tiistai 3. heinäkuuta 2012

Kesän tallikierros alkakoon!

Ratsastusta harrastavan pikkuserkkuni kanssa saimme idean lähteä kokeilemaan lähiseudun ratsastuskouluja, josko niistä jostain löytyisi serkulle paikka tuntien aloittamiseen. Itse innostuin lähtemään mukaan ihan vain mielenkiinnosta ja opetuksen tarpeen heräämisestä. Loppukesän aikana ehdimme varmasti kiertää useampia talleja, mutta nyt teillä lukijoilla on mahdollisuus vaikuttaa kokeiltaviin talleihin!

Tarkoitus on kirjoittaa jokaisesta tallista arvostelu positiivisessa mielessä kuvien ja mahdollisesti myös videoiden kera. Ehkäpä näistä käynneistä joku innostuu myös käymään kokeilemassa tunteja tai vaelluksia ihan mielenkiinnon vuoksi tai kesän kunniaksi. :)

Pikaisella googlettelulla löytyi tällainen lista talleja. Jokaiseen pääset tutustumaan vähän tarkemmin tallin nimeä napsauttamalla ja lopulta voit äänestää suosikkikohteitasi blogin oikeassa reunassa. Älä siis äänestä omaa tai lemppari talliasi, vaan mielenkiintoisimpia kohteita kokeilun ja pienimuotoisen arvostelun merkeissä! Mikäli suosittelemasi talli puuttuu listasta, kerro siitä kommentoimalla.

Artukaisten Ratsastuskoulu

Varjo-Talli

Ponikumpu

Ratsutalli Friskala

Kaisan Talli

Keiramon Talli

Rohan Tallit

Jaakkolan islanninhevostalli

Kuusikorven Hevostila


39 kommenttia

  1. Tosta Kuusikorvesta oon ainakin kuullu tosi paljon hyvää :)
    tulinpahan vaan mainitsemaan :D

    VastaaPoista
  2. Noista muista en tiiä , mutta kuusikorpi on ollu tosi kiva (: Viimekesänä olin siellä leirillä ja nyt ensvkolla on siellä leiri (: Opetus on tosi monipuolista ja hevoset tosi kivoja ja rauhallisia (: Maastotki on kivoja : ) Keiramon tallista en oo kuullukkaa muutaku ku hyvää (: Mut en mä mitään tiettyä osaa suositella :'D

    VastaaPoista
  3. Moi!
    Miten oot saanu noihin kyselyihin laitettua enemmän vastausvaihtoehtoja, kun se neljä?
    Olis kiva jos vastaisit.
    Taru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se lukee ihan selvästi siinä vastausvaihtoehtojen alla kun sitä kyselyä luot.. "Lisää useampia vastausvaihtoehtoja" tai jotain vastaavaa.

      Poista
  4. Mutakun ei oo tapahtunu mitään pitääkö muuta tehä kun klikata sitä<+

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä sitä "LISÄÄ TOINEN VASTAUS" nyt hyvänen aika täytyy klikata, ei se sinne ajatuksen voimalla tule!

      Poista
  5. Oon klikannu mutta en ymmärrä miksei tapahdu mitään pitääkö sen jälkeen tehdä viel jotain muuta kerro nyt jo miten ne saa se klikaaminen ei oo riitäny.

    VastaaPoista
  6. Miten sä itse ne sait kyllä sä tiedät kun sun omassa blogissa on se kysely jossa on useampi vaihtoehto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan niin tein kun aikaisemmin kerroin, pelkästään klikkaamalla. Muistuttaisin vielä että tämä on mun poniblgi, eikä mikään "bloggerin tekninen tuki"- blogi. Löydät ohjeita bloggerin käyttöön ihan netistä kun vain jaksat googlettaa.

      Poista
    2. Miks sit muita neuvot jos ne kysyy?
      Joskus noi googlen ohjeet on niin vaikee selkosia et niitä ei ymmärä.

      Poista
    3. Vastasinha sullekkin, en vain voi mitään jos sun blogger ei toimi samalla tavalla. Neuvon helpoissa pikkujutuissa, en jaksa alkaa ottaa selvää toisten ongelmista ja niiden selvittämisestä, kun en mikään tekninen tukihenkilö ole.

      Poista
    4. Essi!
      Voi kyllä vastata ystävälisesti. Mutta haluisin silti tasa puolista kohtelua vaikka mulla onkin tämä kehitysvamma. Osaan monia asioita mutta joissaan vaan tarviin enemmän apua, kun muut. Joskus nuo googlen ohjeet on sen verran vaikeee selkosia.
      Ymmärräthän.

      Poista
    5. No sinähän sen sanoit, tasapuolisuuden. Sinä saat tässä ihan täysin tasapuolista kohtelua muiden kanssa ; en neuvo muitakaan sen suuremmin bloggerin käytössä ja selvittele heidän ongelmiaan. Ymmärrän kyllä, että jotkin asiat on sinulle hankalia, mutta ymmärräthän myös itse sen, etten minä omaa blogia pitäessäni ole mitenkään velvollinen avustamaan normaaleja/kehitysvammaisia/lukihäiriöisiä/hahmotushäiriöisiä/ ketään muutakaan heidän ongelmissaan bloggerin kanssa?

      Poista
  7. Taru, googlettamalla oppii. Ja essi, noista voin suositella ainakin kuusikorpea ! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuusikorvesta innostuin itsekin kun sen sivuja selailin, enköhän siellä siis ainakin käy! :)

      Poista
  8. Rohan tallit ilman muuta :) Vaikuttaa kovin mielenkiintoiselta paikalta.
    Mä skippaisin keiramon välistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohan tallista itsekin innostuin hirmuisesti, ihmettelenkin miksi se on teiltä lukijoilta saanut niin vähän kannatusta! :o
      Keiramolla olen käynyt muutaman kerran juuri kun aloitin ratsastuksen, joten toisaalta paikka kiinnostaa näin kokeneemman näkökulmasta. :) Tallin kasvattamat knabstrupit kiinnostaa myös kovasti, sellaista tahtoisin päästä kokeilemaan!

      Poista
  9. Kävin joskus Varjo-Tallilla. En itse oikeen tykänny kun siellä en oppinut paljoakaan mitään. On siellä ihan kivat maastot. :) Kuusikorpi on tosi kiva paikka. Sinne kannattaa mennä. :)

    VastaaPoista
  10. Varjo-tallia en suosittele ! Olin leirillä, isoset törkeitä, hevoset hyökkää päälle tai ainakin kaksi niistä ja ratsastuksen opettaja huutaa sekä hevosille että ratsastajille. Hakkaa raipalla, jotta shettis hyppäää 60 senttisen esteen paikoiltaan, kun kieltäytyi. Inhoan paikkaa! Opettaja kiroilee oppilaille, pitää koiria pihalla vapaana ja kun puree jotain oppilasta, ei välitetä tai anneta mitään korvauksia... Oma mielipiteeni

    VastaaPoista
  11. Nyt jäänkin innolla odottamaan postausta artukaisista ;D mut ite kans kokeilisin Rohan talleja! (:

    VastaaPoista
  12. kuusikorpi iha paras !! :) varjo-tallin kippaisin suosiolla...

    VastaaPoista
  13. kuusikorpea kannattaa ehdottomasti kokeilla! :)

    VastaaPoista
  14. Moi!
    Minkä verran se sun pikku serkku on ratsatanu riitääkö sen taidot viel siihen Rohan tallin touhuun?
    Pitää sun sekin otaa huomioon eikä vaan itees.

    VastaaPoista
  15. Kuule taru, jos sun mielestä ajattelen vain itseäni ja olen niin kamalan epäoikeudenmukainen etkä keksi mitään positiivista sanottavaa ikinä vain pelkästään valitat, niin kannattaisikohan lopettaa kokonaan blogini seuraaminen?
    Pikkuserkkuni, siis äitini serkun lapsi, on minua vanhempi ja aloittanut rasastuksen paljon ennen minua, joten voi kyllä, hän on ratsastustaitoinen! Lisäksi pohdimme näitä tallivaijtoehtoja YHDESSÄ hänen kanssaan, joten en ihan itsekseni näitä valitse ja "ajattele vain itseäni".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taru, ehkä on parempi että keskityt vain omaan blogiisi. Tottakai Essi on suunnitellut kaiken yhdessa pikkuserkkunsa kanssa!

      Poista
  16. Miksei serkkusi tulis metsäkylään?????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnit ovat niin kalliita ja hevoskalusto on suunnattu erilaisille asiakkaille, esim poneja on paljon pienille ratsastajille. Lisäksi serkku toivoo pääsevänsä vähän pienempään ryhmään ratsastamaan.

      Poista
  17. Muista talleista ei oo kokemusta mutta ainakin Artukaisten tunteja voin suositella! x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei sä osaat varmaan suositella myös opettajaa? Eikös siellä useampi opettaja pidä tunteja.. :)

      Poista
    2. Joo Mira pitää keskiviikko tunnit ja muina päivinä Heidin sijaiseks tulee nyt Ida :) Aiksemmin kävin vuoden verran Miran tunneilla ja ne oli ainakin tosi hyviä! Ida on metsäkylässäki vissiin pitänyt jotai lauantain tunteja. Mitä Ida on nyt mulle ja Divalle pitäny muutamia estetunteja ni oon kyllä tykännyt, keksii hyvin erityyppisiä tehtäviä. Kumpaakin opettajaa voin suositella! x)

      Poista
    3. Okei, eli ei siis niin väliä kenen tunnille menee! :)

      Poista
  18. Ihan mainio idea! :) Ois tosi kiva, jos asusit joensuussa että tulisi teijan tallista arvostelu. :) Noista talleista en tiedä, kun en ole käynyt. Mutta suosittelen teijan tallia, jos joskus satut käymään Joensuussa!

    - t. Julia (en päässyt kirjautumaan tililleni :/)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, laitanpa korvan taakse jos joskus sinne päin eksyn! :) Olisi kyllä kiva kiertää ratsastuskouluja ihan ympäri suomea ja vaikka Eurooppaa, kun vain olisi aikaa ja rahaa... :)

      Poista
  19. oon käyny ratsutalli friskalassa puolvuotta se on iha kiva talli.siel on suomi-ruotsalaisia ihmisiä mutta sen verran minkä siel oon käyny on ollu vaan hyvää.ponit kivoja jne.Kuusikorvellakin olin leirillä:)kiva paikka!

    VastaaPoista
  20. en tykkää keiramosta. Hepat pohjekuuroi, ja joillain liian pieni karsina, tallitytöt pyörii 24/7 ympärillä :/ Hepat korkeintaa vuode ja lähtee pois pohjekuuroina ja luimistelevina.

    / ihana banneri! Millä ohjelmalla teit ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hassua että saatiin kuitenkin Jennin kanssa ihan erilainen kuva tallista kun käytiin kokeilemassa. Meidän molempien ratsut oli reippaita ja tyytyväisen oloisia, kuten muutkin tunnilla olleet hevoset. Itse koin tallityttöjen läsnäolon vain positiivisena, kun saatiin apua tarvittaessa, mutta halutessamme kuitenkin saimme olla ihan rauhassa. Kaikista talleista on varmasti täysin eriäviä mielipiteitä, mutta siksi tarkoitus olikin käydä muodostamassa omat mielipiteet ihan itse. :)

      Banneri on tehty Gimpillä, se kun on ainut vähänkään parempi ilmainen ohjelma, jonka saa macille.

      Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat