perjantai 16. syyskuuta 2016

Blondin kankitreenejä

Winniestä ei olekaan vähään aikaan tullut blogiin saakka kuulumisia. Tamman kanssa ollaan viikoittain treenailtu nyt pääasiassa itsenäisesti, kun tunneille ei olla aikatauluongelmien vuoksi ehditty. Torstaille oli pitkästä aikaa tunti jo sovittuna, mutta äkillisesti iskenyt kuumeflunssa pakotti perumaan suunnitelmat. Uusi yritys ensi viikolla!

Kamerani putki lähti korjaukseen tuossa viikko sitten ja edellispäivänä kävin noutamassa sen korjaamattomana - 300 euron kustannusarvio pisti niinsanotusti harmittamaan. Nyt elätellään toiveita, että jostain löytyisi vastaava putki käytettynä hieman halvemmalla.. Koska kamera on ollut poissa pelistä, olen turvautunut viimeaikoina videokameraan. Toisaalta ehkä mukavakin saada vaihtelun vuoksi videomateriaalia blogiin! Kamerakopteri odottelee myös sopivia kelejä ilmaan nostamista varten.

Winnie on kehittynyt kovaa vauhtia laidunlomansa jälkeen. Tamma on saanut voimaa ja lihasta niin, että ollaan vähitellen päästy tekemään enemmän ihan oikeita töitäkin laukassa. Vastalaukat ovat alkaneet onnistua ilman laukanvaihtoja ja laukkaa pystyy jo lyhentämään ja kokoaamaan kivastikin ilman, että poni tulee raskaaksi ohjalle tai pudottaa raville. Myös väistöjen kanssa ollaan tehty kovasti töitä. Helppoja ne eivät ole, mutta poni sentään suostuu jo astumaan ristiin!Tavoitteena olisi päästä ponin kanssa starttaamaan ensimmäinen helppo A lokakuun koulukisoissa naapuritallilla. Kisakutsua ei ole vielä julkaistu, joten nyt vain elätellään toiveita radan suhteen. Muutama helpon A:n rata soveltuisi Winnielle, kun taas osa sisältää juuri tälle ponille niin hankalia juttuja, ettei niitä lähdetä vielä esittämään. Onhan tässä tosin vielä aikaa treenata!

7 kommenttia

 1. On se kyllä hurjan hyvän näköinen nykyään! Ihmeessä starttaamaan se HeA - kyllä te selviätte! :)

  Pörheää Menoa

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Ei ollut tällä ratsastuskerralla aivan parhaimmillaan, mutta parhaina päivinä se helppo A tuntuu ihan realistiselta tavoitteelta :) riippuu kyllä paljon ohjelmasta, onko poni siihen valmis. Winnie ei esimerkiksi tee vielä siistejä siirtymisiä laukasta käyntiin tai pysähdykseen, mikä karsii muutaman A:n ohjelman pois vaihtoehdoista. En haluaisi kuitenkaan lähteä esittämään sellaisia asioita radalle, joita poni ei pysty tasapainossa suorittamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö sun kannattaisi mennä sitten HeB?

   Poista
  2. No näin on tarkoitus tehdä, kun kohdalle osuu liian vaikea A:n rata :)

   Poista
 3. Tosi kivan näkönen poni! :)

  VastaaPoista
 4. Winnie näyttää tossa jo tosi kivalta! Ei ollenkaan huono vaikka paras päivä ei olisikaan ollut. Selkeästi kuitenkin keskittyneempi kuin kuukausi sitten esim. Ja se tulee hienosti sileällä esiin, mitä poni oikeasti osaa. Joskus kun esteillä meno ja laukka näyttää siltä että kovasti yritetään mutta ei silti ihan täydellistä fiilistä ja kontrollia saada. Kyllä se siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Olen kyllä aika tyytyväinen poniin, se on tosissaan mennyt aika paljon eteenpäin ja tuntuu kehittyvän joka viikko. :) Esteillä tämä on ihan ok treeneissä, mutta kisatilanteissa voidaan jo puhua hienoisesta kontrollin puutteesta :'D

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat