tiistai 4. joulukuuta 2012

Lainahaflingerin kyydissä


Kävin tänään moikkaamassa pitkästä aikaa kaverin haflingeria. Aksu on entinen Metsäkylän tuntiponi ja mulle siis tuttu monen vuoden takaa - ratsastin sillä paljon tunneilla ja myöhemmin autoin omistajaa liikuttamisessa loma-aikoina.

Ruuna oli ollut sairaslomalla, joten omistaja antoi mieluusti jonkun muun kiivetä ponin selkään taas ratsastustauon jälkeen. Aksu oli vallan mainio poni ratsastaa, jotenkin niin samanlainen kuin Winnie, mutta toisaalta niin erilainen! Ratsastettavuudeltaan se on hitaampi eikä niin reipas kuin Winnie, mutta muuten liike oli hyvin samankaltainen. Ratsastuskouluajoista poni oli muuttunut mukavammaksi ratsastaa.

Ratsastelin ihan perusjuttuja, vähän taivutuksia ja siirtymisiä molempiin suuntiin käynnissä ja ravissa. Laukannostoissa saisi kuulemma varautua pukkeihin, mutta oikeaan kierrokseen laukka nousi vallan hienosti. Toki odotin yhtä sujuvaa laukka myös vasempaan kierrokseen; puolipidäte ja laukkapohje. Ja seuraava asia minkä huomaan on, että makaan maassa ja poni törröttää vieressäni. Ruuna tosiaan pukitti sanan varsinaisessa merkityksessä, mulla ei ollut mitään saumaa pysyä kyydissä vaikka nojasinkin taakse. Tulin alas suoraan päälleni ja onnistuin vääntämään rytäkässä ranteenikin jotenkin. Ei auta kitistä, takaisin selkään!

Ehdin keskiympyrällä alle puoli kierrosta eteenpäin, kun makasin taas maassa. Tällä kertaa tulin suoraan ponin kaulan yli selälleni. Olin sentään onneksi varautunut turvaliivillä, joten keräilin vain henkeä takaisin keuhkoihini ja kiipesin jälleen takaisin satulaan. Tässä välissä työskenneltiinkin hetki ravissa ja keskusteltiin siitä, pysyykö takajalat tukevasti maassa. Nousihan se vasen laukkakin lopulta siivosti, ei sentään tarvinnut luovuttaa ja hävetä niin kovasti. ;)


Aksu-ponin jälkeen suunnattiin moikkaamaan puolestaan Winnietä. Tamma oli ilmeisesti riehunut tai pelästynyt jotain tarhassaan, kun se oli saanut aikaan pienen hokinpolkeman toiseen takaseensa. Haava oli ihan vain pintanaarmu, joten putsasin sen vedellä ja desinfiointiaineella.


Ratsastin ponin melko ripeästi maneesissa tekemättä sen kummempia ja vaatimatta ponilta ihmeitä. Tamma oli varsin mukava ja rento ratsastaa, joten uskaltauduin lopuksi ravailemaan sen kanssa pellolle. Ensi kerralla uskallan varmaan jo laukatakkin. :)


16 kommenttia

 1. aivan ihana otsatukka ponilla! ♥
  sain muuten tänään postissa viimein sen lähettämäsi palkinnon, kiitos paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitikin laittaa sulle siitä viestiä, siinä oli käynyt niin, ettei pakettia oltukkaan viety postiin silloin aikaisemmin! :D Olisi pitänyt hoitaa asia ihan itse, eikä delegoida muille.. :)

   Poista
 2. Ihana !!<3 Saatko laitettua noita kuvia isommiksi? olis kiva jos ne olis ihan tän koko tekstikentän levyset. Tuo asettelu vaikuttaa nyt jotenkin sekavalta..
  Tykkään tosi paljon blogistasi :) Millon teet videopostauksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat on koko bloggerin suurin ongelma, niitä ei saa aseteltua ikinä mitenkään fiksusti, eikä niiden kokoa saa muutettua haluamallaan tavalla. Niistä saa joko ihan pikkuruisia, keskikokoisia tai sitten niin isoja, ettei ne mahdu enää tekstikenttään vaan menevät pahasti yli joka puolelta. :(
   Videopostaus tulee varmasti jossain vaiheessa joulukalenterissa, kunhan nyt ehdin sellaisen kuvaamaan! :)

   Poista
 3. mitkä noi siniset jalkkarit on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on freejump -jalustimet, Winnien ylläpitäjien ja mulla lainassa kun käytän heidän satulaansa. :)

   Poista
 4. Millä tallilla Aksu oikeen nykyään asustaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aksu asuu MJ:llä Ruskolla (: Ei ole siis kauas muuttanut!

   Poista
 5. Kivan näköinen tää Aksu, onko joskus asustellut jossain Oulussa päin? näyttää niin tutulta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole asunut Oulussa tietääkseni, mun tietojen mukaan poni on tullut Turkuun suoraan Saksasta:)

   Poista
  2. Aksu oli viime kevään Ylitorniossa, että on se jokseenkin lähellä Oulua ollut! :) -elina

   Poista
  3. Elina, Oulusta Ylitornioon on 200km, mä en välttämättä vielä sanois että se kauhean lähellä on ollut :D -J-

   Poista
  4. Eikö pohjosessa noi välimatkat kuitenki oo vähän pienemmässä suhteessa. ;) -e

   Poista
 6. Eiks tää poni oo Ruskolla MJ-tallilla?

  VastaaPoista
 7. Juu, suoraan Saksasta on tullut Turkuun :)
  Kiitos tätäkin kautta, jos huomenna menis ihan itse tippuilemaan sieltä kyydistä :D
  -Johanne-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, ilmottele vaan kun haluat taas jonkun muun tippumaan sun puolesta. ;)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat