sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Uusi koti pienelle kultakimpaleelle?

Ihastuttava pieni ystäväni Lexi-poni etsii uutta kotia omistajansa ponivuosien päättyessä. Yhteistyö tämän pikkuponin kanssa on ollut hurjan palkitsevaa ja nyt toivonkin, että se löytää rakastavan kodin, jossa se voi ilahduttaa jotakuta vielä useiden vuosien ajan!


Kun puheeksi tuli Lexin myyminen, harmiteltiin sitä, ettei ponilla ole koulupuolelta näyttöä osaamisestaan. Lexihän taipuu niin avoihin, sulkuihin, väistöihin, vastalaukkoihin kuin yksittäisiin vaihtoihinkin. Se siis suorittaa varmalla otteella helpon A:n asiat. Omistajan panostaessa esteratsastukseen on kuitenkin kilpailunäyttöjä tullut luonnollisesti vain esteiltä.

Muistan todenneeni pari vuotta sitten, kun ratsastin Lexiä ensimmäisiä kertoja, että poni tulisi varmasti taipumaan vielä helpon A:n radoille, kunhan saisi voimaa hieman lisää. Ensimmäisistä ratsastuskerroista tämä ruuna on mennyt hurjasti vielä eteenpäin ja nyt se suorittaakin ilahduttavan helposti niin vastalaukat kuin keskiaskellajitkin.
Lyhyellä varoitusajalla sovittiin, että Lexi saisi lähteä koulukilpailuihin Ylikylän tallille ja suorittaa siellä helppo B ja helppo A -ohjelmat kanssani. Molemmat ohjelmat olisivat ponille läpihuutojuttuja; vähän vastalaukkaa, väistöjä ja keskiaskellajeja. Erityistä treeniä ei vaadittu, vaan ratsastin radat läpi kisoja edeltävänä päivänä. Ilokseni saatiin valmentajaltani lainaksi kunnon koulusatula, joka istui Lexin selkään mainiosti! Estesatulalla kun ei ole niin hirmuisen mukava ratsastaa pitkillä koulujalustimilla.

Kisat osuivat hieman huonoon ajankohtaan, sillä poni oli perjantaina osallistunut rankkaan estevalmennukseen, jonka jäljiltä Lexi oli lauantaina hieman väsyneen oloinen. Se suoritti kyllä kaiken vaaditun, mutta siitä puuttui se vaihde, jota kilpailuihin toivoisin. Ponia kun on helpompi hieman pidätellä radalla, kuin ratsastaa eteenpäin.Lexi liikkui kuitenkin kevyenä kädelle ja hyvin pyöreässä muodossa. Väistöt rullasivat oikein kivasti ja vastalaukatkaan eivät tuottaneet ongelmia. Keskiraviin ja -laukkaan olisin toivonut vielä lisää voimaa, mutta ero harjoitusaskellajeihin oli kuitenkin selkeä. Lexistä huomasi, että edellisen päivän hypyt olivat vieneet mehut.

Treeni pidettiin lyhyenä, jotta paukkuja jäisi vielä sunnuntain kilpailuihin. Verryttelyn jälkeen ratsastin vain molemmat radat läpi ja homma saatiin taputella pakettiin. Tuntui hieman haikealta ajatella, että viikonloput treenit ja kisat olisivat luultavasti viimeisiä kertoja tämän ponin kyydissä.
Lexistä löytyy myynti-ilmoitus Facebookin Estehevosia myytävänä -ryhmästä. Omistajan yhteystietoja voi pyytää myös blogin kautta, mikäli tämä pieni kultakimpale voisi löytää kodin juuri sinun luotasi! 

Poni on syntynyt vuonna 2008 ja se on pikkuponikokoinen, 138 cm korkea. Lexi on kilpaillut rataesteillä 100 cm saakka ja koulua heA asti. Se on turvallinen maastoratsu ja helppo käsitellä kaikissa hoitotoimenpiteissä. 


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat