torstai 8. tammikuuta 2015

Maastoilemassa ihan tosissaan

Tiistaina lähdettiin Moonan ja Geen kanssa pitkään suunnitellulle maastoreissulle, vaikka pakkasta olikin paljon enemmän kuin oli alunperin luvattu. Oltiin jo pidempään haaveiltu pitkästä maastokävelystä, mutta luovuttiin suunnitelmista jo pariin kertaan kovien pakkasten vuoksi. Tiistaiksi oli luvattu vain paria pakkasastetta, mutta todellisuudessa lukema oli lähempänä kymmentä. Ilma oli kuitenkin hurjan nätti ja aurinkoinen, joten lähdettiin matkaan kylmyydestä huolimatta.


Kaupunkimaastoihin kyllästyneinä haluttiin päästä hinnalla millä hyvänsä metsään - ihan oikeisiin maastoihin! Lähimmät metsät joita tuli mieleen, löytyi vajaan viiden kilometrin päästä Metsäkylästä. Aikoinaan ratsastettiin Moonan kanssa monen monta vuotta metsäkylässä tunneilla ja hoidettiin ja ratsastettiin poneja ties miten paljon, joten Metsäkylän metsät on tullut koluttua ympäri ihan läpikotaisin. Suunnattiin siis sinne, kun kerran maastoreitit olisivat tuttuja ja hyväksi todettuja.

Matka taittuikin yllättävän nopeasti; menomatkaan kului reilusti alle tunti, kun pystyttiin ravailemaankin joitain pätkiä teiden lumisilla pientareilla. Matka taittui muutenkin kivasti, kun liikennettä oli suhteellisen vähän ja hevoset käyttäytyivät mielettömän hienosti vieraasta reitistä ja jännittävästä ympäristöstä huolimatta. Hartsa ja Gee ylitti matkalla autotien yli kulkevan pitkän sillan, alitti nelikaistaisen moottoritien ja seisoskeli ainakin viidesti liikennevaloissa odottamassa omaa vuoroaan. Harrikin oli ihan selvästi tsempannut liikennevalojen suhteen; päästiin kaikissa valoissa painamaan liikennevalonappulaa sulassa sovussa!Maastoreittien alkuun päästyämme kävimme tekemässä alle tunnin lenkin hiekkatietä pitkin. Matkaa kertyi ehkä reilu kilometri suuntaansa. Keväämmällä olisi mukava käydä tekemässä ihan kunnon lenkki, kun metsäpolutkin ovat sulia ja kuivia. Nyt joka paikassa oli lunta ja jäätä sen verran, ettei metsään poikkeaminen oikein houkutellut.

Räpsittiin muutamat kuvat kuuluisan "laukkasuoran" päästä; tuolla tienpätkällä on tullut laukattua lukemattomia kertoja ja jännitetty pakaralihaksia puristaen ponin pukittamista. Tuolla tiellä olen tippunut Julilta, peruuttanut Winnien kanssa metsään sekä ojaan ja laukannut täysillä kavereiden kanssa. Kultaisia muistoja!

Saa nähdä minne intoudutaan seuraavalla maastoreissulla lähtemään - käydäänkö luonnonpuiston kävelyteillä, ihailemassa Turun linnaa vai kahvilla Aurajoen rannassa.

4 kommenttia

 1. Ihan huippua et on tommonen mahdollisuus päästä noinkin pitkälle maastolenkille - puhumattakaan siitä että mukana oli noinkin fiksut hevoset! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevoset tässä onkin se avainsana; kun on näin ponminvarmat hevoset niin maastoilla voi melkeinpä missä vain. :) ei meillä tosiaan varsinaisia maastoja ole missään, mutta niiden puuttuessa maastoillaan sitten ihan siellä missä tykätään. Kävelyteitä kun riittää ihan loputtomasti!

   Poista
 2. Pelkääkö Harri autoja! Kiva postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pelkää. :) Takaa tulevaa lumiauraa varmaan jo jännittäisikin, mutta ei siis lähde lapasesta vaikka tulisi panssariauto vastaan.

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat