tiistai 12. toukokuuta 2015

Kolmoissarjalla korjaamassa könötystä

Ollaan käyty Aksun kanssa nyt säännöllisesti estetunneilla kahden viikon välein. Tunneilla saadaan ohjeita ja vinkkejä virheiden korjaamiseen ja väliviikkoina kun valmennuksia ei ole, treenataan juttuja itsenäisesti. Aikaisemmin käytiin noin kerran kuussa Matti Eklundin valmennuksissa, mutta kolmesta kuuteen viikkoa oli ihan liian pitkä aika treenata itsekseen. Nyt muutaman kuukauden aikana ollaan päästy kehittymään Aksun kanssa eteenpäin ihan selkeästi, kun ollaan päästy valvovan silmän alle riittävän usein hyppäämään.Tällä kertaa hypättiin alkuverryttelyksi ympyrällä pientä ristikkoa. Tässä sain keskittyä ratsastamaan Aksua jälleen kerran ulkoavuilla niin, että hevonen pysyy kyljistään suorana, eikä taivu aivan banaaniksi ympyrän suuntaisesti. Tehtävä oli helppo hoksata, koska ollaan treenattu ihan samoja juttuja Harrin kanssa kouluvalmennuksessa. Tällä kertaa vain matkalla oli myös este.

Ympyrällä työskentelyn jälkeen hypättiin kolmoissarjaa lähestyen ensin ravissa ja myöhemmin laukassa. Ristikolta pystylle oli yhden laukka-askeleen väli ja pystyltä okserille kahden laukan väli. Aksu laukkasi oikein kivasti ja saatiinkin askeleet osumaan yllättävän hyvin esteille.


Sarjaesteitä on kiva hypätä, koska riittää, että ensimmäiselle esteelle pääsee hyvin sisään ja loput esteet hoituvatkin kuin itsestään. Sarjalla saa ja pitää luottaa hevoseen ja antaa sen hypätä, eikä itse voi räpeltää loputtomasti esteiden välissä. Tämä tekee minulle erityisesti hyvää, koska tällä hetkellä yksi suurimmista ongelmistani onkin liika varmistelu esteillä. Nyt sain ja jouduin keskittymään istuntaani ja myötäykseeni. Pääsin vihdoin myötäämään kunnolla kädellä ja keskittymään enemmän ylävartalon asentoon hypyissä. Tunnin ensimmäisillä ja viimeisillä hypyillä olikin suuri ero, joten jotain tuli opittua!

Ensi viikolla puuhaillaankin taas itsenäisesti. Mikäli saan jonkun kaverin seuraksi, treenataan varmaan taas hyppyjä, mutta muuten keksitään jotain muuta hauskaa. Seuraava valmennus jääkin meiltä välistä, koska olen ahkerasti heppailemassa Skotlannissa.
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat