keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Maailman tärkein hevonen; Kummihevonen

"Kuulitteko jo Harrista? Meidän Harri on maailman tärkein hevonen! Se on kummihevonen!" 

Jotenkin tähän tapaan kulki sanoma Harrin omistajaperheessä meidän uusimmasta villityksestä. Syyskuun alusta Harri on toiminut kummihevosena läheisen koulun nelosluokkalaisille. Otimme osaa Hippoliksen, SRL:n ja Hippoksen kummihevoskampanjaan, jonka ideana on "levittää hevosen tuomaa lämpöä ympärillemme". Vuoden loppuun saakka kestävässä kampanjassa kummihevonen lähettää kuukausittain tervehdyskirjeitä omalle kummikohteelleen ja mahdollisuuksien mukaan käy myös tervehtimässä kummiyhteisöään.

Kummihevoskampanjaan on lähtenyt mukaan 150 hevosta ympäri Suomen ja kummikohteina on muun muassa kouluja, päiväkoteja sekä vanhainkoteja. Harri aloitti kummihevostoiminnan yhdelle nelosluokalle, mutta myöhemmin mukaan liittyi myös toiminnasta innostunut rinnakkaisluokka. Harri on ehtinyt lähettää muutamia kirjeitä ja kuvia, jotka kummikohde on ottanut innolla vastaan. Ensi viikolle on sovittu ensimmäinen tervehdyskäynti, odotamme Harrin kanssa innolla tapaamista lasten kanssa!Viimeisimmät terveiset Harri lähetti kummiluokalleen videon muodossa.Onko liikkeellä muitakin kummihevosia? Vaikka kampanja olisikin mennyt jo sivu suun, ei se estä ottamasta yhteyttä esimerkiksi läheiseen vanhainkotiin tai päiväkotiin, mikäli haluaa ilahduttaa jotain lähialueen yhteisöä vaikkapa hevosen vierailulla. :)

12 kommenttia

 1. Tee ihmeessä vierailusta mahdollisuuksien mukaan postausta, kuulostaa kiinnostavalle! Itse en oikein ratsastuskoulun poneilla voi hommaan varmaan ryhtyä, mutten kuulostaisi kyllä kivalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittelen vierailusta varmasti jossain muodossa. :) Miksipä ei voisi ratsastuskoulun hevosillakin piristää ihmisten päivää, mikäli tallin lähettyviltä vain löytyy esimerkiksi vanhainkoti. Toki vierailukäynneistä puolin tai toisin täytyy kuitenkin sopia tallin henkilökunnan kanssa niin, että mukana on myös joku täysi-ikäinen.
   Itse olen aikoinaan vieraillut ratsastuskoulun ponien kanssa tallin läheisessä vanhainkodissa. :)

   Poista
 2. Olipa ihana video :) Vähän nauratti teidän seisoskelu liikennevaloissa, saataa autoilijat hieman jäädä katsomaan :D
  Meilläkin Fifi on mukana kummihevosena, pitääkin laittaa uudet terveiset menemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan Harrin kanssa aika yleinen näky liikennevaloissa, moni on meihin varmasti jo törmännytkin. :D
   Kiva kuulla että löytyy muitakin innokkaita kummeja! :)

   Poista
 3. Voin Late olis myös ihan huippu kummihevonen! Ollaan kerran oltukin yhden kolmevuotiaiden tarharyhmän ympäröimänä ja pari viikkoa sitten tuorlan observatorion avoimissa ovissa meidät piiritettiin ja Late hukutettiin rapsutuksia :) on niin hauska huomata miten jotkut hepat vaan tykkää lapsista ihan älyttömästi ja ymmärtää että pitää olla ihan paikallaan kun on lapsia ympärillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Late, hänen täytyy ruveta kummiksi ensi vuonna jos samanlainen kampanja järjestetään uudestaan! :) Harristakin katoaa se sähläpelle kokonaan, kun lähellä on lapsia. Hän varoo pienten varpaita ihan selvästi!

   Poista
 4. Moi! Mikä malli sun blogissa on käytössä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole bloggerin valmista mallia, vaan tämä malli on html koodilla tehty :)

   Poista
 5. Ihanaa! Yksi juttu ja pakko päteä ;) Mutta päivällisheinät saadaan illalla ja lounasheinät päivällä. Vai onko toi joku murrejuttu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole murrejuttu, mä en vain ole ikinä oppinut kummassa järjestyksessä lounas ja päivällinen syödään :'D

   Poista
 6. Ootteko vielä syksyllä tulossa kattoo meitä? Tais jäädä aika vähään nää vierailut ku opettaja unohti koko jutun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, törmättiinkin Harrin kanssa tuossa loppukeväästä muutamaan kummiluokkalaiseen ja totesivat, ettei ole Harrin sähköpostit tulleet ainakaan oppilaille saakka. :D Maastoillaan Harrin kanssa ahkerasti koulun ympäristössä, niin meihin voi varmasti vielä törmätä syksylläkin. :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat