maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kesäpäivän itsenäisiä hyppyjä

Maijun kanssa oli sovittu kuvaustreffit sunnuntaille. Ajatus oli lähteä fiilistelemään pellolle, mutta edellisen yön sateiden jälkeen pelto oli sen verran märkä, että päädyttiin muuttamaan suunnitelmia ja kasattiinkin kentälle esteitä.

Pikkuponi on saanut pitää muutaman viikon este- ja kisalomaa. Kilpailtiin koko alkukausi todella ahkerasti, joten nyt oli pieni loma jo ihan paikallaan. Nyt treenaillaan vielä kotona muutama viikko ja vasta heinäkuun loppupuolella suunnataan seuraavan kerran kisoihin.

Kentälle nousi tällä kertaa neljä estettä, joita hypättiin sinne tänne eri järjestyksissä. Sarjan A osalle ei meinannut askeleet sopia viimeisillä hypyillä millään, mutta muuten hypyt sujui melkoisen kivasti. MiniWinnie laukkasi hyvin eteen ja teki hyviä hyppyjä. Itsekin pääsin keskittymään vähän enemmän istuntaani - pyrin rentouttamaan kättä ja joustamaan hypyissä enemmän. Kädet on esteillä ollut ongelmani jo pitkään; en vedä suusta, mutta en myöskään anna riittävästi tilaa edestä, että hevonen pääsisi venyttämään itseään hypyssä enemmän. Nyt saatiin onnistuneita hyppyjä ja myötäyksiä, jatketaan samalla linjalla seuraavissakin treeneissä. :)Tässä on istunta aika hyvin kuosissa! Pohkeet lähellä, ylävartalo myötää riittävästi ja kädet liikkuu kohti korvia jättämättä kuitenkaan ohjia löysinä liehumaan.

Täällä taas kuski keskittyy ilmeisesti jännittämiseen, jolloin ylävartalo jää liian pystyyn ja käsi ei enää jousta riittävästi eteen.

Kun keskityn myötäämään kädellä, käy helposti juuri näin! Takapuoli nousee liian ylös ja lopulta ohjat roikkuvat ja heiluvat kuin pyykkinarut tuulessa. Kun vain oppisi pitämään sen vartalon hallinnassa ja riittävän lähellä hevosta ja samalla veisi ihan vain kättä kohti korvia. Nyt tekee mieli hypätä ihan koko keholla sinne korviin!


Lyhyehkö treeni riitti tällä kertaa ja lopetettiin onnistuneeseen suoritukseen. Tulevalla viikolla pyrin pääsemään niin MiniWinnien kuin Winnienkin kanssa koulutunnille, joten toivottavasti tulossa on myös koulupuolen materiaalia! Lisäksi on sovittu niin peltorallittelua kuin teemakuvaustakin ja viikonloppuna pitäisi kiivetä toistamiseen uuden tuttavan, Aksun pikkuveiljen Veikan kyytiin.

5 kommenttia

 1. hyppäätkö aina itsenäisesti, käytkö olleenkaan kenenkään tunneilla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aksu-ponia ratsastaessani kävin valmennuksissa kuukausittain, mutta tämän ponin kanssa olen toistaiseksi hypännyt vain itsenäisesti. Alkuvuosi kului kunnon kohottelussa (en nähnyt syytä lähteä valmennukseen hyppäämään kevyesti pikkuruisia esteitä) ja nyt kun valmentautuminen olisi aiheellista ja ajankohtaista, ei tallillamme käy ketään estevalmentajia. Koska päälajini on kuitenkin koulu ja käyn säännöllisesti koulutunneilla, en ole maksanut itseäni kipeäksi kutsumalla ulkopuolista valmentajaa pitämään yksityisestetunteja. :)

   Hiukan kinkkinen tilanne siis tällä hetkellä, mutta pitäisi helpottaa kesän jälkeen kun tallin muutkin esteratsastajat palaavat kesälomilta. :) Saa siis ehdotella Turun seudulta kohtuuhintaisia estevalmentajia jotka tulevat kotitallille pitämään tunteja!

   Poista
 2. Hienon näköistä menoa teillä kahdella taas, ootte kyllä niin hieno pari!

  VastaaPoista
 3. Käveltiin tosta just mun koiran kanssa ohi ku hypitte:) En tiiä muistatko mut joskus näin sut myös koiran kanssa ulkoilessani, olit tulossa Harrin kanssa kentältä ssinä alikulun kohtaa:) Näytitte hyppivän todella hienosti, ja MiniWinnie hyppäsi oikein hyvällä tekniikalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heei hauska kuulla! Kyllä mä teidät muistan, piristitte päivää kun uskalsit moikata ja jäitte juttelemaankin! :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat