keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Ultimaattinen kääntämistehtävä maaliskuun estevalmennuksessa

Maaliskuun alkupuolella pääsimme Winnien kanssa toista kertaa Julia Engblomin estevalmennukseen. Edellisen valmennuksen jälkeen olin ehtinyt hypätä Winniellä kisoissa 80 ja 90 radat ja hypellä kerran myös itsenäisesti. Hommat oli toiminut hyvin; poni oli pysynyt käsissä pessoa-kuolaimella ohjat kiinnitettynä isoon kuolainrenkaaseen ja eteenpäinpyrkimys oli ollut riittävää hyvien hyppyjen tekemiseen.


Heti valmennuksen alussa sainkin palautetta siitä, että poni liikkui laukassa paremmin kuin edellisellä kerralla, jolloin itse jännitin ja poni jäi ikään kuin laukkaamaan paikoillaan. Viime valmennuksesta viisastuneena olen yrittänyt ratsastaa Winnietä enemmän pohkeella eteenpäin ja samalla pyrkinyt pidättämään ohjalla vähemmän, vaikka se välillä tuntuukin vaikealta, kun poni on energinen ja tuntuu villiltä.

Tällä kertaa valmennuksessa keskityttiin hyvin paljon kääntämiseen ja samalla etenkin Winnien kohdalla aktiivisen laukan ylläpitämiseen. Tehtävät suoritettiin pienillä esteillä, joille ratsastettiin toinen toistaan haastavampia teitä. Winnie on onneksi melko pieni ja ketterä, joten en joutunut kovin suuriin vaikeuksiin kääntäessäni ponia täyskaarrolla kohti estettä. Suuremmalla hevosella homma olisi ollut varmasti rutkasti haastavampaa!Winnie suoriutui päivän tehtävistä vallan kiitettävästi. Ullkoavut olivat suuressa roolissa kääntämistehtävissä samalla, kun piti ylläpitää aktiivista laukkaa kaarteiden läpi. Winnien haaste onkin sen vauhti esteillä; sen sijaan, että se imisi reippaasti esteelle, se mieluusti pinkaisee reippaammin eteen esteen jälkeen, mutta hiipuu taas kaarteeseen tultaessa. Mikäli hyppy on ollut epäonnistunut tai poni on pudottanut puomin, kasvaa riski köyrypukkeihin esteen jälkeen reippaasta vauhdista. Tehtävänä olisikin saada ponille tasaisesti pyörivä laukka koko radan tai tehtävän läpi.

Valmennuksen tehtävät näkyy selkeästi videolla, joten en lähde avaamaan niitä tekstiksi tämän ihmeellisemmin. Kaikenkaikkiaan valmennus oli taas meidän osalta oikein onnistunut ja antoi ajateltavaa itsenäisiin treeneihin - toivottavasti voidaan seuraavassa valmennuksessa taas todeta, että edelliskerran läksyt on tullut tehtyä!

Postauksen kuvat ovat parin viikon takaisista itsenäisistä treeneistä, kuvista kiitos Emmalle!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat