torstai 5. heinäkuuta 2012

Maastossa ihan ypöyksin.


Lähdin Winnien kanssa tuossa yhtenä päivänä maastoon kauemmas kuin koskaan ennen. Yleensä meillä on ollut mukana joku kaveri jalkaisin, mutta nyt oltiin ponin kanssa ihan kaksistaan. Winnie on ihan hirvittävän herkkis ötököiden suhteen, se ei voi sietää niitä ollenkaan! Kun jouduttiin kulkemaan pidempiä pätkiä varjossa, jossa hyttysiä ja paarmoja oli enemmän, ei poni meinannut pysyä nahoissaan. Se huiski ja heilui ja steppasi sinne tänne, kun ei tiennyt miten niistä olisi päässyt eroon. Pitäisi varmasti hankkia joku todella hyvä superötökkäkarkoite, joka räjäyttää kaikki inisijät vähintäänkin kilometrin säteeltä... Suositelkaa jos tällaisia aineita tiedätte!

Ravailtiin pitkiä pätkiä hiekkateillä ja Winnie tuntui nauttivan olostaan. Metsissäkin kulkeminen sujui nätisti, poni jopa varoi askeleitaan eikä muksahtanut ympäri juurakoissa. Ylitsepääsemättömäksi esteeksi muodostui kuitenkin noin puolisen metriä syvä oja, jossai ei ollut kuin muutama sentti vettä. Poni hyöri, pyöri, peruutti ja pörisi, kun pyysin sitä ylittämään ojan. Hätäkakka ja täyskäännös, "Mamma minä en pääse tuosta yli!" Lopulta tulin satulasta alas ja irrotin ohjat toiselta puolelta. Pitkän ohjan päässä pääsin pois ponin alta, kun se lopulta rohkaistui ylittämään ojan hurjalla loikalla. Hölmö poni!

Eilen tuuppailin alle tunnin verran kentällä. Winnie oli hätäinen ja epätasainen, mutta yllättävän hyvä ratsastaa laukassa. Tänään puuhailtiinkin pitkästä aikaa maastakäsin, siitä lisää huomenissa!







22 kommenttia

  1. Moi!
    Ai olit Winnien kanssa ihan kahdestaan maastossa.
    Kanataisko kokeilla sitä turpaverkkoo ja hytys karkotetta? Ossilla meidän tallilla ainakin viimekesänä oli sellanen puhu asiasta Niinan kanssa.
    Taru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuule, eipä se verkko turvassa paljon auta jos itikat kiusaa mahan alla.

      Poista
    2. miten muka turpaverkko karkoittaa itikat kysympähän vaan? :D ei mitenkään, ainut mikä auttaa on jokin karkoitin juurikin! ittekkin oon pähkällyt mitä tehdä kun itikat kiusaa maastossa hevosta koko ajan :(

      Poista
  2. Porcivet on sellasta tököttiä että kyllä ötökät häipyy! Sitä saa mm. agreista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä, täytyypä käydä ostamassa! :)

      Poista
    2. Jotain ötökkä karkotetta tallilla on ollu jota laitetiin hevosille, kun lähetiin maastoon ootko kokeillu sitä Winnielle?

      Poista
    3. Tallilla ei itseasiassa ole ötökkäkarkoitetta, pelkkää kesädeoa, joka ei karkota ötököitä ollenkaan.

      Poista
    4. porcivet juu auttaa MUT HAISEE AIVAN JÄRKYTTÄVÄLLE :DD oikeesti et voi uskoa edes, miten pahalle se haisee.

      Poista
    5. Hahahah apua! :D oon kyllä valmis kärsimään mistä vaan limakalvot räjäyttävästä hajusta kunhan itikat lähtee;)

      Poista
  3. Mitä se sit oli, kun Maija sano et tulkaa jokainen vuorotellen käymään siinä sen luona niin se laito niille jotain. Epäilin et se oli ötökäkarkotetta niin se ainakin sano.

    se oli viime kesänä. Jos sitä ei oo hankittu viel lisää. Kysy Niinalta jos selasta hankkitais et vois maastoon tunneillakin lähties laitaa. Mitä se kesädeo on?
    Taru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, jos viime kesänä oli ötökkämyrkkyä niin ei tarkoita että sitä olisi vieläkin.. Äkkiä sellainen pullo tyhjenee kun sitä yli 20 hevosta käyttää. Loppu on siis. En vaivaa Ninaa tällaisilla asioilla, hän viettää kesälomaa eikä varmasti halua vaivata päätään tällaisilla pikkujutuilla. Käyn ostamassa itse oman ötökkämyrkyn Winnielle kunhan ehdin..

      Kesädeo hoitaa hevosen ihoa ja karvaa kesällä.

      Poista
  4. Mitä järkee sitä on itse ostaa jos Winie kuitenkin saadaan myyytyy mitä sillä sit teet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luuletko että lopetan ratsastuksen kun winnie myydään? Kyllä aina on hevosia joilla sitä tulen tarvitsemaan. Onhan mulla kaikkia varusteitakin omana vaikkei omaa hevosta olekkaan, ei ole jäänyt mitkään tavarat käyttämättä.

      Poista
  5. Ai jaa.
    Ajatelin vaan.
    sä itse käität asioitaa väärin.

    VastaaPoista
  6. Onks se aine mitä teiän tallilla on ollut ni semmonen valkonen purkki missä on keltasella pohjalla teksti summer deo? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoinen se on mutta etiketistä en muista. :D

      Poista
    2. Oukke :D Mut siis auttaaks se ollenkaa ötököihi, ku oon aina enne maastoo tunkenu sitä iha hemmetisti ja silti tuntuu ettei auta :D

      Poista
    3. Auttaaks se ollenkaa sit ötököihi, ku oon tunkenu sitä iha hirveest mut tuntuu ettei auta ollenkaa :D

      Poista
    4. No ei se kyllä auta , itekkin pitkään luulin sitä ötökkämyrkyksi mutta se tosiaan on vaan ihon/karvanhoitoaine joka "saa lisäksi hevosen tuoksumaan hyvältä" :D Tuoksu tosiaan ei ole mikään paha, eli pikemminkin varmaan houkuttelee ötököitä.

      Poista
    5. okeiokei, no ehkäpä meillekkin hankitaan sitten joku oikee ötökkämyrkky :D

      Poista
  7. Winnie on tosi söpö noissa kuvissa ! ♥

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat