sunnuntai 30. tammikuuta 2011

pitkästä aikaa ratsaillaJee, pääsin piiiiitkästä aikaa ratsastamaan taas ihan kunnolla :) Sain liikuttaa  muutaman tuntihevosen tänään, ratsastin itse kaksi ja kaveri ratsasti yhden. Sain siis myös kuvia kun kaveri kuvaili (:

Menin ensin Astalla, mun mielestä ehkä tallin kivoimmalla tuntihevosella jos nyt Julitaa ei lasketa. Astalla kävin tunneillakin edellis syksynä ja keväänä, kunnes se vähän niin kuin vietiin alta ja siirryin ratsastamaan taas Julilla. Asta on aika iso ja vahva, mutta se on muuttunut alkuajoista todella paljon parempaan suuntaan :) Tänään sillä oli ihan mukava vääntää koulua, tein aika rennosti kaikenlaisia taivuttavia tehtäviä, vähän kolmikaarista ja kahdeksikkoa ja avotaivutuksia. Ei siis mitään kovin erikoista. Lopuksi käytiin vielä kävelemässä maastossa pikku lenkki. Asta oli kiva ratsastaa, rento ja yhteistyöhaluinen. Laukkakin sujui todella rauhallisesti, melkeinpä piti käskeä eteenpäin :)

Astalla ratsastelun jälkeen kaveri meni yhdellä tuntihevosista ja minä kuvailin ja vähän opetinkin. On paljon mukavampi opettaa ihmisiä jotka oikeasti osaa ratsastaa eikä tarvitse pelätä ratsastajan tippumista kun hevonen vähän hätkähtää jotain. Tosin enpä nyt tiedä miten paljon mulla on annettavaa kun kaverit on lähes saman tasoisia ratsastajia, ovat kuitenkin ihan tykänneet ja olleet tyytyväisiä kun olen joskus pitänyt tunteja talutuspalkkioiksi.

Lopuksi ratsastin suokkitamman Irman. Irman kanssa me ei olla mitään ylimpiä ystäviä, kun molemmat on vähän malttamattomia. Kävin ensin maneesissa vähän ravailemassa ja laukkaamassa, minkä jälkeen lähdettiin maastoon kävelemään. Maneesissa kaikki sujui ihan kivasti, mutta maastossa mentiin joko liian hitaasti tai hiihtäjät oli kovin häiritseviä tai muuten vaan ei miellyttänyt kulkea polulla vaan mielummin umpihangessa. Oli varmaan ihan mukavaa katsottavaa hiihtäjille, päästiin kuitenkin suuremmitta ongelmitta takaisin tallille ;)

- Essi


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat