torstai 10. huhtikuuta 2014

Satulatonta menoa



Miten siinä aina käykin niin, että kun kerrankin on oikein suunnitellut jotain ratsastuksen suhteen, niin se ei varmasti kyllä vahingossakaan toteudu! Aina tulee muuttujia jotka sotkee kuvioita, vaikkakaan ei aina huonoon suuntaan.

Tällä viikolla on testailtu ahkerasti lettejä - mikä pysyy nätisti ja aukeamatta?
Koulukisoihin ainoaksi vaihtoehdoksi taitaa jäädä verkkoletti...
Tänään olin suunnitellut treenaavani vakavasti sunnuntain koulukisoihin, mutta lopulta päädyinkin ratsastamaan kaksi hevosta rennosti ilman satulaa. Hartsan satula oli juuri lainassa kun tulin tallille, enkä jaksanut jäädä odottelemaan sitä. Vähän kauhistutti kiivetä tuon hevosen selkään ilman penkkiä, kun se oli ollut kaksi päivää vapaalla, mutta Harri yllätti hyvin positiivisesti! Allani olikin fiksu, kiva, rento ja rauhallinen espanjalainen, joka vastasi apuihin varsin hyvin. Aikaisemmin Harri on helposti jännittynyt ilman satulaa ratsastaessani ja se on kokenut tarpeelliseksi pyrähdellä, kiihdyttää ja juosta täysin selättömänä. Nyt Hartsa oli kuitenkin oikein kiva ratsastaa! Pieni toivonkipinäkin pääsi heräämään; jos tuo hevonen oli ilman satulaa näinkin hyvin hallittavissa, niin enköhän selviä sunnuntaina kisoistakin satulan kanssa. 

Poninomistaja Melody talliltamme pyöri kentällä kameran kanssa ja räpsi Hartsasta huisin kivoja kuvia. Olikin kiva saada pitkästä aikaa taas kuvia, vieläpä ihan odottamatta! :) Kuvia sain myös liikutushepasta "E":stä, mutta niitä en julkaise ainakaan vielä. Tuon ruunan kanssa ratsastin todella pikaisesti, varmaan alle puolisen tuntia. Vähän ravia, vähän laukkaa, muutamia siirtymisiä ja taivuttelua ja valmista tuli! 






















Kuvittelenko vain, vai näyttääkö Harri teistäkin saaneen oikeasti vähän lisää massaa?





4 kommenttia

  1. Hauska postaus! Kyllä Harri näyttää saaneen lisää massaa! :)

    VastaaPoista
  2. Kivasti meette, hienoja kuvia. Kyllä mustakin Hartsi on saanu vähän lisää masaa. :) Jatka samaan tapaan Essi. ^ ^

    VastaaPoista
  3. Millon alat käydä aksulla? Miksei Harrilla hypätä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aksun omistajan kanssa ei ole nyt vähään aikaan ollut puhetta, mutta tarkoitus olisi kai alkaa ponilla käydä, kun se on saanut edes vähäsen rutiinia hyppäämiseen ja on unohtanut suurimmat pukittelut. Joku minua kokeneempi on siis ponilla käynyt nyt jonkun kerran hyppäämässä. :)
      Harri on jo suht iäkäs ja ihan täysin kouluheppa, en tiedä onko se ikinä hypännyt mitään ristikkoa suurempaa. Jalatkaan tuskin kestäisivät hyppäämistä.

      Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat