tiistai 1. lokakuuta 2019

VakavastiOtettavaKouluPoni on aloittanut kilpauransa!

Jo ensimmäisistä päivistä saakka Wilman omistajana olen ollut erityisen innoissani ponin kapasiteetista erityisesti kouluratsastuksen saralla. Wilmalla on varsin laadukkaat askellajit poniksi ja edistymisen myötä se on väläytellyt aina vain uusia ominaisuuksia! Keväästä asti odotin sopivia pikkukisoja, joissa voisimme käydä kokeilemassa, kuinka kotona opitut asiat onnistuvat kisatilanteessa.


Koko kesä pääsi vierähtämään vain kotona treenaten, kun sopivia 1-tason tai harjoitustason kisoja ei vain löytynyt. Kun vihdoin läheisellä ratsastuskoululla järjestettiin kilpailut, olimme enemmän kuin valmiita!

Alunperin olin suunnitellut aloittavani kilpailemisen Wilman kanssa raviohjelmasta, mutta treeneissä kotona oltiin päästy etenemään jo niin pitkälle, että raviohjelma tuntui jo liian helpolta - ei vain minulle, vaan myös Wilmalle. Poni oli kesän aikana päässyt jo todistamaan fiksua kisakäyttäytymistään muutamissa estekisoissa, joten en kantanut huolta enää itse kisatilanteen tuomista paineista; laukkaaminen radalla ei varmastikaan olisi liikaa vaadittu.Niinpä ilmoitin Wilman helppo C ja helppo B -luokkiin. Ensimmäisellä radalla ei olisi mitään erityisen haastavaa, mutta B:n radalle lähtisimme hakemaan vain kilpailukokemusta. Todennäköisesti Wilma tulisi olemaan jossain määrin jännittynyt ensimmäisellä radalla, joten uusintakierros olisi varmasti hyvää harjoitusta, vaikka poni ei aivan vaaditulla tasolla suorittaisikaan.

Kisapäivänä ratsastin Wilman kisapaikalle, jossa saimmekin kiirehtiä heti verryttelyyn. Luokassamme oli muutama poisjäänti, eikä meidän saapuessa ollut vielä varmuutta siitä, pidettäisiinkö ilmoitetuista aikatauluista kiinni, vai aikaistettaisiinko lähtöjä. Onneksi Wilma oli puolen tunnin kävelymatkalla hyvin verrytelty, joten olimme heti valmiita aloittamaan.Jo verryttelyn aikana olin pakahtua ylpeydestä! Minun pieni tuhma ponini pystyi keskittymään äärettömän hienosti jännittävässä tilanteessa, johon olin joutunut viemään sen kiireessä ja valmistelematta. Aivan kuin ympärillä ei olisi ollut ketään muita! Wilma oli hyvin avuilla, reipas ja letkeä. Lyhyen verryttelyn jälkeen se oli aivan valmis ensimmäiselle kouluradalleen.

Kuten olin osannut odottaa, Wilmaa jännitti kouluaidat kovin - eihän se ollut sellaisia nähnyt koskaan ennen. Onneksi ehdimme kiertää ja ihmetellä kouluaitoja ulkopuolelta edellisen ratsukon suorittaessa ja Wilma pääsi suurimmasta jännityksestään yli. Radan sisäpuolelta aidat tottakai näyttivät taas aivan erilaisilta ja vähintäänkin yhtä epäilyttäviltä kuin alkuun ulkopuoleltakin. Lähtömerkki saatiin aivan liian nopeasti, mutta ei auttanut itku markkinoilla, vaan suoritus oli aloitettava.


Wilma oli etenkin tuomaria kohti kuljettaessa jännittynyt ja epäileväinen, mutta tilanteeseen nähden se kuunteli yllättävän hyvin. Aidat olivat edelleen jännittävät siinä määrin, ettei niiden vieressä ollut aivan turvallista kulkea suorana, eikä aivan joka kohdassa niitä voinut edes lähestyä. Muutaman kulman Wilma oikaisi, vaikka kuinka yritin vakuutella, että tilanne on ihan hallinnassa. Radan läpi Wilma makasi hieman ohjan päällä, mutta kokonaisuudessaan oli varsin hyvin kuitenkin ratsastettavissa!

Tuomari palkitsi onnistumisista jopa 8,0 arvosanoilla ja kehui erittäin siististä ja korrektista ratsastuksesta huomauttaen kuitenkin ponin puutteellisesta suoruudesta ja aktiivisuudesta. Tulos Wilman ensimmäiseltä radalta oli 65,7%, jolla ylsimme tuloslistalla viidensiksi - ei ollenkaan huono tulos!
Toiselle radalle, jolla ohjelmana oli K.N. Special, lähdettiin jo selkeästi rennommin elkein. Kouluaidat eivät jännittäneet enää yhtään niin paljon ja Wilma oli selkeästi miellyttävämpi ratsastaa - se kantoi itsensä jo rennommin ja pysyi kevyellä ohjastuntumalla. Tuomaripäädyn kulmat jännittivät kuitenkin edelleen ja keskiravista Wilma päättikin pysähtyä tuijottelemaan olemattomia mörköjä, mistä toki rankaistiin pisteissä. Laukka oli turhan kiivasta, olisin toivonut enemmän rentoutta, jotta olisin päässyt ratsastamaan laukkaa enemmän ja siistimmäksi.Raviohjelma oli sujuva ja hyvä! Lisäksi vastoin odotuksiani Wilma suoritti puhtaan siirtymisen laukasta käyntiin - tehtävän, jota olimme harjoitelleet vain muutaman kerran kotona! En edes ajatellut, että siirtyminen onnistuisi, mutta Wilma pääsikin yllättämään. Prosentteja radalta saimme 60,8%, johon olin erittäin tyytyväinen. Sijoituksemme oli 6/15 ja voittajastakin jäimme vain 2%, joten Wilman kisaura näyttää vähintäänkin valoisalta! Lisää kisakokemusta, niin pian Wilma suorittaa kisapaikoilla yhtä pätevästi kuin kotona ja pääsee näyttämään parastaan!3 kommenttia

 1. Kiva postaus hienoja kuvia. onnittelut onnistuneista ensimmäisistä koulukisoista. Wilma on selvästi emänsä tytär,eli tuleva koulukenttien tähti.

  VastaaPoista
 2. Moikka! Saanko kysyä, että onko wilman tallilla paikkoja vapaana ja kuinka paljon siellä maksaa kuukausi vuokra? Kiitos, jos voit tätä kautta vastata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ymmärtääkseni talli on täynnä, mutta jos haluat kysellä enemmän, niin laita mulle sähköpostia (painikkeet löytyy sivun oikeasta ylälaidasta, kun avaat sivun internetversiona) tai viestiä vaikka instagramissa @dancingonfourlegs . :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat