perjantai 4. tammikuuta 2013

pomppuponi

 Nenna kävi tuossa edellispäivänä taas moikkaamassa meitä tallilla. Olin vakuuttunut siitä, että Winnie olisi aivan järkyttävä ratsastaa, eihän ikinä voi olla kahta hyvää päivää peräkkäin!

Tamma kuitenkin tsemppasi ja oli vallan mukava ratsastaa. Verkkailin alkuun käynnissä ja ravissa ympyröillä ja tehden väistöjä. Laukkaa otettiinkin sitten pääty-ympyrällä, jonne Nenna kantoi kavaletin hypättäväksi.

Jotten pääsisi aivan liian helpolla, päätti Winnie olla laukkaamatta oikealle. Se nosti vääriä laukkoja, ristilaukkaa ja pudotti raville esteen jälkeen. Kun huomautin raipalla, tuo pahainen poni pukitti! Lopulta päästiin kuitenkin yhteisymmärrykseen ja sovittiin, että jos poni suostuu laukkaamaan, en käytä raippaa.

Eihän se niin hankalaa ollutkaan lopulta. Kun kavalettihypyt oli suoritettu, siirryttiin hyppäämään pystyä uralle. Nenna kasasi kaksi kavalettia päällekkäin, jolloin esteestä tuli juuri sopivan kokoinen.
Minä sitten muuten rakastan noita kavaletteja! Ihanaa, kun kokonaisen pikkuesteen saa kannettua kerralla paikoilleen, eikä tarvitse raahata erikseen puomia ja kahta tolppaa. Kavaletti on kevyt ja helppo siirtää, eikä puomikaan pääse tippumaan pienestä kolahduksesta. Estettä kääntämällä siitä saa myös helposti eri korkuisen.

Tultiin pystyä muutaman kerran oikein nätisti, jonka jälkeen lopetettiinkin onnistuneeseen suoritukseen, kun maneesissa oli alkamassa valmennus.

Verkkailin ravissa vielä ponia eteen alas, jonka jälkeen poistuttiin maneesista iltaheinille. :)

19 kommenttia

 1. törkeen hieno tää ulkoasu!

  VastaaPoista
 2. ihana ulkoasu ja banneri! (:

  VastaaPoista
 3. Kuulosti hauskalta :) Ihana muutes tää uus ulkoasu ♥♥♥

  VastaaPoista
 4. hieno poni tää on kyl :) ootko koskaan tehny siitä sen kummempaa hoito tai jotain tämmöstä postausta? millasessa karsinassa asuu, miten siellä elelee ym ym tai jotain ruokintakuviota tai tai... tallikäyttäytymistä lähemmin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itseasiassa ole tehyt, täytyykin laittaa idea hautumaan! :)

   Poista
 5. Niiiin ihana tää ulkoasu! Ja banneri!!! :) Oon seurannut blogiasi n. puoli vuotta ja se on toosi hyvä. Poistatko blogin kun et enää saa ratsastaa Winniellä? Toivottavasti et, vanhoja postauksia on kiva lukea!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) en varmastikkaan tule poistamaan blogia, korkeintaan pidän postaustaukoa. Tämä on ollut mulle eräänlainen ratsastuspäiväkirja, tahdon pystyä itsekkin lukemaan vanhoja juttuja vuosienkin päästä! :)
   Tuskin myöskään kokonaan ratsastusta lopetan vaikka winnie myydäänkin, eiköhän lopulta jostain löydy taas poni joka jatkaa essin poniblogia.. :)

   Poista
 6. Awwww..! Toi banner on ihana<3
  http://jullebthinks.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Kysyisin nyt vaan et millä ohjemmalla teet bannerisi / muokkaat kuvasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bannerit teen gimpillä ja kuvat muokkaan iphotolla:)

   Poista
 8. Kiva postaus+ kuvat:)

  emmajafanniponi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 9. Tosi kiva tää ulkoasu! Winnie noista kuvista päätellen ainakin hyppää aika rajusti, olenko ihan väärässä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Winnie liioittelee ielä vähän hypyissään, mutta muute hyppää kyllä varsin nätisti ja pehmeästi. :) helppo siellä on kyydissä pysyä!

   Poista
 10. Winnie on tosi nätti poni!! :) Kävin Metsäkylällä irtotunnilla Nekku-tammalla ja Winnie oikein pisti silmään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskakohan olet irtotunnilla käynyt? Winnie kun ei ole asunut metsäkylässä kahteen kuukauteen... :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat