torstai 4. huhtikuuta 2013

Taikapintelit

Ryhdistäydyin tänään. Koville se otti, mutta pystyin siihen kun oikein pinnistelin. Luovuttiin Winnien kanssa (päiväksi) vaaleanpunaisesta väristä ja tsempattiin oikein kunnolla; edustettiin sinisissä! Siniset pintelit ostin halvalla rintaremmimartingaalin mukana tuossa vähän aikaa sitten ja sain lainaksi toisen ponin omistajalta sinisen huovan, joka sopii pinteleiden kanssa kuin nakutettu.

Väännettiin ja käännettiin koulua maneesissa vajaan tunnin verran ja keskityttiin kerrankin laukkatyöskentelyyn. Ratsastin laukassa neliötä, eli käänsin, suoristin, käänsin, suoristin... Liian usein tulee laukattua vain kaarevilla urilla ympyrällä. Jouduin miettimään vähän enemmän omaakin istuntaa ja  ymmärsin ehkä istua vähän suoremmassa, enkä sisälle kääntyneenä. Kääntäminen ja taivuttaminen helpottuikin, kun istuin itse suorassa keskellä hevosta.

Treenattiin myös laukanvaihtoja kahdeksikolla puomin päällä. Ollaan vaihdeltu laukkoja varmaan viimeksi kesällä, jolloin saatiin ehkä pari onnistunutta vaihtoa. Selkeästi Winnien laukka ja ratsastettavuus on parantunut, kun nyt saatiin aikaiseksi useita peräkkäisiä ja puhtaita vaihtoja! Ratsastin kahdeksikkoa useamman kierroksen peräkkäin ja taitava poni vaihtoi puomin päällä laukan kun vain asetti ja johti oikein. Siniset pintelit taitavat olla taikapintelit, jotka tekee kaikesta koulutuuppauksesta vähän helpompaa. ;)

Käväistiin maneesissa pyörimisen jälkeen vielä pellolla kuvattavana. Pelto on hirvittävässä kunnossa ja aivan märkä, joten kivasta ilmasta huolimatta työskentely rajoittui tasan kahteen raviympyrään. Kurjaa, kun lämpimästä ja aurinkoisesta kevätsäästä huolimatta on pakko ratsastaa maneesissa kentän ja peltojen huonon pohjan vuoksi. :(7 kommenttia

 1. Ootte kyllä edistyny yhessä ihan superpaljon! Just kun kattoo näitä kuvia ja sitten niitä vanhempiä. Tosi hienoa työtä kyl oot tehny ponin kanssa:)

  VastaaPoista
 2. Mustki ootte kehittyny tooosi paljon!!

  VastaaPoista
 3. Millon kerrot et kuka voitti arvonnan??

  VastaaPoista
 4. Voittajille on jo ilmoitettu henkilökohtaisesti :)

  VastaaPoista
 5. Apua, ihanan tuntuinen blogi! oikeastaan en vielä edes kerennyt perehtyä itse olennaiseen, eli tekstiin. Ihastuin kuviin ja tekstien otsikoihin joten jäänkin lukemaan ja ihan seurailemaan teitä :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat