perjantai 4. lokakuuta 2013

Istunta-ahdistusta

Tuntuuhan se vähän turhauttavalta, kun ei osaa istua hevosen selässä ollenkaan. Mitään temppuja on turha edes kuvitella tekevänsä ratsain, kun se pelkkä penkissä oikein päin pysyminen tuottaa niin julmetun suurta päänvaivaa. Kun oikein pinnistän ja kokoan kaiken keskittymiseni istumiseen, onnistun ehkä hetken verran. Loppun aikaa suorittaminen muistuttaakin varmaan enemmän sambaa.

Onhan se vähän hankalaa istua isommassa liikkeessä, kun on ratsastanut pienillä ja tasaisilla poneilla niin kauan kuin vain jaksaa muistaa. Nyt kuitenkin pystyn istumaan alas ehkä jopa yhden ympyrän verran, tai no, ainakin puolikkaan. Ehkä jouluun mennessä pystyn ravaamaan oikeaoppisesti jo kentän ympäri? ;)

Tänään sain taas raahattua kaverin kentän laidalle kameran kanssa, joten sain todistusaineistoa istumisharjoituksista. Toki kaverin paikallaolo myös vähän tsemppasi yrittämään tosissaan, vaikka eipä siitä silti mitään tullut. Kovin turhauttavaa on huomata kuvista jälkeenpäin, ettei hevonen näyttänytkään yhtään niin hyvältä kuin tuntui. Harri saisi olla vielä puolet lyhyempi niin edestä kuin takaakin; selässä tuntuu siltä, kuin hevosen kaula olisi rullalla kaksin kerroin ohjien runsaan lyhentämisen myötä, mutta todellisuudessa ruuna juokseekin puolipitkin ohjin.

Ei tehty tänään oikeastaan mitään fiksua, kunhan pyörittiin siellä täällä ympyröillä siinä samalla, kun opettelin istumista. Harjoitukset jatkukoon taas ensi viikolla...

Kuvista hurjan suuri kiitos Liinalle!


Tiedossani oli jo kuukausi sitten, että puuhastelu nuoren tamman kanssa saattaa loppua lyhyeen minusta riippumattomista syistä. Näin on nyt luultavasti käymässä, joten saan jälleen kerran aloittaa alusta vuokraponin etsinnän. Harrin vuokraamista jatkan muutaman kerran viikossa, mutta aikaa ja energiaa olisi myös toiselle kaviokkaalle. Olisiko sinulla tai tiedätkö jonkun tutun, jolla olisi tarjota isohkoa ponia vuokralle Turun seudulla? Tavoitteena olisi löytää mukava harrastuskumppani, jolla saisi valmentautua niin esteillä kuin koulussakin säännöllisen epäsäännöllisesti ja mahdollisesti kilpailla pikkukisoissa kummassakin lajissa. Yhteyttä saapi mieluusti ottaa sähköpostiin essimon12 ( at) gmail.com, niin kerron enemmän!
3 kommenttia

 1. http://www.hevostalli.net/markkinatnew/viewone.php?ctgr=37&ilmnro=1039948
  Kaverin kiva, symmpis ponitamma etsii vuokraajaa :)

  VastaaPoista
 2. Mulla on hei ihan sama ongelma ! Tuntuu siltä että hevonen kulkee hyvin sun alla ja on pyöreästi peräänannossa, mutta sitten kuvissa näkyy että oikeasti se kulkee aika pitkänä... Ärsyttävää :/ Ja sama ongelma myös istumisen kanssa.. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tä on kamalinta kun meillä ei oo peilejä kentällä, ni en oo oppinu vielä sitä, miltä sen hevosen pitäis tuntua kun näyttää hyvältä! Oon ratsastanu Harria vasta niin vähän aikaa, että nyt vasta oon alkanut ymmärtää et saisin ratsastaa vieläkin paljon lyhemmillä ohjilla. Täytyy varmaan mennä ens kerralla maneesiin, niin saa peilistä vähän palautetta omasta ratsastuksesta. ;)
   Ja no sulla on oikeuskin valittaa istumisongelmista, sulla on niin iso hevonen ettei sen liikkeessä voi olla kovin helppo istua! :D

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat