tiistai 15. huhtikuuta 2014

Erittäin hyvä, ellei täydellinen


Harri on liikkunut viime päivinä melko raskaasti, joten mietin pitkään ennen kuin ilmoittauduin tämänpäiväiseen Villen kouluvalmennukseen. Treenattiin kuitenkin suht ahkerasti kisoihin ja itse kisapäivä oli hevoselle raskas. Ilmoittauduin lopulta kuitenkin valkkaan ja onneksi niin tein!

Alkuun Hartsa tuntui vähän hitaalta ja hetken epäröin sen jaksamista ja meinasinkin, että oli aivan typerää lähteä valmennukseen. Alkuravien jälkeen hevonen kuitenkin reipastui ja vertyi ja tuntui aivan normaalilta energiseltä itseltään. Jo verkan jälkeen Harri tuntui todella hyvältä ratsastaa, oikein erityisen hyvältä. Se oli reipas, aktiivinen ja kuitenkin kevyt. Ravin tahti oli hyvä ja säilyi kivasti samoin kuin hevosen muoto.

Valmennuksen aihe kauhistutti; tekisimme avo- ja sulkutaivutuksia. Hetken mietin, että olen aivan väärässä valmennuksessa ja väärässä ryhmässä, kun en ole ikinä osannut kumpaakaan oikein ratsastaa. Avoja nyt vähän räpeltänyt aikaisemmissa valmennuksissa, mutta sulkutaivutuksista olen lukenut vain kirjasta. Kaiken kukkuraksi näitä tehtäisiin myös laukassa.

Jos joku olisi ennen valmennusta kertonut, että tulen tekemään ihan oikeita avo- ja sulkutaivutuksia laukassa, en olisi ikinä uskonut. Jotenkin kuitenkin palaset vaan napsahtelivat paikoilleen ja saatiin aikaan ihan oikeaoppisia pätkiä! Taivutuksia tehtiin vuorotellen ravissa ja laukassa; toiselle pitkälle sivulle keskiravia/laukkaa ja toiselle avotaivutusta samaisessa askellajissa. Aivan lopuksi keskiaskellajit jätettiin pois ja molemmille pitkille sivuille tehtiin vuorotellen avoa ja sulkua ravissa ja laukassa.

Super hyvä fiilis avojen ja sulkujen suorittamisesta ei tälle päivälle edes riittänyt, vaan pääsin ratsastamaan Harrilla ihan piaffea. Jotain piaffen kaltaista olen alkanut vähitellen saada tuosta hevosesta ulos viimeaikoina, mutta en mitään tämän kaltaista. Fiilis oli aivan uskomaton! Nuo pätkät saatiin vieläpä videolle, en malta odottaa, että saan videon käsiteltyä!

Aivan lopuksi puserrettiin vielä Harrista ulos puhdas laukanvaihtokin, vaikken todellakaan tiennyt pystyväni sellaisia suorittamaan tämän hevosen kanssa. Oli kyllä paras valmennus pitkiin aikoihin, opin ihan suunnattomasti ja fiilikset on katossa! Tottakai tehtävää on vielä hurjasti eikä piaffen ratsastaminen tee minusta GP tason kilpailijaa, mutta oli hienoa päästä ratsastamaan vähän vaikeampia juttuja ja vielä onnistua niissä. Vielä pari kuukautta sitten en olisi Harrin kanssa tuohon pystynyt! Erityisen hienoa olikin suoriutua näistä tehtävistä juuri Harrin kanssa, sillä olen saanut kehittyä sen kanssa yhdessä etenkin tämän kevään aikana. Hartsa ei ole ollut mikään automaatti ja olen ollut sen kanssa ihan pulassa, kun pelkkä laukan lyhentäminenkin on tuntunut mahdottomalta.

Villeltä saatu palautekin oli hurjan kannustavaa ja positiivista. Harri oli kuulemma oikein hyvän näköinen ja meidän yhteistyö oli taas parantunut viime kerrasta. Ollaan varsin kehityskelpoisia ja minä olen ratsastajana hyvin onnekas, kun saan ratsastaa näin osaavaa hevosta, joka voi opettaa minulle vielä paljon. :) Komennus kävi myös kilpakentille uudemman kerran!4 kommenttia

 1. Näkyy kyllä ero noissa kuvissakin! Ei voi muuta sanoa kuin että vau!! Innolla odotan videota. Onnittelut näin nopeasta kehityksestä ja jatkakaa samaan malliin.

  VastaaPoista
 2. Teillä menee hyvin! Ja hyviä kuvia teistä :)

  VastaaPoista
 3. Miksei harrille leikata lyhyttä ratsuharjaa, tulisi varmasti huomattavasti siistimmän näköiseksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PRE:n rotumääritelmässäkin taitaa olla pitkä ja kihara harja - monellako friisiläisellä esim olet nähnyt ratsutukkaa? :) ei kuulu ratsuharja harrin päähän, enkä usko että näyttäisi hyvältäkään hartsan roikkuvassa löllökaulassa. Harja kun laskeutuisi aivan epätasaisesti hevosen muodon muuttuessa ja kaulan kaartuessa..

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat