tiistai 21. maaliskuuta 2017

Kevätkauden avaus

Toiset meuhkaavat leskenlehdistä ja muuttolinnuista, mutta hevoskansalle varmin kevään merkki on siirtyminen ulkokentälle. Sekä Winnien että Veikan kanssa on kierretty koko pitkä "talvi" maneesin neljää seinää, mutta vihdoin aurinko on alkanut pilkahdella sen verran, että kentät ovat vähitellen paljastuneet jään ja lumen alta.


Winnien kotitallilla kenttä paljastui jääkerroksen alta ja kuivui käyttökelpoiseksi muutamassa päivässä, kun lämpötilat huitelivat reilusti plussan paremmalla puolella ja aurinko pääsi paistamaan täydeltä terältä aamusta iltaan. Mikäli vain muuta hevosseuraa ei olisi ollut, olisi tamma päässyt korkkaamaan ulkokauden vapaana rallitellen, mutta lopulta poni päätyi tallaamaan hiekkaa juoksutusliinan päässä.

Välittömästi kentälle päästyämme alkoi Winnie suunnitella piehtaroimista. Ponia sai patistella toden teolla liikkeelle, ettei se olisi käynnistä heittäytynyt polvilleen. Tehtiin lopulta sopimus ja Winnie sai hölkkäillä pikaisesti ympyrällä, jonka jälkeen se vihdoin sai luvan hieroa hiekkaa karvaiseen takapuoleensa.

Kun vihdoin pääsin sairasloman loputtua kentälle ratsain, pääsi lumisade yllättämään pahemman kerran. Sentään aurinkoisia päiviä on luvattu lisää, joten eiköhän ratsastuskuvienkin suhteen päästä piakkoin keväisempiin tunnelmiin.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat