keskiviikko 20. elokuuta 2014

Sadetta, sadetta, sadetta, lisää sadetta..

Vettä vain tulee ja tulee ja tulee ja tulee. Käväisimpä tuossa taas hakemassa kymmenisen hevosta sisälle vesisateessa. Harri oli onneksi päässyt jo aikaisemmin sisälle, joten se oli sentään kuiva ja vielä puhdaskin. Herran rokotukset laitettiin tänään kuntoon, joten ohjelmassa olisi nyt muutama päivä kevyempää menoa. Tarkoitus oli käydä tänään ilman satulaa kävelemässä jokirannassa, mutta nyt Hartsa sai kokonaisen vapaapäivän surkean kelin takia. Luotin siihen, että Harri on tyytyväisempi tallissa syödessään iltaheiniä, kuin vesisateessa kävelemässä. Maneesikin kun oli vielä varattu valmennuksille, niin ei oltaisi päästy millään sateensuojaan.

Sateesta huolimatta päästiin kuitenkin eilen hyppelemään Aksun kanssa. Viime viikolla peruuntunut Matti Eklundin valmennus pidettiin nyt ja päästiin pitkästä aikaa ponin kanssa ihan valvovan silmän alle hyppäämään.

Oltiin valmennuksessa viimeksi varmaan kesäkuun lopussa, kun heinäkuussa olin itse reissussa ja sitä seuraava valmennus taisi peruuntua. Olin hypellyt siis lähes pari kuukautta itsekseni, joten oli kiva päästä vihdoin loikkimaan valvotusti ja saada palautetta tehdystä työstä.

Matti totesikin, että Aksun hyppykunto on parantunut ja se on saanut lihasta takaosaansa. Nyt poni on kyllä ollutkin reippaampi esteillä, eikä se tunnu väsähtävän enää yhtä nopeasti! Nyt tuo suorittaa pidemmätkin radat ongelmitta ja jaksaa tehdä loppuun asti hyviä hyppyjä. Saan myös keskittyä jo enemmän laukan säätelyyn kuin pelkästään eteenpäin ratsastamiseen. Aksu etenee jo varsin kivasti ja myös imee esteille. Poni tosissaan tuntuu tykkäävän tuosta hommasta! Nyt kun vaan päästäisiin johonkin lähitallin kisoihin vähän testailemaan kuinka ne esteet ylittyy kisatilanteessa.

Hypättiin valmennuksessa rataa, johon pikkuhiljaa lisättiin enemmän esteitä ja tehtäviä. Mukana oli 4-5 laukan suhteutettu linja sekä yhden laukan sarjaeste. Mikään este ei erityisesti tuottanut ongelmia, eikä tälläkään kertaa tullut yhtään kieltoa tai pukkia. Kovin tyytyväinen saan olla, olen löytänyt niin mainion esteponin. :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat