torstai 20. tammikuuta 2011

Pojulla pitkästä aikaa

Poju oli viime viikolla kuumeessa, nyt kävin tiistaina taluttelemassa sitä puolisen tuntia. Oli mukavaa nähdä ponia pitkästä aikaa :) Harjailin sen huolella ja totesin että se on alkanut jonkin verran luottaakkin, kun söi samalla ihan rauhassa. Syksyllä poni vielä seisoi keskellä karsinaa jännittyneenä tarkkaillen jokasta liikettä.
Maneesissa kaikki sujui ihan kivasti, tein siis maastakäsin vähän jotain harjotuksia. Pysähdyksiä ja peruutuksia, ihan vaan seuraamista. Poju on siitä kiva, että sen kanssa on hauska tehdä maastakäsinjuttuja kun se oikeasti kulkee perässä ja reagoi siihen mitä ite tekee sen vierellä. Juli taas on perässävedettävä malli joka ottaa hatkat mahdollisuuden tullen. Poju olisi kulkenut varmaan ilman naruakin yhtä nätisti vierellä. Kävelytyksen jälkeen tutustuttiin vielä jakkaraan, kun se taas vaihteeksi tuntui aivan mahdottomalta ohittaa. Poni varmaan vain luuli joutuvansa töihin, kun ilman satulaa joudun aina kiipeämään sen selkään jakkaralta ;) Testattiin Pojun uutta riimua jonka ostin sille joululahjaksi, vihreä on niiiiiiin sen väri!
Tänään ( torstaina siis ) kävin kävelyttämässä Pojua selästä puolisen tuntia. Lukiokaveri kävi moikkaamassa meitä tallilla, oli kiva nähdä kaveria pitkästä aikaa taas :) En tehnyt mitään kovin kummallista, vähän temponvaihteluita käynnissä, pysähdyksiä ja peruutuksia. Muutamat väistöt ja avotaivutukset tein pitkille sivuille myös. Avot sujui yllättävän hyvin, väistöt ehkä vähän heikommin. Mitään kummoisuuksia nyt en tehnyt enkä ihmeitä odottanut poniltakaan, kun ei ole viikkoon ratsastettu eikä verrytelty ravissa tai laukassa ollenkaan. Oletin että Poju olisi reippaampi viikon ratsastustauon jälkeen, mutta pikemminkin sitä piti käskeä eteenpäin. Toivotaan että poni tervehtyy pian täysin, että päästään taas treenaamaan kunnolla. Joskos päästäisiin lopulta sinne tunnillekkin joskus :)


(Pojun suojat oli varmaan omistajilla kotona pesussa, niin jouduin lainaamaan sille mun omia vaaleenpunasia suojia. Poju ei ehkä ihan arvostanut värivalintaa... ;)   )

-Essi


2 kommenttia

  1. moikka, mistäs toi teijän ihana riimu on ostettu ? (: muutenkin tosi kiva blogi teillä!

    VastaaPoista
  2. Riimu on Suomen Ratsutarvikkeesta Raisiosta, niitä saa vissiin myös netistä tilattua :) Kiitos!

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat