sunnuntai 31. toukokuuta 2015

I lost my heart to Scotland

Vietettiin juuri aivan mahtava viikko Skotlannissa ja Lontoossa, yksi elämäni parhaista reissuista! Skotlanti ei välttämättä ole se ykköskohde joka tulee mieleen matkaa varatessa, mutta onnekseni saimme sinne kutsun ystäväperheeltä, joka asuu tällä hetkellä Saint Andrewsissa, joka on reilun tunnin matkan päässä Edinburghista. Ehdottomasti paikka, jota ei olisi välttämättä muuten tullut ikinä koettua, mutta joka oli todellakin kokemisen arvoinen!

Eipä loma olisi kunnon loma ilman tutustumista paikalliseen ratsutalliin, joten loman alkupuolelle varattiin ystäväni kanssa kahden tunnin beach ride tallille, jossa ystävä käy ykityistunneilla.

Nettisivut: Kilconquhar Castle Equestrian Centre
Tallin sijainti: Kilconquhar, Skotlanti
Vaelluksen hinta: 50 £
Ratsukoita vaelluksella: 2 + ohjaaja
Vaelluksen kesto: 2 h
Ratsu: "Blue"

Miljööltään Kilconquharin ratsastuskeskus oli ihan mieletön; talli on vanhan linnan tiluksilla, jota ympäröi valtavat hevosten laitumet, hotelli, golfkenttä, vuokrattavia mökkejä ja kauniita niittyjä. Tallin omistuksessa on 44 hevosta, joista suurin osa asuu vuoden ympäri laumassa suurissa tarhoissa tai laitumilla. Hevoskanta on monipuolinen; löytyy osaavia koulu- ja estepuolen hevosia, pieniä poneja pienille lapsille ja isompia poneja sekä irlannin cobeja erityisesti vaelluskäyttöön. Me ystävämme kanssa saimme ratsuiksemme keskikokoiset risteytysponit Bluen ja Topperin.

Vaellukselle pääsimme lähtemään ainoina asiakkaina. Kuljimme vaihtelevissa maastoissa kaikissa askellajeissa kaupungin läpi, metsäteitä pitkin ja nummien yli monen kilometrin pituiselle hiekkarannalle. Oli hienoa huomata, kuinka meihin luotettiin ratsastajina; siinä missä usein Suomessa vaelluksilla ratsastajia vaaditaan pysymään hallitussa laukassa jonossa eikä missään nimessä rinnakkain, saimme me nyt käskyn pysytellä poissa toistemme takaa, mikäli haluaisimme välttyä hiekalta naamallamme. Ohjaajamme kannusti oman hevosensa reippaaseen laukkaan ja ponit pinkaisivat rinnatusten perään. Varmaan kilometrin matkan laukattuamme totesinkin, etten ole ikinä ennen laukannut ponilla niin lujaa. "Odotahan kun laukataan takaisin päin" sain vastaukseksi...

Hitsi vie, takaisin päin muuten mentiin lujaa! Kun luulin laukkaavani jo aivan täysillä, käänsi ponini isommalle vaihteelle ja laukkasi vielä vain entistä lujempaa. Tuuli ujelsi korvissa, vesi valui silmistä ja jalat kastuivat roiskuvasta merivedestä. Ihan mieletöntä, jokaisen ratsastajan unelma!
Rannalta jatkettiin matkaa takaisin tallille päin tiheässä metsässä pehmeällä polulla ja nummilla laukaten. Vaelluksen päätteeksi saimme vielä pestä hikiset ponit ja palkita ne porkkanoilla. Vauhdikkaasta ja raskaasta vaelluksesta huolimatta ponit toipuivat rasituksesta käsittämättömän nopeasti. Tallin hevoset ovat todellisia urheiluhevosia ja hurjan hyväkuntoisia, mikä oli ilahduttavaa huomata.

14 kommenttia

 1. Voi että! Käy kyllä kateeks...:D Oikein suloinen otus tuo Blue! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hypin riemusta kun tuota kirjavaa ponia tuotiin minulle varustettavaksi, ihan syötävän suloinen! :D

   Poista
 2. Ei vitsi miten upeen näköstä!! Mäki haluun rannalle baanaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule mistäs kehitetään ranta jossa sais Suomessa baananta... :D Hepat koppiin ja menoks!

   Poista
 3. Vautsi, olen kateellinen!
  Malagassa meidän piti kaverini kanssa mennä vauhdikkaalle vaellukselle myös, mutta harmiksemme meille vastattiin vasta loman jälkeen että tottakai olisimme voineet tulla... Se kuulosti niin mahtavalta, että jäi kyllä harmittamaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän piti pikkuserkun kanssa käydä Kroatiassa myös vaelluksella, mutta yksikään kolmesta tallista ei ikinä vastannut meidän sähköposteihin._. Jäätiin vaan ihmettelemään, että millä ne asiakkaat ikinä löytää sinne, kun ei saa edes yhteyttä.. Me oltiin vielä hyvissä ajoin liikkeellä, kun läheteltiin sähköposteja jo 2-3 viikkoa ennen matkaa.

   Poista
 4. Olen kieli pitkällä odottanut koko päivän tätä postausta ;) Kiitos!! Oli niiiin kivaa tehdä tää just sun kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, seuraavaa saat odottaa taas jonkin aikaa että ehdin muokata kuvat ja kirjoittaa postauksen valmiiksi :D mut ihan super, kiitos seurasta ja järjestämisestä! Mä tsiigailen halpoja lentoja syyskuulle, jos saatais taas astetta mielenkiintosempaa materiaalia blogiin ;)

   Poista
 5. Mä olenkin miettinyt, että mistä päin noin mageita paikkoja löytyisi, mutta tässäpä vastaus. Siis niiiiiiiin upeen näköstä! Tonne on pakko vielä joskus päästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihan mieletön paikka, hiukan erilainen kuin etelän rantakohteet joissa kyllä pääsee varmasti myös mahtaville rantavaelluksille. :)

   Poista
 6. Aivan mahtavaa! Itsekin haluaisin Skotlantiin ratsastamaan ja tuo vaikutti ihanalta! Onnea sulle tuosta kokemuksesta!

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus ja todella suloinen pikkupullero tuo poni! :) Itsekin pääsen välillä yllättymään, kun ratsastan, että kuinka kovaa hevonen oikein pääsee! Tosi kiva, kun teet näitä postauksia ulkomaan talleista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jos rahaa olisi kuin roskaa, matkustaisin vain ympäriinsä ja pyörittäisin blogia tallikokeiluiden ympärillä :D

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat