keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Etteikö muka vanhakin oppisi uusia temppuja

Harri pääsi pitkästä aikaa taas hyppäämään, kun hetken mielijohteesta päätin hyödyntää Moonan tarvitsemia esteitä, kun sovittiin taas kuvaavamme toistemme ratsastusta. Tällä kertaa meillä oli siis ihan oikeita esteitä, eikä vain päällekkäin kasattuja kavaletteja!

Moona oli suunnitellut hyppäävänsä kahta estette kahdeksikolla ja sehän sopi myös meille Harrin kanssa. Keskelle kenttää saatiin pysty ja okseri, jota alussa hypättiin pelkkänä ristikkona. Hypättiin esteitä ensin ravista, mutta siirryttiin pian lähestymään laukassa ja tulemaan esteitä peräkkäin, kun Harri yllätti rohkeudellaan ja loikkasi kyselemättä esteistä yli! Edistys on ollut ihan hurjaa verrattuna ensimmäisiin hyppyihin joulukuussa. Ei Harri mikään estehevonen ole eikä tule ikinä olemaankaan, mutta nyt se tuntuu oikeasti tykkäävänkin loikkimisesta. Hypyistä on tullut myös teknisesti paljon parempia, eikä hevonen enää räpellä esteitä paikoiltaan hyppien pupuloikkia.


Korotettiin esteitä muutamalla reijällä ja lopuksi lisättiin vielä okseriin takapuomi. Okserille saakka kaikki sujui kivasti, mutta okserin takapuomi meni Harrilta yli hilseen. Alusta saakka tuntui, ettei Harri oikein arvostanut ruskean esteen väriä tai kuviointia, koska sille se tuli hieman epäröiden vaikka hyppäsikin aina yli. Takapuomin ilmestyessä ristikon taakse Harri oli sitä mieltä, ettei estettä voi hypätä. Ei mitenkään päin eikä mistään askellajista. Itse tein myös virheitä jättäen hevosen yksin juuri ennen estettä tai vastaavasti puskemalla liikaa ja varmistelemalla. Lopulta sain jotenkuten korjattua omat virheeni ja tsempattua pohkeet kiinni, käden hiljaa ja katseen esteen yli, niin johan Harri loikkasikin hurjan pelottavan okserin yli!

Rohkeaan hyppyyn lopeteltiin ja Hartsa sai hölkkäillä loppuravit pidemmällä ohjalla. Loppukäynneiksi käytiin kiertämässä vielä maastopolut tallialueen ympäri. Harri sai jäädä karsinaan kuivattelemaan ja syömään heiniään, kun lähdin vuorostani kuvailemaan Moonan ja Geen hyppyjä samoille esteille.Loppuviikosta on tiedossa monipuolista puuhailua Harrin kanssa ja useampi Poni-päiväkin! Sunnuntaina lähden viikon reissulle Skotlantiin, josta on luvassa hevospainoitteista materiaalia heti kesäkuun puolella. :)

3 kommenttia

 1. Ompa hartsa rohkea! Nyt vaa bongailemaan pikkuluokkia mihin voisitte ilmottautuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos naapuritallissa on joskus ristikkoluokka niin sinne voidaan osallistua, mutta ei kyllä lähdetä traikun kanssa yhtään minnekkään esteiden perässä. ;)

   Poista
 2. Vautsi teillähän on ollu ihan esteen kokoisia esteitä! Ei yhtään huono suoritus harrilta ;)

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat