tiistai 27. tammikuuta 2015

Kisakautta avaamassa

Sunnuntaina Aksun kotitallilla pidettiin pienet harjoitusestekisat, joihin osallistuttiin 60 ja 80 cm luokkiin. Pohdin pitkään osallistuisinko molempiin luokkiin vai pelkästään suurempaan, mutta päädyin sitten lopulta hyppäämään molemmat. Arvosteluna oli A 2.0, eli radoissa ei ollut lainkaan uusintaa. Luotin siihen, että poni jaksaa hypätä kaksi rataa, kunhan verryttelen sen hyvin säästellen ja kevyesti. Samoin 80 cm radalle voisi lähteä luottavaisemmin mielin, kun rata ja esteet olisivat jo entuudestaan tutut. Tällöin voisin keskittyä vain isompien esteiden suorittamiseen.

Tällä kertaa oli ihan hyvä päätös hypätä molemmat luokat, sillä lähtijöitä oli vähän, eikä luokkien välissä tarvinnut siis odotella pitkiä aikoja kisapaikalla. 60 cm luokan jälkeen saatiin jäädä suoraan maneesiin verryttelemään 80 rataa varten, joten poni oli jo valmiiksi vertynyt ja muutama verryttelyhyppy isommille esteille riitti.

Rata oli sama molemmissa luokissa; viidestä esteestä muodostuva kahdeksan esteen perusrata ilman uusintaa. Rata oli teknisesti helppo, eikä esteiden joukossa ollut edes erikoisesteitä. Ensimmäinen, 60 cm rata sujui varsin kivasti. Aksu laukkasi ihan kivasti eteenpäin ja teki hyviä hyppyjä. Kohelsin vähän teiden kanssa ja nelosesteelle askeleet eivät oikein sopineet, joten saatiin 4 virhepistettä yhdestä pudotuksesta.80 cm rata sujui oikeastaan siinä missä ensimmäinenkin rata. Muutama hyppy lähti vähän hassusti ja tiet olisin voinut ratsastaa paremmin, mutta muuten ihan siedettävä suoritus. Viimeisen esteen Aksu päättikin yhtäkkiä suorittaa kiertämällä sen, mistä saatiin harmillinen kielto ja sen vuoksi tietenkin virhepisteet ja ylimääräistä aikaa. Videon katsottuanikaan en keksinyt miksi poni päätyi kieltämään; tie oli ihan hyvä, laukka kunnossa ja estekin jo moneen kertaan ylitetty verryttelyssä ja radallakin. En vain olisi saanut sokeasti luottaa siihen että poni hyppää, koska sehän hyppää aina. Ensi kerralla tarkempana ja paremmin hereillä, niin ehkäpä saadaan ihan puhdas rata. :)

Seuraavat kisat onkin jo parin viikon päästä, kun kotitallilla järjestetään samanlaiset pikkukarkelot kuin nämäkin kisat. Eiköhän lähdetä suorittamaan samat radat, mutta ilman kieltoja ja pudotuksia!

2 kommenttia

  1. hienostihan teillä näytti kisat menevän :) yks juttu mikä hieman häiritsi oli nuo sun kädet kun myötäät niillä hirmusasti laukan tahdissa ja pidät muutenkin ehkä turhan korkealla :D ota tämä rakentavana kommenttina, en siis halunnut mitenkään loukata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu en loukkaannu, lähinnä vain huvittaa saada näitä raketavia kommentteja milloin mistäkin. :D Tiedostan kyllä virheeni ja valmentajani antavat ihan oikeaa rakentavaa palautetta sekä ohjeita niiden korjaamiseen.

      Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat