perjantai 15. helmikuuta 2013

Essi vastaa

Bonetti
Muistatko minkä niminen oli ensimmäinen poni/hevonen, jolla rasastit ratsastuskoululla? 
Ratsastuskoulla ratsastin ensimmäisen kerran Keiramolla. Ratsukseni sain haflinger Bonetin, liekö ihastus haffeihin lähtenyt jo tuosta ratsastuskerrasta. ;) Seuraava kerta olikin Metsäkylässä, ratsuna toimi luotettava musta shetlanninponi Romeo.


Mikä on lempihevosrotusi?
Mulla ei taida olla mitään yhtä lempirotua, mutta tykkään raskaamman tyyppisistä hevosista ja poneista. Silmää miellyttää erityisesti vuonis, irish cob, welsh cob, friisiläinen...

Oletko joskus käynyt hevosleireillä?
En ikinä! Pienempänä olisin halunnut leirille, mutta en uskaltanut lähteä yksin, eikä ollut oikein ketään kaveria kenen kanssa lähteä. Nuorempana vanhemmat vielä maksoivat harrastukseni, joten toisinaan piti myös tehdä valinta kesän leirin tai syksyn kausituntien välillä.


Mitä mieltä oot ilman kypärää ratsastamisesta?
Mielestäni se on typerää. Jokainen pitäköön huolta omasta päästään, mutta en pysty keksimään yhtäkään vakuuttavaa syytä kypärättä ratsastamiselle. Vaikka hevonen olisi pomminvarma ja ratsastaja kilpailisi GP tasolla, ei se estä hevosta kompastumasta ja kaatumasta. Mikäli ratsastusalueella on myös muita hevosia samaan aikaan, voi muiden ratsut aiheuttaa vaaratilanteita ilman kypärää ratsastavalle. Vaikka todennäköisyydet onnettomuuksille olisikin häviävän pieniä, on mahdollisuus kuitenkin aina olemassa. Ilman kypärää ratsastava ottaa aina tietoisen riskin noustessaan hevosen selkään.


Waltsu
Minkä kokoinen ja niminen on pienin hevonen jolla oot ratsastanut? Entä isoin? 
Pienin on ollut joku Metsäkylän shetlanninponeista, varmaankin Charmant tai Romeo, molemmat noin metrin korkuisia. Aikuisiällä pienin ratsu on ollut Waltsu, vähän yli metrinen shettis. Suurin ratsastamani hevonen on varmaan Ossi, jolla on korkeutta joitakin senttejä yli 170 cm.

Mikä on sun suurin unelma?
Ossi
Kaipa se on oma poni. :) Tai sitten ihan yleisesti se, että olisin onnellinen elämässä, saisin tehdä mieluisaa työtä ja pystyisin elättämään ponin harrastuskumppanina.

Missä näät ittes 5 vuoden, 10 vuoden ja 30 vuoden päästä?
Apua! Näitä tehtäviä ollaan tehty koulussakin ja vihaan niitä yli kaiken.
5 vuoden päästä: Olen valmis sosionomi ja työskentelen vakituisessa virassa lastenkodissa, omistan ponin.
10 vuoden päästä: Olen jatkokouluttautunut johonkin, olen parisuhteessa, omistan edelleen ponin, mutta ehdin myös matkustella ja nähdä maailmaa.
30 vuoden päästä: Olen mahdollisesti perustanut oman yrityksen, asun omistusasunnossa ja olen perheellinen.


Onko sulla poikaystävää?
Ei ole. :)

Millainen on miesihanteesi?
Kaipa omaa silmää miellyttää enemmän ruskeat hiukset & silmät, ruumiinrakenne saa olla jotain hoikan ja "kehon" väliltä. :D Toki on myös mukavaa, jos mies ei ole ihan puolta metriä minua pidempi.

Mikä susta tulee isona?
Nyt ensin ainakin sosionomi.

Mikä on sun unelma-ammatti?
Pitkään haaveilin psykologin ammatista, mutta en oikeastaan nykyään enää tiedä mitä haluaisin tehdä. Nuoria haluan olla auttamassa, hevosiakin olisi mukava jotenkin yhdistää työhön, mutta toisaalta taas media-ala kiinnostaisi myös. Saisikohan näistä jonkun combon?!

Voisitko työskennellä / opiskella hevosalaa?
En ainakaan perus hevosenhoitajana tai ratsastuksenopettajana. En halua hevosista täysipäiväistä työtä, mutta mielelläni käyttäisin hevosia jossain määrin työssäni. Esimerkiksi hevosavusteinen tukihenkilötoiminta tai ratsastusterapia voisi olla kiinnostavaa. :)
Keijo -kala

Harrastatko jotain muuta kuin hevosia?

soitan pianoa ja tykkään valokuvata. Kaipa akvaariokin on jonkinmoinen harrastus.. 

Mitä teet vapaa-ajalla muuta kuin hevostelet?

Teen töitä ja kouluhommia, paljon muuhun ei jää aikaa. :D Toki välillä näen kavereita, lenkkeilen koiran kanssa, piirrän, valokuvaan...

Miten pitkä koulumatka sulla on? entä tallimatka?

Koulumatka on noin 15 km, sen kuljen autolla. Tallille on matkaa vain vajaa 5 km :) Metsäkylään on myös matkaa saman 5 km.

Asutko yksin ja millaisessa kämpässä?

Toistaiseksi asun vielä vanhempien luona omakotitalossa, muutan pois viimeistään vuoden päästä kun valmistun. 


Haluaisitko ostaa Winnien? Ostaisitko jos voisit?
Tottakai! Enemmän kuin mitään muuta. Yksin mulla vaan ei riitä rahat ponin ylläpitämiseen, mutta täytyy nyt yrittää pohtia kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja, jos poni ei mene muualle kaupaksi.

Mikä on Winnien ärsyttävin piirre ratsastaessa/hoidettaessa?
Ratsastaessa en voi sietää Winnien tapaa keksiä mörköjä. Tätä tapahtuu onneksi todella harvoin, muuten olisin raivon partaalla joka kerta kun kiipeän ponin selkään. :D Poni saattaa siis yhtäkkiä kesken ratsastuksen keksiä, että jo puoli tuntia paikallaan pysyneessä ämpärissä asustaakin mörkö. Mörköä täytyy siis tottakai tuijotella, väistää ja kiertää ja sille täytyy pöristä. Mörkö saattaa kuitenkin kadota yhtä nopeasti kuin tulikin, tai se voi jäädä kummittelemaan pidemmäksi aikaa. Se saattaa myös poistua, mutta tulla yhtäkkiä takaisin! Huvittavinta on se, ettei poni pelkää esim. rekkoja, busseja tai mitään muutakaan mikä saattaisi olla säikkymisen arvoistakin, mutta yhtäkkiä maneesista saattaa löytyä juurikin ämpäri tai estetolppa, joka muuttuu poneja syöväksi hirviöksi.
Hoitaessa ärsyttävintä on ponin säheltäminen, jos se on hermostunut tai esimerkiksi odottaa heiniään. Silloin Winnie ei näe eikä kuule mitään muuta, kuin ympärillä rapisevat heinäkassit. Muuten poni on nykyään oikein mukava ja helppo hoitaa. :)

Mikä on lempi biisisi tällä hetkellä?
Todella harvoin tiedän mitään biisejä nimeltä, mutta tällä hetkellä tykkään kovasti David Guettan Just one last time -biisistä!


Uskotko saavasi enää mihinkään hevoseen yhtä syvää luottamusta ja yhteyttä kuin olet Winnien kanssa saavuttanut?
Uskon että se on kyllä mahdollista, mutta en tiedä annanko itselleni lupaa niin tiiviin suhteen muodostamiseen. Mihin tahansa hevoseen on mahdollista muodostaa luottamussuhde kun kehittää yhteistyötä, mutta siihen täytyy olla motivoitunut, enkä usko että tulen olemaan sitä pitkään aikaan sen jälkeen kun Winnie on myyty.

Mitä uskoisit tekeväsi nykyisin, jos et olisi koskaan tavannut Winnietä?
Luultavasti vuokraisin jotain hevosta tai puuhastelisin jonkun muun Metsäkylän hevosen kanssa. Winnien tilalle mulle tarjottiinkin kaveriksi jo 3 -vuotiasta suokkia, voi olla että touhuaisin sitten tämän kanssa.

Huvittavin tippumisesi?
Ehdottomasti parin kesän takainen tippuminen Julitalta! Lähdin yksin maastoon ilman satulaa ja rohkaistuin laukkaamaankin muutaman pätkän. Kun poni kerran pysyi niin kivasti käsissä, annoin sen laukata pitkällä suoralla vähän lujempaa. Siitäkös poni innostui ja heitti valtaisan pukin, jonka seurauksena lensin suoraan ponin niskan päälle istumaan. Juli pysähtyi niille sijoilleen ja itse jäin roikkumaan sen niskaan pää alaspäin niin, että naamani oli ponin turvalla. :D Mahtoi lenkkeilijöitä huvittaa tuo näky, kun yritin epätoivoisesti päästä vielä kiipeämään takaisin selkään. Mätkähdin kuitenkin maahan, mutta pääsin onneksi hyppäämällä takaisin ponin kyytiin, niin en joutunut taluttamaan ponia koko matkaa kotiin. :)

5 kommenttia

 1. Ethän oikeasti pidä taistelukalaa maljassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin että joku takertuu tuohon kuvaan! :D Keijo vieraili lasimaljassa vain kuvattavana, sen koti on 130 litrainen, vaihtumassa 300 litraiseksi:)

   Poista
 2. Miten voit ratsastaa Bonetilla? Sehän on yksityinen!

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat