maanantai 27. joulukuuta 2010

The Best of 2010

Ajattelin kerätä tämän vuoden kivoimmat kuvat ja hetket yhteen :) Muistuu taas mieleen mitä kaikkea on heppojen parissa tapahtunut yhden vuoden aikana.

"Vuokrailin" Julitaa viime joulun aikoihin pari viikkoa, oli super kivaa huomata miten yhteistyö alkoi lopuksi sujua :) Ensimmäisellä viikolla taisin pudota maneesissa muutaman kerran ja jännitin ratsastusta, kun viimeisellä viikolla maastoilin yksin ilman satulaa ja laukkasinkin ponilla joka ei edes pukittanut :) Tykkään tästä kuvasta kovasti, poni näyttää niin sporttiselta, toisin kuin yleensä.Keväällä ratsastin vielä tunneilla ja menin suurimman osan kaudesta Astalla. Astan kanssa pääsin vihdoin hyppäämään kunnolla, kun hevonen ei rajoittanut hyppäämistä ja esteillä kehittymistä. Hyppäsin korkeimmillaan 80-95 cm rataa, tarkoitus oli kilpaillakkin, mutta hevonen vietiin alta ja menin loppukauden Julilla.

Kesäkuun alussa pääsin Pennin kanssa kisoihin hyppäämään 40 cm, ponia totutettiin kisoihin että pieni kuski pääsee sitten kilpailemaan :) Lensku toimi supervalmentajana kun kävin muutaman kerran hyppäämässä ponilla ennen kisoja, joista poni kävi tottakai keräämässä ruusukkeet niin pienen kuskin kanssa puomiluokasta kuin munkin kanssa siitä 40 cm luokasta :) Luokassa oli vielä tyyliarvostelu, saatiin hyvät pisteet ja mukavaa palautetta sujuvasta yhteistyöstä ja nätistä ratsastuksesta.

Kesällä käytiin yhden kaverin kanssa Loimaalla laittamassa tallin omistajan mökillä muutaman hevosen tallia kuntoon, että sinne voisi viedä poneja lomalle. Tyhjennettiin kolme karsinaa puista, lakaistiin ja tyhennettiin kaikesta romusta koko talli, pestiin seinät ja maalattiin ne kahteen tai kolmeen kertaan. Nyt myös lattiat on valettu uusiksi ja ensi kesänä ponit varmaan pääsevät käymään siellä :)


Kesällä liikuttelin Aksua aika paljon. Aluksi yhteistyö ei sujunut ollenkaan, mutta lopulta hommat alkoivat luistaa ihan kivasti. Oppisin tuntemaan ja ratsastamaan ponia, jolloin yhdessä työskentelystä tuli ihan mukavaakin. Syksyllä oli tarkoitus alkaa vuokrailemaan Agentia jos Julin vuokraaminen ei onnistuisi, mutta poni muuttikin toiselle puolelle kaupunkia, vähän liian kauas.

Elokuussa oli koko kesän parhaat reissut, kun kävin Lenskun kanssa Taivassalossa mökkeilemässä ja ratsastamassa :) 10 kilometrin pyöräily tallille ja takaisin oli aurinkoisessa kesäsäässä ihan mukavaa, kun matkalla pysähdyttiin pienelle kioskille syömään jätskiä tai ranskiksia. Eikä edes väsyttänyt, lihaksissakin alkoi tuntua se pyöräileminen ja usean hevosen ratsastaminen vasta siinä vaiheessa kun pääsi kotiin ;) Lensku ratsasti Tiksun ja minä Pennin, vaihtelevasti jompi kumpi ratsasti ison ja ei- ihan -niin- mukavan -Retkun tai sitten ratsastettiin tamma puoliksi.


Kesällä kävin tasan yhdellä tunnilla Metsäkylässä, kävin kaverin kanssa kahdestaan yksityistunnilla hyppäämässä. Menin Julilla tottakai, eikä odotukset olleet kovin korkealla. Poni kuitenkin yllätti ja hyppäsi kaikki esteet portista muuriin ja sianselkään. Poni teki myös hyppyennätyksensä ja hyppäsi 85 cm korkean okserin sarjan toisena esteenä! :) Sen tunnin jälkeen olin pilvissä, ei kovin moni meinannut uskoa ennen kuin näkivät kuvat ponista ;)Syksyllä oli tarkoitus aloittaa Julin vuokraaminen, mutta se ei irronnutkaan tunneilta. En ollut varannut tunnille paikkaakaan kun kuvittelin vuokraamisen onnistuvan, niin lopulta jäin ilman tuntipaikkaa ja vuokraponia. Sain kuitenkin käydä Julin kanssa sunnuntaisin ratsastelemassa kevyesti, pääasiassa maastoilin kun poni oli jättänyt taas ryöstämiset ja pukittelut vähemmälle. Tosin ei niiltäkään vältytty, taisin kahdesti tulla syksyn aikana alas maastossa. Noh, olipahan lenkkeilijöillä hauskaa katsella kun poni pukittaa ja ratsastaja istuu sen niskassa ja roikkuu pää alaspäin ponin naamalla ;)

Jossain vaiheessa Juli alkoi tehdä sunnuntaisin taas erityistunteja, joten siihen loppui se ratsastelu. Kävin satunnaisesti siellä täällä ratsastelemassa, Vehmaalla entisellä vakiotuntihevosella Pipsulla tai sitten Pennillä, muutaman kerran kävin myös Tiksun selässä kun kävin kuvailemassa Lenskua :)
Syksyn aikana pääsin hyppäämään Julilla pariin otteeseen. Kerran kisaharjoituksissa jossa hyppäsin ponin ensimmäisen 70 cm radan, joka tosin päätyi hylkyyn ihan omasta syystäni. Yksi pudotus ja kaksi kieltoa, en osannut odottaa että poni kieltäisi ollenkaan niin lähinnä vain ohjasin ja matkustin. Tyytyväinen olin kuitenkin ponin suoritukseen :) Toisen kerran pääsin hyppäämään halloweenkisoissa, jotka on leikkimieliset naamiaistehtäväkisat. Puin ponin ferrariksi, ja ihmeen kaupalla poniin myös tuli vauhtia ja voitettiin meidän oma luokka ;)Lopulta sitten marraskuussa Poju tuli Metsäkylään ja sain alkaa vuokrailla sitä (: Se asustaa täällä talven, jonka jälkeen lähtee lähemmäs omistajien kotia.
-Essi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat