tiistai 30. heinäkuuta 2013

Villiveikko vauhdissa


Hoidin ja liikutin Taavin vielä maanantainakin ja päädyin irtojuoksuttamaan, koska en olisi ehtinyt ratsastuksen jälkeen enää kotiin suihkuun ennen töihin lähtöä. Käytiin Taavin kanssa ensin talutellen maastolenkillä, jonka jälkeen suunnattiin kentälle. Hieman jännitin, miten Taavi käyttäytyy vapaana, kun olen sitä niin vähän kuitenkin vasta käsitellyt maastakäsin. Hevonen yllätti oikein positiivisesti olemalla aktiivinen ja kiinnostunut minusta! Oletin sen joko painelevan hullun lailla pää viidentenä jalkana, tai vaihtoehtoisesti jolkottelevan ruohotupolta toiselle ja kieltäytymällä ottamasta askeltakaan ravia.

Taavia ei tarvinnut paljon kannustaa, kun se lähti rentoon raviin ja jäikin pyörimään kanssani samaan päätyyn isolle ympyrälle. Välillä ruuna kävi toisessa päädyssä ja siirtyili käyntiin, mutta lähti taas reippaasti liikkeelle pyynnöstä. Laukkaankaan ei tarvinnut patistaa, enkä kuitenkaan joutunut pelkäämään hevosen rikkovan itseeän villisti riehuessa. Reipasta ja pitkää laukkaa Taavi meni ja pukittikin kerran, mutta meno näytti varsin hyvältä. Takaisin raviin Taavi hidasti taas heti pyynnöstä ja jäi taas ympyrälle ravaamaan.

Loppukäynneiksi leikittiin kokeilumielessä seuraa johtajaa. Koska Taavi on niin rauhallinen ja kiltti, oletin sen jotenkin olevan myös etäinen ja omissa oloissaan viihtyvä. Käsitykseni tuosta hevosesta muuttui kuitenkin hurjasti tuon leikin aikana! Taavi seurasi liikkeitäni todella tarkasti ja reagoi niihin hirmu hyvin. Taavi kulki perässä, kuroi välimatkaa kiinni raviaskeleilla ja pysähtyi aina jättäen minun oman tilani rauhaan. Tuntui hurjalta, että minulle käytännössä aivan vieras hevonen toimii maastakäsin näin hyvin, kun Winnien kanssa sain tehdä töitä yli vuoden, että päästiin samaan tulokseen! Toki lähtökohta näillä kahdella erilaisella hevosella onkin hyvin erilainen; Taavi on varmasti jo kauan sitten oppinut kunnioittamaan ihmisen tilaa, kun Winnielle jouduin itse opettamaan sen merkityksen vieläpä verrattain myöhään. Tamma oli jo viisivuotias kun tutustuin siihen, eikä sillä tuntunut olevan pienintäkään ajatusta siitä, kuinka ihmisen seurassa tulisi käyttäytyä.


Tällä viikolla käyn Taavin kanssa vielä keskiviikkona ja torstaina, ja lauantaina lähdenkin Jennin kanssa Espanjan lämpöön! Kerrottavaa on varmasti kun palataan reissusta ensi viikolla, odotelkaa pientä yllätystä. ;)


1 kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat