tiistai 21. lokakuuta 2014

Kisapeli maailmalla!


Sunnuntaina käytiin pyörähtämässä koulukilpailuissa Paraisten ratsutallilla. Hartsa sai aamulla puolittaisen kylvyn, kun pesin sen hännän, harjan, kaulan ja jalat, jotka olivat aivan hirvittävässä kunnossa. Harri kun nauttii suunnattomasti piehtaroimisesta - mieluiten vielä mahdollisimman syvässä kurassa.

Harria silminnähden harmitti kylpy ja paikoillaan seisominen solariumissa pesun jälkeen. Muilta osin heppa oli onneksi puhdas, joten jäljelle jäi vain harjan ja hännän letitys ja pinteleiden kääriminen. Yhdeksän maissa päästiin lähtemään matkaan kurjassa vesisateessa. Harria varmaan harmitti sateessa seisominen, sillä se käveli traileriin sisälle heti ensiyrittämällä. ;)

Kilpailuiden alkaessa ilma oli edelleen kamala: kylmä, sateinen ja viimainen. Onneksi kilpailuiden verryttely päädyttiinkin pitämään ryhmissä maneesissa! Ei olisi kiinnostanut yhtään verrytellä hevosta sateessa kuraisella kentällä... Ryhmäverryttelyn huonoa puoli oli kuitenkin hyvin rajattu verryttelyaika; saimme aikaa vain kymmenen minuuttia. Harri ehti hetken kävellä pihalla ennen maneesiin siirtymistä, joten päästiin kuitenkin heti aloittamaan verryttely ravissa. Olin edellisenä päivänä ratsastanut Hartsan läpi jumppaillen, mikä palkitsi kisapäivänä, kun hevonen vertyi nopeasti eikä ollut erityisen köpö tai jumissa.

Olin oman verryttelyryhmäni viides lähtijä, joten ehdin verkkailla Harria käynnissä ja ravissa vielä viitisentoista minuuttia radan päädyssä ennen omaa suoritustani. Laukkaa olisin halunnut työstää vielä enemmän, mutta muutoin Harri tuntui kyllä hyvältä ja verryttelyaika ihan riittävältä.

Ratana oli siis viime kilpailuista tuttu K.N. Special, joka sujui varsin kivasti. Tuomari oli hippasen tiukempi kuin edellisissä kisoissa, mutta saatiin silti hieman paremmat prosentit kuin viime kerralla. Radan kohdat, jotka sujuivat mielestäni selkeästi paremmin kuin viime kisoissa, oli arvosteltu vain 1/2 - 1 pistettä paremmiksi. Joissain kohdissa numero saattoi olla jopa sama. Selkeitä epäonnistumisia olivat ylimääräinen laukanvaihto lävistäjällä, liian iso ravivoltti ja töksähtävä siirtyminen käyntiin diagonaalilla, mutta paljon hiottavaa jäi moniin muihinkin kohtiin. Toki harvoinhan varmasti kilpailuissa sujuu yhtä hyvin kuin kotona treeneissä, joten olen kyllä oikein tyytyväinen päivän suoritukseen. :)

Prosentteja saatiin tasan 60, jolla sijoituttiin viidensiksi. Luokassa sijoittui neljä ratsastajaa, joten jäätiin juuri ja juuri palkintojenjaon ulkopuolelle. Olen kuitenkin sijoitukseen erittäin tyytyväinen - saatiinhan kuitenkin paremmat prosentit kuin viime kisoissa ja selkeästi parannettiin suoritustamme!

Seuraavat koulukisat onkin edessä yllättävän pian; lähdetään kilpailemaan Laitilaan jo parin viikon päästä ja tuolloin olisi tarkoitus ratsastaa K.N. Specialin lisäksi myös helppo A! Kisoissa on tavoitteena korjailla B:n radalla virheitä ja saada taas paremmat prosentit, sekä A:n radalla saada siisti rata ja hyväksytty tulos - sijoitusta ei lähdetä hakemaan, vaan kokemusta ja fiilistä helposta A:sta :)


1 kommentti

  1. hienon näköistä menoa ! :) Tuomarit antoi minun mielestäni aika niukasti pisteitä..

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat