lauantai 21. marraskuuta 2015

Huikea poni!

Olen ollut ikionnellinen saadessani ratsastaa Winnietä viikoittain. Viimeaikoina olen sattumalta käynyt poneilemassa aina aamulla aikaisin, jolloin en ole tietenkään saanut ketään kaveria dokumentoimaan hommaa. Vihdoin tällä viikolla osuivat työvuorot ja ponipäivä niin, että sain pitkästä aikaa kuvia Winniestäkin, kun Anni kävi meitä kuvaamassa.Olen tahkonnut viimeaikoina Winnien kanssa avotaivutuksia, väistöjä ja laukkaa. Laukka on tällä hetkellä ehkä suurin työsarka, sillä sen pyörittämiseen ja kokoamiseen poni tarvitsisi lihasta. Hyvältä nyt kuitenkin näyttää pätkittäin jo! Poni laukkaa pyöreänä kantaen itsensä ja suoriutuu vastalaukkapätkistäkin. Vielä kun laukkaa pystyisi kokoamaan enemmän, olisi poni oikeasti valmis jo helpon A:n radoille!
Ponin vahvuus on ehdottomasti ravi. Noinkin pieneksi ja pyöreäksi ja "ponimaisen rakenteen" poniksi tuon ravi on huikea. Tahdikas, venyvä ja näyttävä. Ravia pystyy jonkin verran jo kokoamaan ja Winnie pystyy suorittamaan peräänannossa avot ja väistöt. Keskiravista on viimeaikoina tullut huikean hyvää!

On kyllä aivan mahtavaa päästä oikeasti työskentelemään ponin kanssa ja huomata, kuinka se oppii ja kehittyy koko ajan. Tällä tammalla kun on kapasiteettia vaikka mihin!5 kommenttia

 1. Ompas se muuttunut hurjasti lihaksistoltaan jos vertaa noita vanhimpia postauksia siitä :o Ihan huippu kehitys ja ihania nää kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lihasta saisi tulla vielä pyllyyn lisää ja vatsasta lähteä joitakin senttejä, mutta kyllähän tämä aika hyvässä kunnossa on! :)

   Poista
 2. Apua! Näyttää laukkakuvissa ihan minun entiselle haflingerilleni.. :D hienolle näyttää varsinkin ravissa!

  VastaaPoista
 3. Mikä juttu tää kädet reisillä ratsastus on? Joo, ponin kaula on kivasti kaarella, mutta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni en kyllä ratsasta "kädet reisillä", ainoastaan keskiravissa ja loppuraveissa annan hevoselle enemmän ohjaa viemällä kättä eteenpäin. Toki kädet voisi kantaa vielä ylempänä, mutta enpä kyllä ole kovin huolissani näistä kuvista, enkä usko että tarvitsee sinunkaan olla.
   Minulle tärkeää on, että hevonen käyttää itseään oikein ja liikkuu pyöreänä peräänannossa käyttäen selkälihaksiaan. En siis ratsasta ohjalla "kaulaa kivasti kaarelle".

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat