torstai 6. maaliskuuta 2014

Essi vastaaKiitosta vaan aktiivisuudesta ja isosta määrästä kysymyksiä! Tässä kyssärit vastauksineen. :) Erikoispostausideoita saa heittää mieluusti, voisin pyrkiä taas jossain vaiheessa toteuttamaan jotakin. Vihdoin ensi viikosta eteenpäin alkaa hevosrintamalla tapahtua taas enemmän ja ihan arjestakin postaileminen helpottuu. Kevään edetessä iltaisinkin alkaa olla yhä pidempään ja pidempään valoisaa, joten kuviakin tulee olemaan paremmin tarjolla. :) Lähiaikoina hommat Aksunkin kanssa pyörähtänee käyntiin ja ensi viikonloppuna on luvassa vähän jotain spesiaalia. ;) Siitä lisää myöhemmin!

Mikä on lempiratsastusvarusteesi?
Hmmmm, vaikea valinta! Vastaan ehkä kuitenkin saappaat, koska kesti niin pitkään löytää juuri sopivat ja nuo istuvat jalkaani mielettömän hyvin.

Kaipaan niin kovasti poneja!

Miellätkö itsesi nykyään poni- vai hevosratsastajaksi?
Tekee ihan pahaa myöntää, mutta kaipa minä tällä hetkellä olen ihan hevosratsastaja. :( En edes muista koska viimeksi olisin ponin selkään päässyt. Estepainoitteinen poniratsastaja Essi ratsastaa tällä hetkellä vain kouluhevosia... Toisaalta kyllä olen tyytyväinen nykyiseen hevos- ja ratsastustilanteeseen, mutta kyllä minä kaipaan sitä sopivan kokoista ponia ja esteitä.


Oletko koskaan ratsastanut jollain muulla eläimellä kuin hevosella? Esim norsulla, kamelilla, aasilla...
En ole, haluaisin kyllä päästä norsun ja kamelin selkään! Toisaalta taas voi olla etten ikinä tule niidenkään selkään kiipeämään, kun harmittavan usein juuri noiden eläinten kohtelu kaikissa matkakohteissa on erittäin kyseenalaista turismin vuoksi, enkä halua tukea sellaista toimintaa maksamalla eksoottisella eläimellä ratsastamisesta.

Mitkä ovat tämän vuoden tavoitteesi ratsastuksessa?
Koulupuolella haluaisin päästä kilpailemaan Harrin kanssa heC ja heB ratoja seuratasolla sekä valmennuksissa hioa yhteistyötämme ratsukkona. Olisi hienoa kehittyä ratsastajana sen verran, että pääsisin kokeilemaan Harrin kanssa kankia. :)
Estepuolella tavoitteena ja tarkoituksena olisi käydä tunneilla naapuritallin ratsastuskoulussa suht säännöllisesti ja Aksun kanssa päästä hyppäämään jotain pieniä ratoja ja valmentautumaan jonkin verran.

Mikä on vaikein kouluratsastusliike, jota olet tehnyt?
Virallisesti varmaan jokin passagen ja piaffen esiaste joita on tullut Harrin kanssa kokeiltua, mutta itse koen vaikeimmaksi avotaivutukset laukassa ja laukanvaihdot.

Mikä on koko nimesi?
Haluan suojella yksityisyyttäni edes jossain määrin, joten en julkaise mitään henkilökohtaisia tietojani blogissa.

Missä päin asut?
Turun seudulla.

Millanen henkilö oot sun luonteeltas?
Tällaisiin kysymyksiin on aina kaikista vaikeinta vastata itse! Kaverit varmaan osaisi parhaiten kertoa, millainen olen.. Mutta kaipa minä miellän itseni aika positiiviseksi ja iloiseksi, toisinaan vähän lapselliseksikin. Innostun hurjan helposti asioista ja olen luonteeltani kovin aktiivinen - en viihdy paikoillani kotona! Liian usein toimin ensin ja mietin vasta jälkeenpäin, oliko toiminta nyt kannattavaa ja fiksua.

Mikä puhelin sinulla on?
iPhone 4S

Ilman mitä tavaroita et voisi elää?
Puhelinta, hammasharjaa ja ripsiväriä. Puhelimesta nyt vain olen hurjan riippuvainen, en pärjäisi ilman ollenkaan. Siellä on kaikki viestit, sähköpostit, musiikki, kuvat, kalenteri... Hammasharja on vain must ja ilman ripsiväriä vaaleat ripseni eivät näy ollenkaan!

Mistä aamupalasi yleensä koostuu?
Olen aivan hirvittävän huono ja kamala aamuihminen - olen täysin kykenemätön toimimaan tai saatikka kommunikoimaan. Herään niin myöhään kuin mahdollista ja aamupalalla kykenen vaivoin vain kaatamaan itselleni kahvia ja muroja kippoon.

Lempivaatteet?
Huppareita omistan ihan liikaa!

Ei kai sitä tämän ikäisenä saisi myöntää, mutta tykkään huppareista. Perus arki- tai työvaatteet mulla on pillifarkut ja joku huppari tai villapaita. Palelen niin helposti, että joudun käyttämään lämpimiä vaatteita alkusyksystä pitkälle kevääseen. Kesällä kun on oikeasti lämmintä, tykkään käyttää erilaisia toppeja ja shortseja. 

Millainen on Essi huonolla tuulella?
Ärsyttävä! Olen huono peittämään tunteitani ja huonotuulisuuteni näkyy kyllä kilometrien päähän. Huonolla tuulella mökötän ja kiukuttelen, mutta en sentään heittele tavaroita.


Entä hyvällä?
Samoin kuin huonolla tuulella ollessani, en osaa peittää tunteitani myöskään silloin kun olen erityisen hyvällä tuulella. Hymyilen ja nauran paljon, toiset sanoo että hypin seinille kun en hillitse itseäni B)

Lempiruokasi?
Olen todella nirso, mutta tykkään erilaisista salaateista ja perus ruokana makaronilaatikko taitaa olla edelleen lemppari.

Lempiohjelmasi?
Katson nykyään todella vähän telkkaria, enkä taida tällä hetkellä seurata yhtäkään sarjaa. Paavo Pesusieni on kuitenkin kaikkien aikojen paras ohjelma!

Silmiesi väri?
Vihreät. :)

Onks sulla ig tai ask?
Meinaakohan ig instagramia? Se löytyy ja käyttäjätunnuskin on näkyvillä tuossa blogin oikeassa reunassa (essimon). Tuohon toiseen sovellukseen mulla ei ole tunnuksia..


Missä haluisit tai millaisia töitä haluisit valmistumisesi jälkeen?
Itseasiassa työskentelen jo nyt täyspäiväisesti oman alani hommissa ja luultavasti jatkan samassa tehtävässä myös valmistumiseni jälkeen. Jossain vaiheessa haluaisin kokemusta lastensuojelusta, mutta joitain suunnitelmia mulla on myös jatkokouluttautumisen suhteen.
Mikä näistä on sun mielestä se kaikkein tärkein hevonen Julita, Winnie, Axsu, Harri?
Tällä hetkellä Harri, koska se on ainoa jonka kanssa olen tekemisissä. Jatkossa Aksukin tulee olemaan harrastuskaveri vain noin kerran viikossa, eli Harri tulee jatkossakin olemaan se "ykköshevonen", joka on mulle käytännössä kuin oma.

Juli oli mulle käsittämättömän tärkeä todella pitkään, teinhän sen kanssa hommia vuodesta 2005 saakka. Toisaalta Winnie taas oli ehdottomasti tärkeämpi viimeiset pari vuotta, kun sain pitää sitä kuin omaani ja kehittyä yhdessä sen kanssa. Kun nyt olen joutunut luopumaan lopulta molemmista, en oikein osaa sanoa, kumpi oli "elämäni tärkein hevonen".

Mikä hevonen on sinulle tällä hetkellä kaikista tärkein?
Kyllä se on Harri. Eipä minulla tällä hetkellä muita hevosia oikein olekkaan ja Harri nyt tuntuu melkein omalta hevoselta. :)


Milloin alat hyppäämään Aksulla?
No nyt alan pikkuhiljaa olla siinä kunnossa, että voisin varmaan aloittaa työskentelyn Aksun kanssa. Lihaskunto alkaa olla sen verran kohdillaan, että hyppäämisestä tuskin on hurjan suurta ylimääräistä riskiä leikatulle lavalle. :) Joka tapauksessa aloittelen Aksulla sitten aikanaan ensin ihan tasaisella ja pikkuhiljaa lähdetään yhdessä tutustumaan taas esteisiin.
Ponit on pop!
Millaisista hevosista pidät?
Erityisesti tykkään poneista. Vähän raskaamman rakenteisista ja varmajalkaisista, pikkuisen vekkuleista ja esteistä innostuvista poneista. Ulkonäöllisesti silmää miellyttää tupsujalkaiset ja erikoisen väriset yksilöt. Roduista mainittakoon vaikka irlannincob, welsh cob, haflinger..

Jos taas vastataan ihan suoraan kysymykseen, niin hevosissa tykkään pienestä koosta, kevyestä ratsastettavuudesta ja selväpäisyydestä. Hevosten ollessa poneja isompia arvostan erityisesti helposti istuttavaa liikettä. Ratsastettavuudessa pätee samat jutut kuin poneissakin, vaikkakaan ison hevosen kanssa en arvosta niinkään sitä "pilkettä silmäkulmassa" tai esteillä hurjasti innostumista. Hevosista en yleisesti tykkää siksi, että tunnen itseni niiden selässä niin pieneksi ja voimattomaksi. Ponin kanssa tunnen pärjääväni paremmin enkä säikähdä pelleilystäkään.

Nimeä kolme "elämäsi hevosta"
Juli, Winnie ja Mape, ensimmäinen hoitoponini.
Kuinka usein saat liikuttaa Harria?
Harri on periaatteessa ihan vapaassa käytössäni. Sillä käy vuokraaja 1-2 päivänä viikossa, mutta mikään ei estä minua käymästä samoina päivinä vielä esimerkiksi tekemässä kevyitä maastakäsittelyjuttuja tai taluttelulenkkejä jos niin haluan. Pääasiassa käyn kuitenkin Harrilla 3-5 päivänä viikossa.

Miksei Harrin omistaja itse ratsasta sillä?
Harrin omistaja asuu ulkomailla ja on jättänyt Hartsan asumaan vanhemmilleen Suomeen, koska se ei kuitenkaan kestäisi päivittäistä rankkaa treenaamista.

Miksei Harrilla hypätä?
En tiedä onko Harrilla ikinä edes hypätty, se on aivan henkeen ja vereen kouluhevonen. Iän myötä myös jaloissa alkaa olla häikkää, joten hyppääminen ei tule kysymykseenkään. Normaalia käyttöä Hartsa kuitenkin kestää vielä hienosti.

Onko Harri "unelmiesi hevonen"?
No eipä oikeastaan, ei lähellekkään. Harri on iso, kouluhevonen, pitkäjalkainen, kapean mallinen ja varsin vauhdikas ja herkkä. Unelmieni hevonen taas on raskasrakenteisempi estepainoitteinen poni, mielummin vähän eteenpäinratsastettava kuin pidäteltävä kuumakalle. Vaikkei Harri olekkaan missää mielessä "unelmieni hevonen", tykkään siitä kyllä valtavasti niin ratsastettaessa kuin ihan persoonanakin. Mikäli omaa hevosta olisin etsiämässä, en kuitenkaan hakisi mitään Harrin kaltaista.

Kuullaanko metsäkylästä vielä sun blogissa?
Metsäkylästä olen postaillut aikoinaan enemmänkin, kun vuokrasin siellä yksityistä ponia ja liikuttelin suhteellisen paljon tuntiheppoja. Sittemmin postailu on rajoittunut vain Julin ja Winnien kanssa puuhailuun ja loppunut nyt kokonaan, kun Winnie on myyty ja Juli lopetettu. Minulla ei siis ole nyt mitään kerrottavaa ja postailtavaa tuosta tallista.

Tuutko vielä Metsäkylään käymään?
Kuten tuohon postailuunkin tulee, niin eipä minulla siellä mitään syytä ole varsinaisesti käydä, kun tallissa ei ole tuttuja ja tärkeitä heppoja.

3 kommenttia

  1. Noi kysymykset ei näy :/ Siinä on semmonen valkonen viiva päällä.

    VastaaPoista
  2. Noi kirjotukset ei näy kun on,valkoinen tausta ja jonkun värinen teksti....:/

    VastaaPoista
  3. Ongelma koski ilmeisesti mobiililaitteita, koska nettiversio näkyi ihan normaalisti. Nyt on ongelma korjattu! :)

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat