perjantai 9. marraskuuta 2012


 Villi ja sekopäinen poni Winnie ei ole aivan täyttänyt odotuksia käytöksensä suhteen. Siltä odotettiin riekkumista ja pelleilyä, mutta mitään tällaista ei ole pahemmin ollut havaittavissa!

Keskiviikkona poni vietti vapaapäivää, mutta torstaina jatkettiin taas työntekoa. Artukaissa tunneilla käyvä tallikaveri tuli henkiseksi tueksi mukaan kuvaamaan menoa. Tottahan toki Winnien piti vähän näyttää temppujaan, joten se näki asialliseksi pelästyä maneesin yli lentänyttä helikopteria ja hypätä tasajaloin ilmaan. Winniessä arvosta kuitenkin erityisen paljon sen tapaa kyetä jatkamaan säikähtämisen jälkeen töitä tasan siitä kohtaa, mihin ollaan ennen välikohtausta jääty. Poni ei jännittynyt lainkaan ja työnteko jatkui oikein näpsäkästi.

En oikeastaan tehnyt mitään sen kummempia, keventelin ympyröillä ja teetin muutamia västöjä. Laukkaa otettiin ympyrällä kumpaankin suuntaan. Viritettiin toiselle pitkälle sivulle pieni ristikkoeste, jolle Winnie teki ensimmäisellä kerralla aivan valtaisan mammuttiloikan. Seuraavaksi poni kieltäytyikin laukkaamasta ja tarjosi vain ylöspäin suuntautuvaa tahmeaa ravia. Laukan noustessa se rullasi hetken matkaa, mutta hyytyi juuri ennen estettä niin, että hypyt suuntautuivat ensin suoraan ylös ja sitten taas suoraan alas, jolloin kyydissä oli lähes mahdotonta istua fiksusti. Kyllä hävetti taas nämä taidonnäyteet, mutta päästiin sentään esteestä yli.. !

 Tänään kävin ratsastamassa ponin suht kevyesti maneesissa, jossa saatiin lopulta olla hetken aikaa ihan yksin. Laukan suhteen ei ollut enää ongelmia, eikä poni itseasiassa tehnyt koko ratsastuksen aikana yhtäkään loikkaa, hyppyä, pukkia eikä jumitusta.

Ratsastuksen jälkeen Winnie pääsi nauttimaan tallin yleellisyyksistä; se pääsi solariumin alle harjattavaksi! Varsin tyytyväiseltä tuo poni vaikutti selkää lämmitellessään, saa nähdä onko laitteen säännöllisestä käytöstä jotain hyötyä.7 kommenttia

 1. Eikä, toi alin kuva on vaan niin täydellinen, taustakin sopii super hyvin ! Ihana! :D

  VastaaPoista
 2. onpa kaunis toi alimmainen kuva!:)
  laitatko mulle sitä jotain palkintoa tulemaan kun joku aika sitten lupasit lähettää?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvänen aika, eikö se ole vieläkään tullut? :o täytyy myöntää että delegoin lähettämisen toiselle perheenjäsenelle, täytyy varmistaa että paketti on ylipäätänsä viety postiin!:D ei siinä paketin kulkemisessa pitäisi mennä kuin muutama päivä!

   Poista
 3. Mulla tuli täs mielee et maksatko sä winnin kaikki muut kulut ja sitten ne jotkut maksaa vaan tallipaikan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Winnie on ystäväperheellä ylläpidossa ja minä vuokraan ponia heiltä, joten minä maksan siis vain sovitun vuokraushinnan. Lisäksi avustan heitä sovitusti mm. kevään kisoissa ja pidän tunteja heille oman poninsa kanssa. :) Hoidan kuitenkin siis pitkälti Winnien asiat itse, kuten varaan kengittäjän ja päätän ruokinnasta & loimituksista ja muusta.

   Poista
 4. Voiku Winnie on kaunis :) ois kiva jos postailisit enemmän kun Winniellä ratsastat melkeen joka päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyrin postailemaan nyt niin usein kun mahdollista, kunhan postaukset säilyvät mielenkiintoisina. :) En näe järkeä siinä, että kirjoittelen päivittäin "kävin tallilla, ratsastin taas maneesissa", vaan mielummin panostan postausten laatuun, jotta niitä on oikeasti mielenkiintoista lukea. En myöskään tykkää kirjoittaa ilman kuvia, eikä nykyään ole niin helppoa saada kavereita kuvaamaan tallille. :(

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat