sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Kun ulkonäkö pelastaa luonnonvalinnalta

Olen melko vakuuttunut siitä, että haflinger on selviytynyt rotuna näin pitkään hyvin pitkälti sen ulkomuodon vuoksi. On ennemminkin sääntö kuin poikkeus, että Haflinger käyttäytyy toisinaan tuhmasti tai muutoin epäsuotavalla tavalla. Haflinger jaksaa kyseenalaistaa samat vanhat säännöt ja rutiinit vaikka päivittäin, se voi protestoida motivaation puutteessaan tai ihan vain väärän säätilan vuoksi. Haflinger osaa lähes poikkeuksetta pukittaa, ryöstää tai muuten vain villiintyä tai vaihtoehtoisesti juurruttaa kaikki koipensa maahan ja kieltäytyä liikkumasta "koska ei huvita". Kaiken tämän Haflinger on aina saanut ja tulee varmasti myös aina saamaan anteeksi, koska on niin suloinen.

Winnie edustaa kauniita haflingereja, jotka räpsyttelevät pitkiä silmäripsiään ja heilauttelevat pitkää hulmuavaa harjaansa ja siinä samassa saavat kaikki tuhmuudet anteeksi. Veikka sen sijaan edustaa niitä söpöjä ja pörröisiä haffeja, jotka sulattavat sydämet nallekarhumaisella olemuksellaan, suurilla silmillään ja pikkuruisilla korvillaan. "Eihän se mikään liikeihme ole, mutta hurjan söpö kyllä!" totesi valmentajakin ensimmäisen kerran ponin nähdessään joulukuussa.

Mikäli haflingerit olisivat tasaisen ruskeita ja lyhytharjaisia, ne olisivat suurella todennäköisyydellä kuolleet jo sukupuuttoon.


11 kommenttia

 1. Just tänään tallilla puhuttiin yhden ponin tarhaa vahvistaessa, että pahin karkailijatapaus oli aikanaan yksi haflinger :D allekirjoitetaan tämä postaus siis täysin hahah!

  VastaaPoista
 2. mä oon kans yhden villin haflingerin jälkeen todennut aina yleisesti (huumorilla heitettynä kyllä osittain) että haffit on hulluja :D

  VastaaPoista
 3. Tää sama pätee selkeesti myöskin shetlanninponeihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu allekirjoitan täysin! Kuuluvat ihan samaan sarjaan :D

   Poista
 4. hehe, pitää varmasti hyvin pitkälti paikkaansa.

  VastaaPoista
 5. Juuri näin! Sama juttu Kuun kanssa :D Eihän sille voi olla ikinä vihainen vaikka se olisi tehnyt mitä, kun sen jälkeen se on aina niin viattoman söpö! Huumoria täytyy kyllä löytyä näiden kanssa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mä olen aika vakuuttunut siitä, että haflinger hyödyntää jotain biologista juttua ihmisissä. Esim vauvojen suuret silmät sun muu saa äidin hoivavietin heräämään ja ihmisen huolehtimaan lapsesta - haflingereissa on ihan varmasti jotain vastaavaa psykologiaa!

   Poista
 6. Mää en ole törmännyt minkään muun rotuiseen hevoseen,joka ei olis lomailun jälkeen yhtä mahdoton. Aksu ja Veikka ei kylläkään pistäneet mitään pukkirallia tms...käyntiin mutta loman loppuminen ei vaan yksinkertaisesti sopinut heille. Aksu vietti 2vkoa lomaa ja sen jälkeen pakitti kentältä pois, keskelle tarharemonttia. Hetken sai keskustella, että voiskohan arvon poni nyt vaan hyväksyä sen loman loppumisen. Veikka piti juur sen 2viikkoa joululomaa. Eka kerta loman jälkeen nii Ilonalla meni 20min päästä selkään koska tyyppi vaan pakitti pois alta, koska se ei nyt vaan sopinut tulla lomalta töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan oikeesti, ei minkään muun rodun edustajan kanssa tarvi käydä tällasia keskusteluja! :D

   Poista
 7. Mulla ei ole henkilökohtaista kokemusta, mutta ihan samanlaisia juttuja kuullut useammasta haflingerista. Yhdellä tallilla oli söpö haffi, joka oli ostettu ensihevoseksi kokemattomalle söpön ponimaisuutensa takia...loput voikin arvata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä tarinoita olen itsekin kuullut harmittavaisen monta. :D

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat