keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Mitä kuuluu Lexi?

Kesällä tutustuin ihastuttavaan pieneen eestinponiin Lexiin, jota olen edelleen silloin tällöin läpiratsastanut. Ponin yleisestä ratsastettavuudesta riippuen olen joko ratsastanut askellajit läpi tai hionut enemmän ongelmakohtia, kuten laukkaa. Hurmaava pikkuponi on ollut joka kerta yhtä mukavaa vaihtelua haflingereihin!Edellisellä kerralla kiivetessäni Lexin kyytiin sain seurakseni Maijun kameransa kanssa. Ensin oli hoidettu Winnien liikutus ja kun tuli minun aika kiivetä satulaan, alkoi taivaalta tulla vettä. Pientä tihkusadetta uhmaten suunnattiin kuitenkin kentälle ja kun sade vähitellen yltyi, oli jo myöhäistä vikistä kastumisesta.

Tällä kertaa ratsastin Lexin, koska omistajalla oli menoa toisella paikkakunnalla. Poni oli tuntunut melko hyvältä ratsastaa, mutta laukassa oli ollut ongelmia - Lexi oli aikaisemmin viikolla vain päättänyt joitakin kertoja poistua pääty-ympyrältä toiseen päähän kenttää. Käynti ja ravi tuntuikin oikein miellyttäviltä, mutta laukassa Lexi kyllä ehdotti törkeästi niin suuntaa kuin vauhtiakin. Peräänannon löytäminen laukassa oli myös hieman hankalampaa kuin normaalisti.


Kun keskustelu laukassa oli käyty, oli pikku ruuna oikein miellyttävä ratsastaa. Laukka lähti pyörimään ja poni tuli siinäkin kuulolle. Aivan parhaimmillansa Lexi ei ollut, mutta tuntui hyvältä kuitenkin. Muutamien vastalaukkojen jälkeen ravi kulki erityisen mukavan tuntuisesti koko selän läpi.

Muutamien pohkeenväistöjen ja askeeleenpidennysten jälkeen lopeteltiin hommat ennen kuin ponin motivaatio lopahtaisi. Omistajalle jäi annettavaksi vain positiivista palautetta fiksusta ponista!
Kun hommat oli vihdoin saatu päätökseen, taukosi sadekin. Maijun toiveesta käveltiin loppukäynnit vielä lähimetsikössä, jossa ruskan värit olivat juuri parhaimmassa väriloistossaan. Tuloksena oli hurjan ihania kuvia Maijulta jälleen kerran!7 kommenttia

 1. Lexi on oikea linssilude, niin kuin ponit yleensäkin.
  Mikä sen säkäkorkeus on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lexi on kyllä hyvin kuvauksellinen kaveri! :) Poni on noin 140 cm korkea jos oikein muistan. Ehkä muutaman sentin alle tai päälle..

   Poista
 2. Voi vitsi miten nätti poni! <3

  VastaaPoista
 3. On kyllä ihanan värinen ja näköinen tuo Lexi<3
  Mikä tämän värin nimi on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt heitän kyllä aivan arvauksen, mutta voisikohan olla ruunikonkimo?

   Poista
 4. Miten pitkä (tai lyhyt) sä oot? :D Kun näytät ihan sopivalta noinkin pienen ponin selkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vain 159 cm niin onnekkaana voin läpiratsastaa oikeastaan kaikkia yli metrisiä poneja. :D

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat