torstai 4. heinäkuuta 2013

Hieno Taavi, kiva Taavi, mukava Taavi!


Nenna saapui henkiseksi tueksi ja tsemppaajaksi tallille, kun viimekertaisen ratsastuksen jäljiltä itsetuntoni ratsastajana oli aivan pohjalukemissa. Mentiin pellolle, jotta saataisiin olla rauhassa eikä oltaisi muiden ratsastajien tiellä. Pellolla Taavi saisi juosta niin kirahvina kuin haluaisi, eikä ketään olisi kuitenkaan arvostelemassa.

Verkkailin Taavia pidemmällä ohjalla kaikissa askellajeissa. Ensin käynnissä, sitten vähän pidempään ravissa ja lopuksi laukassa pyytäen pätkittäin reippaampaa askellusta. Tämä toimi verryttelynä varsin hyvin niinkuin ennenkin, tällainen aloitus sopii juuri tälle hevoselle. Kun askellajit oli käyty läpi, aloitettiin sama alusta, mutta tällä kertaa työstäen. Käynnissä ratsastin kentän muotoista uraa, jonka päihin ja keskelle tein isoja ympyröitä. Nenna tsemppasi eikä antanut mun lannistua ja jaksoi muistutella siitä, että ohjat on ohjaamista, eikä pyykin kuivattamista varten. Varsin hyvä neuvo oli myös pitää naruista nyrkillä kiinni, jolloin ohjaaminen tosiaan hieman helpottuu. Olen tehnyt Taavin kanssa sen virheen, että taivuttaessani sitä sisälle, päästän ulko-ohjan valumaan mukana. Tuloksena on ollut sisälle kaatuva hevonen, joka vain seuraa ohjaa sisälle- alas, muttei tukeudu ohjaan. 

Kun homma sujui käynnissä, siirryttiin raviin. Ensin ravi kuntoon ja sitten töihin. Ulko-ohja kädessä ja sisäohja taivutti tasaisesti sisälle ja myötäsi, kun hevonen reagoi oikein. Toisinaan taivuttelin vähän liioitellusti, jonka jälkeen pyrin taas samaan reaktioon pienemmillä eleillä. Ravissa Taavi alkoi olla jo oikein kiva ratsastaa, kun se säilytti tasaisen muodon ja tuntuman myös suoralla uralla ja suuntaa vaihdettaessa.
Laukassa työskentelin isommilla ja pienemmillä ympyröillä. Taivuttelin vähemmän, taas vähän enemmän ja jälleen vähän vähemmän. Toiseen kierrokseen Taavi tuntui alkuun vain kaatuvan sisälle ja pienemmälle ympyrälle, mutta lopulta se laukkasi varsin tasapainoisesti ja hyvän tuntuisesti. :) 

Jäi kyllä hurjan hyvä fiilis tästä kerrasta, Nennan pienet mutta hyvinkin tarpeelliset ja pätevät vinkin teki ihmeitä. Enää ei ole yhtään niin epätoivoinen olo, kai minä voin oppia isoa hevostakin vielä ratsastamaan oikein! Eikö meno näytäkin näissä kuvissa jo paremmalta kuin edellisissä? (:











































12 kommenttia

  1. ja kuka valitti ettei osaa ratsastaa ? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooooo en mä nyt välttämättä menis vieläkään myöntämään et osaan, moukan tuuria vaan et hyvä kuvaaja on saanu hyviä kuvia;)

      Poista
  2. koska jatkatte kesän tallikierroksia ja koska tulee postausta jo käydyistä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavaa tuntia ei olla vielä varattu, mutta eiköhän tässä taaslähiaikoina käydä jossain kokeilemassa:) pitäisi saada aikaiseksi kirjoittaa friskalasta!

      Poista
  3. Essi, pyydän sua muistamaan, että oot kuitenkin helppo C luokan voittaja ;D Ja hypännyt 105 okserin...

    Aiotko hypätä Taavilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minä voittanut ole koskaan, sijoittunut vaan 2 & 3;) taavillakin olisi tarkoitus jossain vaiheessa hypätä, mikäli omistaja ei itse pääse valmennukseen tai kisoihin:) jotain pienempää saan mennä omistajan treenin rinnallakin.

      Poista
    2. No estevoittaja kuitenkin ;)

      Poista
  4. sait haasteen khttuuli-harjat.blogspot.fi

    VastaaPoista
  5. heppahan menee kivan näköisesti!:) tiedätkö mitä Winnielle kuuluu?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kuullut winniestä mitään sen jälkeen kun se lähti:(

      Poista
    2. Winnie on nykyisin Ratsutalli Astorissa Paimiossa ja on siellä myynnissä. Winnie (Astorissa tunnetaan paremmin nimellä Hamsteri) toimii tällä hetkellä tuntiratsuna ja odottelee sopivan ostajan löytymistä. Itse ainakin tykkään ponista kovasti, kun olen saanut ratsastaa hänellä pari kertaa :)
      Tunnit ja kurssit pyörivät tallilla vielä pari viikkoa, jonka jälkeen talli ja tuntihevoset vetäytyvät kesälomalle. Tuntien aikana olisi varmasti mahdollista tulla tervehtimään ponia, mikäli haluat.

      Poista
    3. Tiedän kyllä missä poni on. Ja en ole tulossa Paimioon ponia katsomaan, kun se kuitenkin kuun lopussa palaa takaisin Turkuun

      Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat