keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Koulutuupparin vapaapäivä


Huh kun olinkin rohkea eilen! Harrilla oli ollut kaksi hyvin kevyttä (käytännössä vapaata) päivää, ulkona oli pimeää ja kentän laidalla pörräsi kymmenkunta mopopoikaa keulien ympäriinsä, mutta kaikesta siitä huolimatta kiipesin Hartsan selkään ilman satulaa. Olen mennyt Harrilla satulatta aikaisemmin vain kerran joskus syksyllä, eikä tuosta tullut mitään arkista tapaa, koska Harri on luonteeltaan vähän säpsympi ja kuumempi, eikä sen selkä ole mikään maailman mukavin istua, kuten ei liikkeetkään. Winniellä taisin ratsastella enemmän ilman satulaa kuin satulalla, mutta Harri on aivan asia erikseen. Noh, sain sentään lääkäriltä vihdoin terveen paperit, joten tippumisen ei pitäisi olla enää sen vaarallisempaa kuin ennen leikkaustakaan. ;)

Harri odottelee kovasti kengittäjää, joka näillä näkymin pääsee paikalle vasta maanantaina. Siihen saakka Hartsa saa varmuuden vuoksi liikkua kevyemmin, minkä vuoksi ratsastin eilenkin vain puolisen tuntia ja pelkästään käyntiä ja ravia. Harri oli kyllä yllättävän rento ja rauhallinen olosuhteisiin nähden! Kentän ohi pörräsi tosiaan jatkuvasti mopopoikia, jotka tyhmyyksissään soittivat torvea, kiihdyttelivät ja jarruttelivat enemmän ja vähemmän tarkoituksena säikäyttää kentällä pyörivä hevonen. Harri ei kuitenkaan onneksi reagoinut näihin sankareihin muuten kuin olemalla hieman jännittyneempi.

En tehnyt oikeastaan mitään kummoista, mitä nyt vähän väistöjä käynnissä ja ympyrällä siirtymisiä käynnin ja ravin välillä. Lopuksi käytiin kävelemässä pieni maastolenkki tallialueen ympäri ja meinattiin toistamiseen törmätä peuraan! Maanantaina meinasin ajaa autolla yhden yksilön yli ja eilen toinen loikki taas Harrin nenän edestä metsikköön. Hurjia elukoita...

Loppuviikko vielä Hölläillään ja tehdään juttuja varmaan maastakäsin ja ensi viikolla päästään taas kengityksen myötä treenaamisen makuun. Tämän- ja ensi kuun kouluvalmennuspäivätkin on vihdoin varmistuneet ja niille ollaan ilmoittauduttu Harrin kanssa. :)
Eilisestä sain sattumalta ihan kuva- ja videomateriaaliakin, kun pari kaveria ratsastuskoululta kävi pyörähtämässä ja moikkaamassa meitä Hartsan kanssa. Pimeydestä johtuen kuvat nyt eivät ole kummoisia, mutta videosta sentään saa selvää. :)



1 kommentti

  1. Upeita kuvia! Ihana video. Harri on ihana varsinkin sen harja on jotain niin ylisdöpöä ku se hulmahtelee tossa ravissa todella södesti. ^ ^

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat