sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Ensimmäiset ihan oikeat estetreenit

Wilma edistyy edelleen aivan hurjaa vauhtia. Vähän jo jännittää, että milloin alamäki alkaa, kun ei tätä edistymistä voi tällä tahdilla loputtomiinkaan jatkua! Nautitaan nyt kuitenkin niin kauan näistä onnistumisista kun niitä riittää!


Poni on liikkunut tasaisella tahdilla viikkojen läpi. Se on tehnyt muutaman päivän peräkkäin töitä ja saanut välissä kevyemmän maastopäivän tai muun. Viime viikolla tasaisen treenit sujuivat niin seesteisesti, että jatkettiin vielä kolmas peräkkäinen treenipäivä pienten esteiden merkeissä.

Edellisten päivien koulutreenit olivat tehneet hyvän pohjan, sillä Wilma oli estepäivänä alusta asti rento ja letkeä ratsastaa. Aikaa ei tarvinnut käyttää ylimääräiseen rauhoitteluun, sillä poni malttoi keskittyä hyvin heti ensimmäisten ravikierrosten jälkeen. Laukkaverryttelykin sujui kuin normaaleiden ponien kanssa konsanaan!Viime viikolla pääsimme ensimmäiseen kouluvalmennukseen, josta sain hyviä vinkkejä Wilman ratsastamiseen. Haasteet etenkin laukassa ovat helpottaneet, kun olen keskittynyt itse enemmän suoruuteen. Pitkän valmennustauon aikana istuntani on valunut vinoksi niin, että Wilma on nostanut vaempaan kierrokseen helposti väärää laukkaa. Kun nyt olen osannut keskittyä enemmän pitkään oikeaan kylkeen ja istunnan suoristamiseen, on laukatkin nousseet lähes poikkeuksetta oikein, eikä Wilmalla ole ollut enää syytä pukitella!

Laukkaverryttelyn jälkeen aloiteltiin estetreeniä pienillä ristikoilla. Lähestyin esteitä ravissa ja jatkoin pätkän laukassa, mikäli poni nosti laukan esteellä. Wilma keskittyi hurjan hienosti tehtävään! Se malttoi ravata esteille, hyppäsi innoissaan ja nosti siivosti laukan pukittelematta tai villiintymättä.Yksittäisten ristikoiden jälkeen pidennettiin tehtävää hypäten useampaa estettä peräkkäin - kuitenkin lähestyen esteitä vielä aina ravissa. Useampien toistojen jälkeen annoin Wilman jatkaa ensimmäisen esteen jälkeen laukassa tehtävän loppuun. Aivan viimeisenä tehtävänä tultiin koko kolmen esteen tehtävä laukassa ensimmäiseltä viimeiselle esteelle. Wilma pysyi varsin hyvin kontrollissa, hyppäsi kohtuullisen kokoisia loikkia ja laskeutui vielä oikeissa laukoissa alas esteiltä!

Nyt kun hyppytreenit sujuvat näinkin mallikkaasti, päästään tekemään kunnon esteharjoittelua. Treenejä jatketaan pienillä esteillä hioen tekniikkaa; keskitymme hyviin teihin, hallittuun laukkaan ja hyviin ponnistuspaikkoihin. Kun peruspalikat saadaan kohdilleen, ei isompien esteiden pitäisi tuottaa ongelmia.2 kommenttia

  1. Onnea uuden ponin kanssa! On tosi kivaa suunnitella raa'an hevosen treeniohjelmaa ja nähdä ja tuntea edistyminen ihan konkreettisesti. :) Täälläkin juuri etsitään kolmen vuoden tauon jälkeen nuorta hevosta, josta pitäisi tulla oma tulevaisuuden kilpahevonen, joten näiden treenipostausten lukeminen on entistä kiinnostavampaa.

    kuolaintuella.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Aivan huikeaa❤️ Wilma on nauttinut aina hyppäämisestä enkä muista sen koskaan sikailleen estehommissa joten suotta oot pelänny😂 - Linda

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat