Essi

Poniblogin ruudun takana bloggaa täysi-ikäinen ikuinen poniratsastaja Essi.

Aloitin ratsastuksen 11-vuotiaana ratsastuskoululla parhaiden koulukavereiden innoittamana. Tunneilla kävin monta vuotta ja ajauduin estepainoitteisen ryhmän kautta tavoitteellisempaan esteryhmään. Viime vuosiin asti pidin itseäni täysin esteratsastajana - kilpailin esteillä ja halusin kehittyä esteratsastajana.

Kouluratsastajana olen kunnostautunut vasta Harrin myötä ja päässytkin oppimaan ja kehittymään hurjasti opetusmestarin selässä. Koulupuolella aloitin epäsäännöllisen valmentautumisen vasta keväällä 2013 ja tällä hetkellä jatkan valmentautumista viikoittain omalla valmentajallani, sekä kuukausittain Ville Vaurion kouluvalmennuksissa. Aikaisemmin olin kilpaillut vain muutamat heC radat, mutta Harrin kanssa pääsin kilpailemaan jo helppoa A:ta. Tavoitteenani on ratsastaa käytössäni olevia poneja heA tasolle ja mahdollisuuksien mukaan myös kilpailla kuluvalla kaudella.

Ratsastushistoriaani voit tutustua tarkemmin tästä.

Hevosharrastuksessa arvostan kuitenkin eniten kumppanuutta ja hyvää mieltä; en ole kilpailija henkeen ja vereen, vaan nautin rennoista maastolenkeistä ilman satulaa ja maastakäsintyöskentelystä hevosen ehdoilla. Olen kokeilunhaluinen ja innostunkin helposti kaikesta uudesta, jonka vuoksi vuokraponien kanssa on tullut harrastettua kaikkea niin pulkkaratsastuksesta jalkapalloon, poniagilityyn ja vikeltämiseenkin. Pääasia hevostelussa on, että niin hevosella kuin ihmiselläkin on hauskaa!

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat