torstai 30. maaliskuuta 2017

#Hevoset 2017, Ponibloggaajan messutärpit

Tampereen hevosmessut lähestyvät ja messujen ohjelma on julkaistu. Ohjelmaa ja shoppailumahdollisuuksia on niin paljon, ettei kaikkea ehdi yhden- eikä kahdenkaan päivän aikana nähdä ja kokea. Siispä etukäteen ohjelmaan ja tarjouksiin tutustuminen on todellinen vinkki vitonen jokaiselle messuille suuntaavalle.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Ei sillä, että messuilla käyminen olisi kovaa suorittamista, mutta pienellä suunnitelmallisuudelta messupäivästä voi saada paljon enemmän irti. Suuren ohjelmatarjonnan vuoksi päällekkäisyyksiä on paljon, mikä kannattaakin huomioida omaa päivän ohjelmaa suunnitellessa.


Omia kiinnostuksenkohteitani tämän vuoden messuille ovat erityisesti valmentautumiseen ja treeniin liittyvät ohjelmanumerot. Toki myös ponit ovat lähellä sydäntä, eikä shoppailuakaan tule unohtaa! Sopivia ohjelmapaketteja on helppo muodostaa myös viihde- tai harrastelijapainoitteisiksi sekä hevosalan ammattilaisille tai esteratsastajille kiinnostaviksi. Mikäli kouluratsastus on erityisen lähellä sydäntä, kannattaa messuille suunnata vasta sunnuntaina.

Lauantai

9.00 Ovet aukeavat, jolloin
         a) on mahdollisuus kirmata ensimmäisten joukossa expoa läpi ja napsia parhaat tarjoukset päältä
         b) voi kiirehtiä A-hallin areenan reunalle parhaille katsomopaikoille odottamaan Corral Barrel Racen alkamista (9.15 - 9.45).

10.30 - 11.15 Mikael Forsténin esteratsastusklinikka. Tämä on ehkä minulle se päivän odotetuin juttu, vaikka kovin olen itseäni kouluratsastajaksi viime vuosina leimannut. Esteillä tulee kuitenkin tänäkin vuonna treenattua ja kilpailtua.

11.30-12.00 Mistä tunnistat ammattitaitoisen valmentajan? -luento. Aihe kiinnostaa jossain määrin ja herättää pohtimaan, arvostanko valmentajassa samoja piirteitä kuin ammattilaiset.

12.00-12.30 Satulansovituksen perusteet. Vierestä satuloiden sovittamista seuranneena olen kerännyt tietämystä satuloista sen verran, että erotan toisistaan jotenkuten sopivan ja täysin epäsopivan satulan. Tuota tietämystä olisin halukas syventämään edes himpun verran..!

13.00-13.30 Tavoitteellinen treenaaminen ja apuvälineet. Apuvälineiksi oli ohjelman kuvauksessa mainittu esimerkiksi tekniikkasuojat. Apuvälineet ja etenkin niiden vaikutukset kiinnostavat, josko niistä voisi joskus olla apua jollekkin ratsastettavalle tai myöhemmin vaikka omalle hevoselle.

13.00-14.00 Vastuullinen valmentautuminen - Marko Björs. Tästä luennosta olisin kaivannut hieman esittelyä, mutta aihe on kyllä joka tapauksessa tärkeä.

13.15 - 15.45 Hankkija estekilpailut, Pony Trophy hypätään keskimmäisenä kolmesta luokasta, eli ehkäpä klo 14 jälkeen. Nuoret ratsastajat tai suomenhevoset eivät tätä poniratsastajaa kiinnosta, mutta ponien hyppäämistä on aina mukava seurata!

16.00-16.30 Ratsastussaappaidan valinta ja sovitus. Jos satulan täytyy olla hevoselle sopiva, niin täytyy myös saappaiden sopia ratsastajalle. Jotenkin olettaisin, että sopivan saappaan tuntee kyllä jalassa, mutta ehkäpä luennolta saa jotain syvällisempää tietoa irti ja vinkkejä seuraavien saappaiden hankintaan, kun nykyiset sanovat sopimuksensa irti.

17.35 - 18.05 Kansallisen Poninäyttelyn Eliittinäyttely, eli hurjan söpöjä ja hyvän näköisiä poneja, rotujensa parhaita yksilöitä! Yksikään poni-ihminen ei voi jättää tätä ohjelmanumeroa välistä.


Jonkin verran omassa ohjelmasuunnitelmassanikin on päällekkäisyyksiä, eikä esimerkiksi syömiselle tai bloggaajajutuille ole jätetty aikaa. Expon kiertäminenkin vie ehdottomasti oman aikansa! Osa näytteilleasettajista onkin listannut jo tarjouksiaan, joten ne kannattaa selailla läpi.

Edellisten vuosien kokemuksella sanoisin, että messuilta kannattaa metsästää
- merkkivarusteiden edellisen malliston tuotteita hyvillä tarjouksilla
- uutuuksia vähän pienemmilläkin alennuksilla
- alennettua hyvän hinta-laatusuhteen käyttötavaraa, kuten lisärehuja, hoitoaineita, riimuja, hanskoja..
- erikoistuotteita, joita on saatavana vain verkkokaupoissa (mahdollisesti vain ulkomailla) ja ilman sovitusmahdollisuutta
- Lisäksi olettaisin tänä vuonna olevan esillä paljon uusia VG1- standardin kypäriä, joilla on nyt oivat sovitusmahdollisuudet.

Otahan vinkeistä koppi, nähdään messuilla!
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat