tiistai 10. heinäkuuta 2012

Hop!




Olin ajatellut käydä Winnien kanssa maastossa maanantaina, mutta hoksasin tallille päästyäni etten ole hypännyt ponilla ollenkaan viime viikolla. Ei siis muuta kuin kasaamaan esteitä kentälle!

Winnie oli sunnuntain vapaalla ja se oli kuulemma huudellut karsinassaan sunnuntai- ja maanantaipäivät. "Mamma missä olet, mulla on tylsää!" Poni saikin iloisen yllätyksen kun se pääsi loikkimaan esteitä. Se ihan tosissaan taitaa tykätä siitä hommasta, kun alkaa kerätä kierroksia ja kiitää esteitä kohti korvat tötterössä.

Esteiksi kasasin lankkuokserin, portin sekä tötteröesteen. Winnie on siitä hauska, ettei se ymmärrä jännittää, kytätä, säikkyä tai pelätä mitään esteitä. Se ei ole koskaan kieltänyt yhdellekkään esteelle, se ei varmaan edes tiedä että niin voi tehdä! On hassua päästä välillä hyppäämään ponilla, joka on ihan Pojun vastakohta esteillä. Pojun kanssa kun sai aina miettiä, että meneeköhän se nyt yli vai ei.

Winnie hyppäsi ihan mielettömän hyvin, hyvänen aika miten nopeasti pikkuruinen hevonen oppii ja kehittyy! Vielä viime hyppykerralla poni kolisteli takasillaan puomeja alas ja suoritti esteet jotenkuten. Nyt kun esteiden edessä oli ponnistuspuomit, lähti hypyt oikein hyvistä paikoista ja hypytkin olivat oikein hyviä ja pehmeitä. Wau!

12 kommenttia

  1. Tolta löytyy ponnua? Hienosti ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä juu, poni hyppää todella hyvin siihen nähden, että takana olevat hyppykerrat on laskettavissa kahden käden sormilla. :) Eiköhän tuosta ihan kunnon pelin saisi ajan ja treenin kanssa!

      Poista
  2. hyvin menee! :) ootte nii luodut toisillenne kun vaan mahdollista! winnie on parhassa mahdollisessa hoidossa sulla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana kuulla tällaisia mielipiteitä. :)

      Poista
  3. en haluis valittaa tai neuvoa mitenkään, mutta jos kerran Winnie ei kiellä niin kun lähestyt estettä kannataisi olla esteistunnassa koska Winnie tossa videossa ainakin näytti et saattaaa lähtee hyppyyn vähän kauenpaata, ettet vahingossa jää suuhun epämukavasti kiinni:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai sitten kannattaa vain opetella katsomaan niitä paikkoja sen verran, että huomaa jos poni aikoo lähteä hyppyyn kauempaa. ;) Ennen hyppyä kaulalla kevyessä istunnassa roikkuminen nostaa sitä mahdollisuutta että ponin kieltäessä tuleekin alas.. Ja se etenkin on vielä tässä vaiheessa todella tärkeää, ettei ratsastaja tule alas. Itse vien aika helposti käden eteen vaikka hypyssä jäisinkin jälkeen, meille on valmennuksissa niin paljon teroitettu sitä, ettei suuhun jäädä missään tilanteessa kiinni, eikä sieltä oteta tukea.

      Poista
    2. esteet näyttävät olevan sen verran pieniä,että ei siellä esteistunnassa kannata kyykkiä ennen estettä. Eikä noin pienillä väliä vaikka jälkeen hiaman jäisikin, kumminkin kun näytät kädellä pääsevän hyvin mukaan. Hyvältä tuo meno näytti ja treenillä varmasti paremmalta :)

      Poista
  4. miks et mee enää julital ja pojul ? Vaa täl

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogia seuraamalla ja lukemalla olisi selvinnyt.. Poju asuu nyt omistajiensa luona kotona, yli tunni ajomatkan päässä omalta asuinpaikaltani. Tämän vuoksi en ponia nyt vuokraa enkä ratsasta.
      Juli on ratsasastuskoulun tuntiponi, joten ratsastan sillä hyvin epäsäännöllisesti silloin kun se tarvitsee liikutusta.
      Winnie on mulla rasastettavana ja hoidettavana, koska se ei tee tunteja. Sen vuoksi postaukset käsittelee suurimmaksi osaksi winnietä, kun sen kanssa saan touhuta ja ratsastaa oman mieleni mukaan.

      Poista
  5. voitko tehdä tässä piakkoin videopostauksen? :) ne on ihan parhaita! :))

    VastaaPoista
  6. Söpöjä pomppuja ♥

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat