torstai 2. heinäkuuta 2015

Itsenäistä kankitreeniä

Kevyemmän viikon jälkeen Harri on saanut palailla pikkuhiljaa kunnon töihin. Viimeaikoina olen ratsastanut Harrilla enemmän kouluratamaisesti; en ole hinkannut samaa tehtävää useilla toistoilla hioen jotain tiettyä liikettä, vaan olen ratsastanut peräkkäin erilaisia tehtäviä. Edellisessä valmennuksessa toimittiin samalla tavalla ja treenattiin kykyäni reagoida nopeasti ja ratsastaa hyvin ilman mahdollisuutta valmistella hevosta loputtoman kauan tai korjata virheitä tekemällä toistoja.





Onkin aivan eri asia kyetä suorittamaan vaikkapa oiekaoppinen pohkeenväistö kymmenen yrityskerran jälkeen kuin suoraan edellisestä tehtävästä jatkaen. Mikäli mielin kilpailla helppoa A:ta, täytyy minun kyetä ratsastamaan sen tasoisia tehtäviä peräkkäin niin, että meno on sujuvaa. Nyt olenkin itsenäisessä treenissä tehnyt monipuolisesti erilaisia tehtäviä, mikä on sopinut hirmu hyvin myös Harrille. Kun tehtävä vaihtuu usein, ei hevonen pääse ennakoimaan eikä esimerkiksi jatkuvasti punkemaan samalla tavalla ohjaa tai pohjetta vasten. Huonosti sujuneen pohkeenväistön jälkeen voidaan nollata tilanne ratsastamalla vaikka keskikäyntiä ja pysähdyksiä ja yrittää taas hetken päästä uudestaan väistöjä. Tällaisessa ratsastustyylissä tulee tehtyä myös enemmän siirtymisiä, mikä helpottaa Harrin kokoamista ja takaosan aktivoimista aivan huomaamatta.







Hyvin sujuneen tasaisen treenin jälkeen päätin seuraavana päivänä ratsastaa pitkästä aikaa taas kangilla. Edellisenä päivänä Harri oli kevyt ja letkeä, hyvin avuilla. Nyt jatkettiin hyvässä vireessä tavoitteena hioa vielä edellisen päivän juttuja. Siru kävi pitkästä aikaa taas moikkaamassa meitä ja kuvaamassa hirmu kivoja kuvia. On kiva huomata, kuinka eri kaverit ottaa erityylisiä kuvia jokainen!

Harri oli odotusten mukaisesti oikein näppärä ja kiva ratsastaa. Tehtiin avoja ja sulkuja, pohkeenväistöjä, vähän vastalaukkaa ja sulkuväistön tynkää laukassa. Harri oli aktiivinen, kuulolla ja kivan kevyt kädelle. Se kuitenkin kantoi niskansa aika mukavasti, kun toisinaan ruunalla on tapana rullata kangilla turpansa ryntääisiin. Nyt hevonen pysyi kuitenkin melko hyvin ryhdikkäänä koko treenin ajan.











6 kommenttia

  1. Mageita nää kuvat ja teijän meno näyttää tosi hyvältä! Hauskoja noi alhaaltapäin otetut kuvat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä kuvissa oli kyllä tosi monta onnistunutta, Harrilla oli hyvä päivä niin näytti aikas hyvältä! :) Näyttää vielä entistä ryhdikkäämmältä alhaalta päin otetuissa kuvissa :D

      Poista
  2. Huh! Mulle tuli ihan hiki katellessa näitä kuvia, vau!

    VastaaPoista
  3. Harri on kyllä niin komea! *haluis oman tollasen* Ja hienoja kuvia!

    VastaaPoista
  4. Olisiko mahdollista saada kuvien lisäksi videota postauksiin? :) Mikä Harrilla on pepussa vasemmalla puolella joku tuollainen jälki? :) :o

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat