perjantai 18. syyskuuta 2015

Viimeistelyhyppyjä

Viimeisimmistä Aksu-tarinoista onkin vierähtänyt tovi. Poni on alkanut toimittaa yhä aktiivisemmin perheponin virkaa; ponin omistaja sekä omistajan tytär ovat ratsastaneet Aksua ahkerasti ja minä olen käynyt hypyttämässä nuorta estekuskin alkua. On huikeaa nähdä, kuinka tuo ennen niin villi poni oikeasti toimii opetusmestarina nuorelle tytölle! Jatkossa Aksusta kuuluu hitusen aikaisempaa harvemmin. Viikoittaiset Aksu-päivät harvenevat hieman ja käyn jatkossa hyppäämässä ponilla parin viikon välein. Tämä on kaikkien kannalta fiksuin ratkaisu; omistajat pääsevät ratsastamaan enemmän ja minulle jää enemmän aikaa ratsastaa Winnietä ja Kodaa Harrin ohessa. Aksu pääsee kuitenkin säännöllisesti hyppäämään isompia esteitä ja teknisempiä tehtäviä, jotta ponin ratsastettavuus esteillä säilyy ja se voi edelleen viedä nuorta kuskiaan eteenpäin esteratsastuksessa.

Eilen kävin muutaman viikon tauon jälkeen loikkimassa ponilla. Sunnuntaina on tiedossa estekilpailut, joten ratsastelin aika kevyesti. Ratsastin kaikki askellajit läpi ja otin muutamia hyppyjä yksittäiselle okserille molemmista suunnista. Poni oli suhteellisen reipas ja laukkasi ihan kiitettävästi eteen, jolloin hypytkin onnistuivat ja voitiin lopettaa onnistuneisiin suorituksiin. Sunnuntaina suuntana onkin Laitila ja meidän ensimmäiset ulkopuoliset kilpailut, joihin lähdetään ihan trailerin kanssa!
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat