lauantai 9. toukokuuta 2015

Poni nimeltä Poni

Minä olen aina ollut poniratsastaja. Kun aloitin ratsastuksen, toivoin kyllä tallin suurimpia hevosia, mutta sain aina pienimmät ponit, koska olin ryhmämme pienin ratsastaja. Myöhemmin en enää edes kiinnostunut hevosista, vaan ratsastin onnesta soikeana poneilla. Isoilla poneilla, pienillä poneilla, paksuilla poneilla, hitailla poneilla, reippaammilla poneilla ja kaikilla siltä väliltä. Ponit vain ovat aina olleet se minun juttu - sopivan kokoisia ja luonteeltaan usein ihanan ponimaisia. Toki niitä ponimaisia hevosiakin löytyy, mutta vikuroiva tai pukitteleva PV ei kuulosta enää yhtään niin söpöltä kuin oikea PONI.

Harmittiko, kun alunperin liityit lukijaksi Essin Poniblogiin ja yhtäkkiä blogin päätähti-poni katosi ja tilalle tuli hevosia? Koitko turhautumista ja ristiriitaisia tunteita siitä, jatkaako blogin lukemista vai ei? Vietitkö unettomia öitä? Ei hätää! Vastaus ongelmiisi on PONI! Aksu saa jatkossa tukea ponipostauksiin kaikkien aikojen ponilta, newforest ruuna Ponilta!

Nyt olen onnekseni saanut ratsastettavakseni huikean hurmaavan poniherran, Ponin. Poni muutti vähän aikaa sitten Harrin kotitallille ja pian sitä tarjottiinkin minulle ratsastettavaksi. Ihanaa olla kerrankin pieni ihminen! Poni on ollut viime kuukaudet kevyellä käytöllä, eikä sitä ole ratsastettu vähään aikaan. Olenkin saanut aloitella ruunan kanssa ratsuhommia pikkuhiljaa samalla tutustuen tähän kaveriin, joka on paljastunut ratsastaessa ihan hurjan vikkeläksi. Miten noin pieni poni voikin päästä niin lujaa!

Olen ehtinyt käydä Ponin selässä nyt nelisen kertaa ja jatkossa tarkoitus olisi toistaiseksi ratsastaa ponia aina silloin kun ehdin. Olen kyllä aivan ihastunut tähän pieneen herrasmieheen! Kuten jo totesinkin, hän on hirmu vikkelä, mutta kuitenkin kiltti ja fiksu. Jo viikon aikana Poni on mennyt paljon eteenpäin ratsastettavuuden suhteen, joten uskon sen vielä rauhoittuvan paljon. Tästä tulee kyllä vielä helmi. :)

Moona räpsi meistä kuvia perjantaina, kun ratsastin Ponilla kolmatta kertaa ja ensimmäistä kertaa ulkokentällä. On se kyllä syötävän söpö, eikö vain?!

10 kommenttia

 1. On kyllä aivan hurjan suloinen otus!♥

  VastaaPoista
 2. Voi että mikä söpöläinen!

  VastaaPoista
 3. Söötti on, mutta ei syötävän söpö koska muuten ponia ei olisikaan!!

  VastaaPoista
 4. Ei vitsit miten magee! Innolla ootan postauksia tästä karvakamusta 8)

  VastaaPoista
 5. Iiiiiiik miten söpö! Tälläisiä karvapalloja olen Essin poninblogiin odotellut pitkään <3

  VastaaPoista
 6. Ratsastat vaiks kuin hyvin! Sinuna keskittyisin enemmän hevosiin kuin pikkuisiin ponin palleroihin (onhan ne suloisia), koska oot jo niin hyvä ratsastaa ettei ponit osaa kaikkee mitä sä osaat, mutta kivahan poneilla on välillä ratsastella :) ja se on kuitenkin oma asiasi ratsastatko poneilla vai hevosilla, mutta tässä oma mielipiteeni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ponithan on kyllä periaatteessa kykeneväisiä ihan samoihin juttuihin kuin hevosetkin, mutta niitä vaan harvemmin koulutetaan yhtä pitkälle. Koska tahdon edelleen kehittyä ratsastajana, ratsastankin pääasiassa Harria, joka on täydellinen opetusmestari. Kuitenkin Harrin myötä olen oppinut ratsastamaan myös osaamattomampia hevosia - nyt osaan jonkin verran jo korjata esimerkiksi hevosen vinoutta tai vaikka opettaa hevoselle joitain asioita. Pystyn siis läpiratsastamaan ja pienissä määrin jopa ratsuttamaan poneja, mikä taas on eri tavalla hirmu opettavaista ja vie minua eteenpäin ratsastajana. :) Unelmani olisikin hankkia omaksi hevoseksi nuori iso poni, jonka saisin yhdessä valmentajan kanssa kouluttaa itse.

   Poista
  2. Itselläkin on suunnilleen sama "unelma", vaikka olenkin huomattavasti kokemattomampi kuin sinä ja se kyllä näkyy ratsastuksessa ja hevostenhoito tasossani. Mutta ainakin itselleni on ratsastuksenopettaja näin sanonut :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat