keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Vastauksia!

Kysymyksiä tuli taas melkoisen runsaasti, joten aloitan niihin vastailemisen nyt jo. Edelleen on mahdollisuus heittää kysymyksiä jos jokin enemmän tai ähemmän tärkeä ja olennainen asia mietityttää ;)

Hevosiin ja ratsastukseen liittyvät kysymykset

Lempi hevostarvikeliikkeesi ? 
Hmmm, varmaankin Reunos Turun keskustassa. Melko kallis paikka, mutta paljon ja monipuolisesti merkkivarusteita niin hevoselle kuin ratsastajallekin. 

Ilman satulaa vai satulalla ?
Yleensä mielummin ilman. Ainakin näiden ponien kanssa, joilla eniten ratsastan, saan paremman tuntuman hevoseen ja istunkin paremmin kun selässä ei ole satulaa. Tietysti isoliikkeisten ja korkeasäkäisten/selkärankaisten heppojen kanssa käytän mielummin satulaa, joka helpottaa selässä istumista.

Koulu vai esteet ?
Kyllä mä vieläkin miellän itseni esteratsastajaksi, vaikken pitkään aikaan olekkaan päässyt kunnolla hyppäämään, enkä sitä enää säännöllisesti tee :) Pikkuhiljaa olen kyllä innostunut kouluratsastuksestakin, tekee mieli jopa ihan kehittyä!

Pieni pörröinen poni vai hieno kisaheppa ? miksi ? 
Hankala kysymys. Tässä elämäntilanteessa pieni pörröinen poni, koska en tekisi mitään hienolla kisahepalla. Se menisi hukkaan, kun mulla ei olisi varaa ylläpitää sitä maneesitallilla, eikä valmennuksiin ja kisoihin jäisi todellakaan rahaa. Pienen pullaponin kanssa voisin puskailla ja harrastaa. Jos taas ei tarvitse miettiä rahaa, niin ottaisin varmaan noiden kahden välimuodon, eli jonkin sporttisen harrasteponin, jolla voisi seura- ja aluetasolla kilpailla.

Kivoin poni/hevonen millä oot ratsastanu?
Tähän kysymykseen olen tainnut vastata joskus aikaisemminkin kysymyspostauksessa ja vahvasti luulen että olen silloinkin vastannut että Peikko. Peikko oli ruotsin kylmäverinen, jolla menin Metsäkylässä kuukauden verran. Hevonen oli reipas, mutta kuitenkin muhku ja vähän ponimainen. Tykkäsin kaverista ihan mielettömästi, mutta se myytiin. Nykyään se asustaa muistaakseni Hyvinkään Ratsastuskoululla, pitäisi käydä ruunaa moikkaamassa kun sinne päin eksyn!

Paras kaveri metsäkylässä?
Mun mielestä "paras kaveri" jutut kuuluu sinne ala-asteikään, etenkin "paras tallikaveri", "paras koulukaveri", "kaikista paras kaveri" -jaottelut. Mulla on paljon ystäviä ja muutamia todella hyviä ystäviä, mutten laita heitä mihinkään järjestykseen.

Paras sijoitus estekisoissa?
Tämä on taas vähän hankala kysymys, kun en oikein tiedä miten "estekisat" määrittelisin. Julin kanssa ollaan voitettu harjoituskisoissa 70 cm luokassa, mutta nehän ei ole viralliset kisat. Virallisissa seurakisoissa olen sijoittunut toiseksi Penni-ponin kanssa, tosin vain 40 cm luokassa. 

Paras sijoitus koulkisoissa?
Tässäkin on taas tuo määrittelykysymys. Koulukisoissa olen käynyt vain Julin kanssa ja ensimmäiset hyväksytyt tulokset saatiin vasta tänä vuonna. Kevään seurakisoissa heC luokassa oltiin seitsemänsiä ja syksyllä harjoituskisaluokassa oltiin toisia. 

Kolme piirrettä hevosessa/ponissa, mitä niissä pitäisi ehdottomasti olla?
Hmmm, ehdottomasti.. No ainakin jarru pitää löytyä, se on ehdoton. Samoin jonkinmoinen selväpäisyys, että selässä on edes mahdollista pysyä. Tarkoitan siis sitä, ettei hevonen huvikseen päätä heittää ratsastajaa alas selästään noin niinkuin elämäntyökseen. Siinäpä ne edottomat mielestäni oli, näillä pääsee hyvään alkuun. Loput piirteet onkin sitten enää mieltymyskysymyksiä, kuten laiskuus, reippaus tai herkkyys.

Minkä nimen antaisit omalle hevoselle? :D
Hirmu hankala, riippuu varmasti paljon hevosesta! Esimerkiksi suomenhevoselle en ikinä antaisi englanninkielistä nimeä. Tosin suomenhevosista en pidä, joten sellaista tuskin koskaan tulee omana olemaankaan ;) Saattaisin antaa nimen pilke silmäkulmassa, kuten nimetä kimon hevosen Mustaksi tai sileäkarvaisen täysiverisen Pörröksi.

Hölmöin hevosen nimi, mihin oot törmänny?
Ehdottomasti Luuseri! Kyseessä on suomenhevos ravuri, joka on jotain kyllä ihan voittanutkin. Henkilökohtaisesti en ole hevoseen törmännyt, vaan löysin sen joskus sukupostia selaillessani.

Miksi käyt metsäkylässä, mikset esim vaihda tavoitteellisemmalle ratsastuskoululle? 
No kun minähän en varsinaisesti käy Metsäkylässä. :) Vuokraponi Poju sattuu asumaan siellä, samoin kuin hoitoponi Juli. Ratsastuskoulun tunneilla en ole käynyt nyt puoleentoista vuoteen. Metsäkylä on mulle kuitenkin se "kotitalli" jolla olen ratsastanut mukulasta saakka. Vaikken tunneilla käykkään, olen suht aktiivisesti mukana tallin toiminnassa, kun avustan erityisratsastajien kursseilla, ylläpidän tallin nettisivuja ja pyydettäessä olen mukana erilaisissa tempauksissa, kuten nyt kesäisissä elokuvan kuvauksissa ja Turku 2011 tapahtumassa.

Kenellä tallillasi on mielestäsi hienoin hevonen?
Metsäkylässä ei asustele pahemmin hienoja kilpahevosia niinkuin esimerkiksi Artukaisissa. Yksityishevosiakin on vain kourallinen, mutta niistä hienoin on ehkä nuoren pojan pikku opetusmestari Sintti, jota itsekin olen päässyt muutaman kerran liikuttamaan. :)

Aijotko ostaa joskus oman hevosen?
Aijon! Tai toivon ja haluaisin. En vain tiedä koska se on mahdollista, toivottavasti pian :) Luultavasti en kyllä osta hevosta, vaan ponin.

haluaisitko kilpailla aluetasolla?
Olisihan se varmasti kivaa ja hienoa, mutta tällä hetkellä siihen ei ole mahdollisuutta kun ei ole hevosta jolla kilpailla, eikä varaa esimerkiksi vuokrata sellaista hevosta, jolla kilpailla saisi.

Aijotko ostaa uutta ratsastuskypärää lähiaikoina?
Itseasiassa olen tässä viimeisen puoli vuotta katsellut uutta kypärää. Hetken aikaa olin jo varma, että ostan CO:n, mutta se onkin kuulemma todella kuuma ja hengittämätön päässä etenkin kesällä. En myöskään tahdo maksaa mistään GPA:n kypärästä 500 euroa, kun on mahdollisuus että tipun seuraavalla kerralla ponin selästä päälleni ja kypärä menee heti käyttökelvottomaksi. Yhtä euroliten kypärää (kuvassa, kertokaa toki mielipiteenne!) olen katsellut, ehkä ostan sen jos se sopii päähän.. :)

Muut kysymykset

Koska sulla on synttärit?
24.7

Kiinostaisiko sua työskentely päiväkodissa?
Kiinnostaa juu, tosin esikouluikäisten kanssa. Olen kiinnostunut erityisesti noin 5-10 vuotiaiden lasten kanssa työskentelemisestä, enkä niinkään pienten vaippaikäisten kanssa.

Kivoin/helppoin aine peruskoulussa?
Tykkäsin näistä "ei-lukuaineista", liikunnasta ja kuviksesta tosi paljon. Matikka oli myös kivaa ja siinä olin hyväkin, tosin koulussa ei saanut erehtyä kertomaan että matikka ihan oikeasti on kivaa ;) Musiikistakin tykkäsin, kun musiikkiluokalla satuin olemaan 6 vuotta.

Tylsin/vaikein aine peruskoulussa?
Historia, ihan ehdottomasti. Se ei vain kiinnostanut pätkääkään ja (mahdollisesti lukihäiriöstä johtuen) mun oli todella vaikea hahmottaa kokonaisuuksia, kuten jonkin maailmansodan eri vaiheita ja siihen liittyviä asioita.

Mistä vuoden ajasta pidät eniten?
Kunnon talvesta! Siis sellaisesta lumisesta. Kesäkin on mukavaa aikaa. :)

Missä/mitä opiskelet ? 
Opiskelen tällä hetkellä ammattikorkeakoulussa sosionomiksi, mutta pyrin nyt keväällä yliopistoon lukemaan kasvatustiedettä sekä OKL. (Opettajaksi).

Lempielokuva ja tv ohjelma ? 
Lempielokuva on ehdottomasti Leijonakuningas, hyvänä kakkosena on Avatar. Tällä hetkellä en pahemmin seuraa mitään tv- ohjelmia, mutta Prison Breakista tykkäsin ihan mielettömästi.

Jos saisit muuttaa jonnekin ulkomaille, minne muuttaisit ?

Muuttaisin varmaan Englantiin. Olin siellä kielikurssilla 3 viikkoa joskus teininä ja tykkäsin paikasta todella paljon, myöhemmin olen käynyt muutaman kerran vielä Lontoossa. Mikäli ei tarvitsisi huolehtia välimatkoista perheen ja ystävien välillä, lähtisin mieluusti myös Australiaan. Ihan oikeasti en kyllä varmasti tule ikinä muuttamaan minnekkään ulkomaille, kun en luota kielitaitooni riittävästi.

Paras kirja/kirjasarja?
En pahemmin lue kirjoja, en oikeastaan ollenkaan. Lukihäiriön vuoksi lukeminen on muutenkin niin hidasta, etten koulun tenttikirjojen ohella jaksa lueskella mitään ylimääräistä. Kesällä luin Harry Potterit läpi, kun en leikkauksen takia päässyt liikkumaan mihinkään. Niistä tykkään, samoin kuin hevostietokirjoista. Esimerkiksi Ratsasta Paremmin ja 100 Tapaa Parantaa Ratsastustasi- kirjoista olen saanut paljon vinkkejä itsenäiseen ratsastukseen.

Juotko?
En ole absolutisti, mutten myöskään arvosta enkä harrasta typerää örveltämistä. 

Asutko vanhempiesi luona?
Toistaiseksi vielä. Saa nähdä muutanko pois jo kesällä opiskelujen perässä, vai muutanko vasta ensi vuodenvaihteessa kun vanhemmat muuttavat nyt rakenteilla olevaan taloon.

Oletko koskaan seurustellut?
Muutamia kertoja juu, yhdessä "vakavammassa" suhteessa olen ollut. Tällä hetkellä en seurustele.

Mitä teit uutenavuotena?
Kuten edellisestä postauksestakin voi päätellä, olin kaverin kanssa maalla ratsastelemassa heppoja :)

Onko sulla iphone, 3 vai 4?
On juu, periaatteessa. iPhone 3 mulla oli muutaman vuoden käytössä, mutta tällä hetkellä se ei toimi ollenkaan kun se syksyllä kastui yhdellä sateisella maastoreissulla. Nyt mulla on käytössä joku iän ikuinen Nokian puhelin, varmaan yksi ensimmäisistä värinäytöllisistä malleista :D Odottelen iPhone 5 mallia saapuvaksi...

Kuinka kauvan oot kirjottanut blogia?

Vähän päälle vuoden päivät. Aluksi blogi oli essin ja lenskun poniblogi, mutta kaverin innostus kirjoittamiseen laantui ja jatkoin blogia yksin.

Onko sulla luonnostaan vaaleat hiukset?
On, tosin olen toisinaan värjännyt niitä vielä vaaleammiksi. Tällä hetkellä väri taitaa olla aika pitkälti oma luonnollinen väri. Hiusteni vaaleaa väriä on ihmetelty pitkään, kun sekä isällä että äidillä, kuten myös veljellä on kaikilla tummat ruskeat hiukset. :) 

7 kommenttia

  1. Moikka!
    Meillä on töissä tainnu olla sijaisia teidän koulusta. Varmasti myös opiskelijoita.

    Jos sijaisuus kiinnostaa päiväkotiin voisin laitaa sulle jossain vaiheessa linkin sähköpostiin tonne meidän päiväkodin sivuille voisit ilmotaa Hannulle yhteystietos.

    Taru

    VastaaPoista
  2. Mun mielestä CO:n kypärä on paljon hienompi kuin tuo kypärä tossa kuvassa, itse CO:n ostin viime keväällä ja ei siinä pää todellakaan hikoa kesällä niin paljon kuin mitä ihmiset sanovat :DD Onhan toki kaikki kypärät aina kesällä hiukan kuumia ja hengittämättömiä mutta ei CO päässä nyt kuumuuteen kuole :D

    VastaaPoista
  3. Taru: Kiitos, laita vaan sähköpostia!

    En tiedä miten paljon se pää CO:ssa hikoaa, mutta mitään varsinaista tuuletusjärjestelmää siinä ei ole, joten se ei kovin hengittävä voi kesällä olla ,toisin kuin kypärät joissa sellainen on.. (: Pitää kokeilla erilaisia kypäriä, miten ne ylipäätänsä päähäni sopii.

    VastaaPoista
  4. Moi!
    Mä katson et ne uudet puhelin numerot tulee sinne sivuille niin laitan sulle sen linkin

    terv. Taru

    VastaaPoista
  5. Tää mun höpötys saattaa olla ihan perätöntä, mutta omaan silmään muistuttaa kovasti Winnietä. En siis muista minne päin se myytiin, mutta tässä kumminkin : http://www.hevostalli.net/markkinatnew/viewone.php?ctgr=13&ilmnro=858179

    VastaaPoista
  6. Ei ole perätöntä, valitettavasti :( Bongasin tuon itsekin ja kyllä se on Winnie. Ponista on netissä toinenkin ilmoitus... Että se siitä "hyvästä ja pysyvästä kodista" :(

    VastaaPoista
  7. Mitä myikö ne Winnien taas eteenpäin?
    Ei oo kivaa

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat