tiistai 20. marraskuuta 2012

Hömppäpäivä


Maanantaina suuntasin tallille heti aamusta. Winnie vaikutti kovin kummastuneelta kun tulin noutamaan sitä jo aamuheinien jälkeen! Poni pääsi pesukarsinaan ensin kunnon jalkapesulle ja siitä suoraan solariumin alle lämmittelemään ja puunattavaksi. Hieroin tamman kevyesti vielä läpi, se vaikutti ihan nauttivan hieronnasta. :)

Kun poni oli seisonut jo puolisen tuntia paikallaan, se oli täysin valmis lähtemään takaisin tarhaansa, joskos siellä olisi vaikka jo päiväheinät. Tässä vaiheessa Winnien naama venähti. Talliin käveli vieras mies mukanaan ties mitä kaikkia työkaluja ja pelokkeita - kengittäjä! Voi hyvänen aika sentään. Winnie tuttuun tapaansa oli kovin kiinnostunut uudesta ihmisestä ja sortui vähän sättäämään ja kengityksen alkaessa myös kiukuttelemaan. Winniessä oli kuulemma havaittavissa pientä "mussukkamaisuutta", mitä en kyllä kiellä lainkaan. ;) Muutaman kerran kengittäjä komensi ponia, mutta muuten Winnie selviytyi kaikkien neljän jalan kenkäämisestä kunnialla.

Kaviot olivat kengittäjän mukaan hyvässä kunnossa ja niihin sai sovitettua kengät helposti. Poni pärjää siis vallan hyvin paljain kavioin, mutta talveksi laitettiin nyt liukkauden takia kengät jalkaan. Hokkeja ei laitettu vielä kiinni, tamma saa ensin totutella pelkkiin kenkiin.

Illalla kävin toistamiseen tallilla, koska olin luvannut hoitaa iltaruokinnan. Kävin ratsastamassa Winnien kevyesti ilman satulaa maneesissa, koska kaverini lupautui tulemaan kuvaamaan. Olin ajatellut vain juoksuttaa ponin, mutta kiipesin nyt sitten kuitenkin selkään. Maneesissa olikin vähän ruuhkaa, mutta Winnie pärjäsi oikein mainiosti. Laukata se ei olisi halunnut, mutta mitään tyhmyyksiä en joutunut tällä kertaa kestämään. :) Videolta huomasin jälkeenpäin, että lähes koko ratsastuksen ajan poni tipsutti kovin pientä ja suppeaa ravia, kun en ollut pyytänyt kunnon työskentelyä. Tottakai pikkuruisessa tasaisessa ravissa oli mukavampi istua kyydissä!

Huomatkaa myös erittäin tyylikäs ratsastusasuni, joka jossain määrin erottui valtavirrasta.. ;)

6 kommenttia

 1. Moi!
  Oliko tossa videossa Lumi yhtäaikaa sun ja Winnien kanssa?

  VastaaPoista
 2. Istut todella hyvin ilman satulaa ja Winnie näyttää kyllä hienolta videolla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Winniellä on niin tasaiset liikkeet että siellä on tosi helppo istua kyydissä..:)

   Poista
 3. Hienoa menoa taas kerran! Tykkään sun tyylistä ratsastaa ja meet muutenki tosi nätisti! :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat