ollaan nyt näillä olemassa olevilla aineilla ja konsteilla saatu kaviot kuntoon ja hevonen treenikuntoon.

   Poista
  2. Äh, unohdin kirjoittaa, että onneksi heppa on nyt kunnossa. Tsemppiä!

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat