keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Tiistai.

Pitkästä aikaa ratsastin Ebenin niin, että kaveri oli mukana kuvaamassa! Käytiin tiistaina Moonan kanssa yhdessä tallilla ja kuvattiin jälleen kerran toistemme ratsastusta. Ratsastin ensin puolisen tuntia Ebyllä ja loppuverryttelyn aikana Moona kävi varustamassa oman vuokraheppansa.

Liikuttelen Ebeniä yleensä melko kevyesti, kuten tälläkin kertaa. Alkuun tehtiin vähän töitä käynnissä ja siirtymisillä käynnin ja ravin välillä. Ratsastin paljon kaarevilla urilla taivutellen, mutta kuitenkin välillä suoristaen. Laukkaa otin muutaman ympyrän verran molempiin suuntiin. Eby oli mukava ja yhteistyöhaluinen, ehkä vielä vähäsen letkeämpi kuin yleensä. Vaatisi pidemmän verryttelyn ja työstämisen, jotta ruuna kulkisi ryhdikkäämmin, mutta tällä aikataululla olin oikein tyytyväinen herran työmotivaatioon ja taipumiseen. Varsinaisia temppuja haluan ratsastaa vasta, kun hevonen on kunnolla verrytelty ja valmisteltu niihin etenkin, koska Ebyllä on ikääkin jo kunnioitettavat 23 vuotta.

Jotenkin tuntuu, että jossain määrin palikat ei ole Ebenin kanssa loksahdelleet ihan vielä paikoilleen. Kivastihan meillä sujuu etenkin muutaman kuukauden takaiseen verrattuna, mutta en koe saavani tuosta hevosesta irti läheskään sitä kaikkea, mihin sillä olisi potentiaalia. Eiköhän sekin kuitenkin ajan kanssa parane jos vaikka joskus pääsisi käymään jossain valmennuksessakin. :)

Loppuviikon ratsastelenkin taas Harria, pitäisi keksiä tekemistä jokaiselle päivälle. Onko lukijoilla toiveita tai ehdotuksia, mitä olisi kiva lukea? Onko jotain kivoja kouluratsastustehtäviä mielessä, kiinnostaako kankitreeni, peltolaukkailu, maastoilu tai muu? Loppuviikosta on ainakin vuorossa ihastuttavaa varusteurheilua, en malta odottaa, että pääsen esittelemään muutamia juttuja!

Onko jollain Turun seudulla ylimääräisenä full kokoista kouluhuopaa (tai vaikka kahta)? Kunto saa olla aivan surkea, väri kamala ja pintakin kärsinyt. Maksan max 5 € kappaleelta ja postitteluun en ryhdy postikulujen takia. Saapi kommentoida tai heittää sähköpostia! essimon12 ( at) gmail.com

8 kommenttia

 1. Voi hitsi :( mulla ois vaikka kuinka monta kouluhuopaa ihan käyttämättöminä.. asun vaan espoossa asti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan hitsi! onko sulla monta huopaa ylimääräisenä? Jos jotain pakettihintaa kasaisi ja jos osuisi vaikka joku postin kampanja, että saa lähetettyä edullisemmin..

   Poista
 2. onko tuo ebyn toinen silmä sokea vai miksi se näyttää niin erilaiselta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Ebenin vasen silmä on sokea ja siksi näyttää vähän erilaiselta. :)

   Poista
 3. vau, osaat ratsastaa tosi hyvin! :o
  onko sulla mitää vinkkejä millä saisin pitämään laukassa kantapäät alhaalla? ne nimittäin nousee aina laukassa ylös joka aiheuttaa sen, että jalustimet saattaa lähtee :D ei tää muussa askellajissa silti tapahdu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti jännität jalkaa laukassa muutenkin, puristatkohan polvella? Yritä rentouttaa jalka aivan täysin lantiosta alkaen niin, että se valuu suoraan alaspäin, etkä vie jalkaa eteen ja "paina" sitä jalustimeen. Kun jalka on rento ja oikeassa asennossa, ei kantapään pitäisi nousta eikä jalustimien tippua. :) Koitappa ratsastella vaikka ilman jalustimia ja keskity siihen, että jalka tosiaan vain valuu rentona alas. Voit koittaa myös pidentää vähän jalustimia!

   Poista
  2. saattaa olla että puristankin kun yritän istua tiiviisti satulassa :D mulla saattaa jopa johtua tuo juttu siitä, että meen tosi paljon ilman satulaa ja oon tottunu ''kantamaan'' mun jalkaa enkä laita yleensä painoa juuri ollenkaan jalustimelle, paitsi keventäessä.
   oon yrittäny nyt parina kertana hokea aina itsekseni laukassa että ''kantapäät alas'', mutta ne silti jotenkin aina nousee :D ennen ei ollut tällästä ongelmaa nimittäin ollenkaan!

   Poista
  3. Millaista heppaa ratsastat, vai onko sulla sama ongelma kaikkien kanssa? Mulla tuppasi kantapäät ja koko jalka nousemaan kun ratsastin laiskempaa ponia, mitä sai koko ajan punkea pohkeella eteenpäin. Mutta tosiaan yritä rentouttaa polvi, pelkästään sen pitäisi jo auttaa :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat