lauantai 9. marraskuuta 2013

Vääntöä, kääntöä, säätöä

Se taitaa olla ihan luonnonlaki, että ratsastus sujuu aina parhaiten juuri silloin, kun ei ole ketään näkemässä ja dokumentoimassa. Torstaina Harri oli aivan mielettömän hyvä ratsastaa, en ole ikinä kokenut tuollaista tunnetta yhdenkään hevosen selässä koko kymmenvuotisen ratsastushistoriani aikana.  Tuntui, että hallitsin lähes jokaista hevosen lihasta ja se reagoi kun pyysin. Harri oli herkkä, kevyt, aktiivinen ja vaan niin mielettömän hyvä!

Tänään kun Liina tuli kentän laidalle kameroiden kanssa, ei torstaisesta fiiliksestä ollut enää tietoakaan. Harri oli aika vahva edestä ja tuntui juoksevan ohjaa vasten. En lopultakaan saanut hevosta kovin rennoksi niin, että olisi ollut mitään järkeä lähteä työstämään juttuja enempää tai tekemään mitään temppuja. Suht tasaisena Hartsa kuitenkin liikkui ja kevenikin kädelle pätkittäin.  Yllättävän hyviä kuvia ja videopätkiä Liina sai kuitenkin kuvattua, olin aivan ihmeissäni! Harri näytti paljon paremmalta kuin tuntui.

Löysin videokamerastani aivan ihanan hidastustoiminnon, jota Liina pääsikin testailemaan ihan urakalla. Alla oleva video ei ole mikään editoimisen taidonnäyte, mutta jotenkin tykkään siitä kovasti! Odotan ihan innolla, että pääsen itse kuvaamaan tuolla toiminnolla ja testailemaan muutamia kikkoja.. :)


5 kommenttia

 1. mikä tän hidastustoiminnon nimi on? tiedätkö löytyykö esimerkiksi canon eos 600D:stä? harri on kyllä komea heppa, ja osaat ratsastaa tosi hyvi! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taitaa olla siis ihan nimellä "slow motion", mutta ei oo järkkärissä vaan ihan videokamerassa. Omassa Nikonissa on kyllä videokuvaustoiminto, mutta siinä ei ole mitään eri säätöjä, uskaltaisin väittää ettei muissakaan järkkäreissä siis... Videokamera on Sony ja siinä on sitten enempi säätömahdollisuuksia. :)

   Poista
 2. mistä tuo sun kypärä on, mitä maksoi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin kypärän "käytettynä", käytännössä siis vain sovitettuna ja pieneksi todettuna. Uutenahan nuo maksaa 500-600 euroa, itse maksoin vain satasen.

   Poista
 3. Aivan mielettömän ihana video. :)) Ihan karvat pystyssä tuota katsoin. C:

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat