sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Kisakuulumisia


Kisa-aamu ei alkanut kovin kummoisesti, kun ulkona satoi vettä taivaan täydeltä. Olin siis aivan turhaan pessyt ja puunannut Harria edellisenä iltana ties miten myöhään, valkoisesta hevosesta kun tulisi mutaisen laikukas saman tien kun sen taluttaa ulos tallista.

Oli siis ihan turha kuvitella keräävänsä säälipisteitä siististä ulkomuodosta etenkin kun kaikki lika lähti oikein liikkeelle Harrin karvan kastuessa. Kuivana suht siistin näköinen hevonen saikin kastuessaan "kivat" tummat likaraidat kaulallensa. Noh, kaipa tuo kaukaa katsottuna näytti ihan suht hyvältä kuitenkin!

Kerrankin olin kisapäivänä ajoissa tallilla, tällä kertaa (ehkä ensimmäinen kerta ikinä) ei tullut edes kiire! Puunasin Harria huolella ja väänsin harjaan verkkoletin, joka näytti yllättävän kivalta Hartsan tukassa. Otsatukkaan ruuna sai sykerön ja häntäkin laitettiin letille. Vaikka kyseessä nyt olikin vain harkkakisat, laitoin satulan alle valkoisen huovan. Yllättävän monella muullakin ratsukolla oli ihan kilpailuasu, joten ei sentään pistetty silmään ylipukeutuneina. Itse ratsastin valkoisissa housuissa ja hanskoissa, mutta kisatakkia en sentään vetänyt päälleni. Ehkä sitten seurakisoissa. :)

Ehdin verrytellä Harria melkein liiankin kauan. Verryttelykentällä ratsastin kaikki askellajit läpi ja kilpailukentän odottelualueella hioin enemmän esimerkiksi siirtymisiä ja taivutuksia. Harri toimi yllättävän kivasti, se oli energinen, mutta kuitenkin hyvin avuilla ja suht kevyt kädelle. Kauhukuvissani näin Harrin vain kiitävän pitkin verryttelyalueita ja kilpailurataa asenteella "mitä nopeammin kuljen, sen nopeammin pääsen pois täältä!". Harri oli kuitenkin hurjan fiksu ja filmaattinen, en joutunut jännittämään ollenkaan hevosen säikkymistä tai singahtelua, vaan sain keskittyä ihan täysillä ratsastamiseen.

Rata, helppo B:0 2009, sujui paljon, paljon, paljon odotettua paremmin! Koko radan ajan odotin, koska mokaan huolella tai Harri muuttuu liian raskaaksi ratsastaa, mutta hyvä fiilis säilyi läpi koko radan. Harri oli täsmällinen ja hyvin avuilla, olisin voinut ratsastaa jopa vähän rohkeammin. Nyt otin vähän varman päälle enkä vaatinut riittävästi esimerkiksi keskiaskellajeissa. Tämä heB rata erosi aikaisemmin kilpailemista C:n radoista lähinnä keskiaskellajeissa; askeleenpidennykset oli korvattu niin ravissa kuin laukassakin keskiaskellajeilla. Laukkaa nostettiin käynnistä ja keskiympyrän sijaan ratsastettiin laukkavoltti.

Vaikka rata niin kivasti omasta mielestäni menikin, en todellakaan odottanut sijoittuvani. Kilpailuihin lähdin hakemaan vain kokemusta ja tuntumaa Harriin kilpailutilanteessa. Lähtölistoja selattuani olin jo varma, ettei erittäin hyvälläkään suorituksella olisi mitään asiaa kärkeen, niin paljon oli lähtijöitä ja paljon minua parempia ratsastajia. Lopulta kuitenkin 62%:lla sijoituttiin kolmanneksi 16 lähtijästä!

Olen kyllä hurjan tyytyväinen Harriin, mutta myös itseeni. Suoritus oli varsin hyvä, olihan tämä ihan ensimmäinen helppo B ratani ja ensimmäinen yhteinen startti Harrin kanssa. Toki parannettavaa jäi vielä paljon, mutta nyt on motivaatio kohdillaan hioa suoritusta vielä paremmaksi ja yhteistyötä vielä sujuvammaksi. :) Nyt voinen myös sanoa olevani varmasti heB tasoinen ratsastaja!

Ihanat tsempparit ja hovikuvaajat Liina ja Viivi kärsivät vesisateessa kylmissään, joten sain ruhtinaallisesti kuvia ja vielä videonkin radasta. Iso kiitos! Pikkukuvat on verkasta, isommat postauksen lopussa radalta. Videon postailen varmaan huomenna kun ehdin ladata sen koneelle. :)
peruutus!
4 kommenttia

  1. Oli niin kivaa nähä pitkästä aikaa sun ratsastusta :) pitääkin tulla taas kohta teitä enemmän kuvailemaan!

    VastaaPoista
  2. Upeaa menoa jäleen kerran! Hartsi on upea, letittettyineen harjoineen ja häntineen. :) T:Juuri itsekkin kotitalllin kisoista kotiutunut 1 ja 2 sjioituksen saanut ratsastaja. :)

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat