sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Mielummin leikin lumessa

Talvessa on ihan parasta pakkaset ja kunnon nietokset ja niistäkös ollaankin päästy nauttimaan oikein kunnolla! Turussa lunta on kymmeniä senttejä ja sääennusteet lupaavat niin pakkasta kuin lisää luntakin. Nautitaan, kun niitä vielä riittää!Kevään tullessa edessä on varmasti järkyttävä kelirikko. Tämä lumimäärä kun vuorotellen sulaa ja taas jäätyy öisin, on tuloksena varmasti useiden viikkojen luistelukelit. Sitäkin suuremmalla syyllä nyt on siis aihetta nauttia hangista, kun ne vielä tarjoavat mahtavat puitteet treenaamiseen! 

Lunta on joka paikassa niin paljon, että tällä hetkellä kaikki pohjat ovat ratsastuskunnossa; niin kenttä, pellot kuin maastopolutkin. Ravissa ja laukassa voi edetä missä vain ja pitkiä pätkiä! Lunta tosin alkaa olla jo niin paljon, että hangessa tarpominen on poneille kovin raskasta. Tamppautuneilla hiekkateillä jaksaa taittaa reippaassa vauhdissa pidempääkin matkaa, mutta kentällä pidempään töitä tehdäkseen joutuu hyödyntämään uria.
Pellollekkin ollaan päästy tekemään kunnon hankitreeniä. Viime talvena taidettiin käydä Winnien kanssa vain kerran pyörähtämässä pellolla ja poistuttiin aidatulle kentälle alle kymmenen minuutin päästä, kun poni oli ehtinyt jo esittää melkoiset hypyt ja pukit. Maiseman vaihdos ja ahkera maastoilu ovat tehneet ilmeisesti Winnielle hyvää, sillä tänä talvena ollaan päästy hyvällä menestyksellä pellolle jo useamman kerran!

Tällä viikolla suunnattiin pellolle vapaapäivän jälkeen, mikä oli pieni tietoinen riski. Poni oli kyllä virkeä ja hieman jopa villin tuntuinen, mutta polviin saakka ulottuva hanki hidasti Winnietä juuri sopivasti, jotta kyydissä olo säilyi varsin turvallisena! 

Hangessa oli muutamia uria, joita hyödynsin keventääkseni hieman ponin liikkumista. Winnie jaksoi kyllä hyvin ja liikkui oikein mielellään, mutta pidettiin hankitreeni lyhyenä, noin 20 minuutin pituisena. Reippaiden laukkojen ja ilmavan ravin jälkeen jäähdyteltiin pitkillä loppukäynneillä hiekkateillä ja metsäpoluilla. 

Kun tarjolla on tällaisia mahdollisuuksia hauskanpitoon ja mahtavista maisemista nauttimiseen, ei motivaatio vakavaan treenaamiseen ole kovin korkealla. Ehkä tässä kerätään puhtia tuleviin treeneihin niin kuskille kuin ponillekkin ja nyt voidaan hyvällä omallatunnilla nauttia näistä talvitreeneistä!Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat